Κρίσεις στελεχών: Δεκτές οι ενστάσεις κατά συνυποψηφίων

Οι ισχυρισμοί ότι οι ενστάσεις κατά συνυποψηφίων δεν εξετάζονται από τα Συμβούλια δεν ισχύουν

30/04/2022

Άκουσε το άρθρο

Δεκτές γίνονται οι ενστάσεις κατά συνυποψηφίων, στις "κρίσεις" στελεχών εκπαίδευσης, καθώς    ένα από τα Συμβούλια Επιλογής ικανοποίησε "εν όλω" ένσταση υποψηφίου κατά συνυποψηφίου τους.

Συγκεκριμένα στα αποτελέσματα ενστάσεων υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης που υπάγονται στο Α' Περιφερειακό Συμβούλιο Επιλογής,   απόφαση, επί συγκεκριμένης ένστασης, αναφέρει τα εξής:

"Μετά από έλεγχο της ένστασης κατά του συνυποψηφίου με ΑΜ:....η επιτροπή αποφάσισε

1)Το κριτήριο 2αδ) δεν μοριοδοτείται καθότι δεν υπάρχει αναγνώριση του τίτλου από τον ΔΟΑΤΑΠ (άρθρο 33: ""Όλοι οι τίτλοι σπουδών, εφόσον προέρχονται από Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από το ΔΟΑΤΑΠ, το ΔΙΚΑΤΣΑ, το ΙΤΕ"")

2)Το κριτήριο 2αστ) δεν μοριοδοτείται καθότι δεν ικανοποιούνται τα κριτήρια του νόμου.

Για τους παραπάνω λόγους η ένσταση γίνεται δεκτή εν όλω".

Κατά συνέπεια οι ισχυρισμοί ότι οι ενστάσεις κατά συνυποψηφίων δεν εξετάζονται από τα Συμβούλια δεν ισχύουν.

Σχόλια (32)

Καραμήτρος Β.
|

να δοθεί παράταση για τις αιτήσεις των Συμβούλων Εκπαίδευσης

ερώτηση προς γνωριζοντες
|

ο νόμος αναφέρει ότι η θητεία λήγει τετραετία (αλλού τριετία, θα πω παρακάτω) μετά την πρόσκληση -κρίση. Ερωτήσεις υποθετικές :
ο νομοθέτης το έθεσε αυτό για να γίνονται ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ μεσα στη χρονιά , αν και είναι ηλίθιο κατ'εμέ αλλά να μη χάνουν τα μόριά τους ολα οι "ωφελούμενοι", παρότι αυτό δημιουργεί ανωμαλία (καλύτερα 1/9-31/8 αλά παλαιά- ας το καταπιούμε).
ΑΝ υπαρξει κενούμενη θέση , θα προκηρυχθεί ΠΑΛΙ για τετραετία, ενώ τρέχει ήδη για τους άλλους το 2ο ή 3ο έτος; αυτό δεν θα προκαλέσει ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ (κάθε θέση άλλη πρόσκληση, άλλο χρόνο) και ΑΔΙΚΙΑ (εγκλωβίζεται κανείς και δεν μπορεί να διεκδικήσει ΜΕ όλους κάτι άλλο). Οι κενούμενες θέσεις ΔΕΝ προκηρύσσονται πλέον για το υπόλοιπο της θητείας;;;;;; Ο νομοθέτης είναι σοφός , αλλά δεν μπορεί να παέι το μυαλό του στον παραλογισμό του ΥΠΑΙΘ και μερικών υπηρεσιών του ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΩΝ.

Το θέμα ίσως είναι αστείο και δεν αφορά , ΟΜΩΣ τρέχει τώρα τώρα στις κρίσεις κενούμενων θέσεων στελεχών ΣΔΕ (οι άνθρωποι είναι πανάσχετοι). Όποιος πε ι ότι είναι απλό : παραιτείσαι από θέση στελέχους να σας προλάβω : υπάρχει ρήτρα ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΗ (παρά τα όσα ίσως έχουν στο μυαλό) τιμωρίας επί 5ετία αν ανακαλέσει ή διακόψει κάποιος (πουθενά στον νόμο ή στην λογική).
δε ρωτάει το esos που έχει μεγαλύτερη δύναμη-διείσδυση το υπαιθ;;;; αυτά τα παλαβά ειδικά στη γγ διά βίου τα ξέρει η υπουργός; ασχολείται κανείς ; όλα μπαχαλο τα κάνουν

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
|

Σχετικά με την αίτηση για την επιλογή σχολικών συμβούλων πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν πάρει την βεβαίωση υπηρεσιακών μεταβολών μέχρι και σήμερα. Καλό θα ήταν να δοθεί παράταση και κάποιες διευκρινιστικές στην π΄ρώτη σελίδα που αφορά τα διοικητικά έτη και σε τυχόν επικαλύψεις από τα καθοδηγητικά . Οι υποχρεώσεις όλων είναι αυξημένες και οι άδειες των διοικητικών υπαλλήλων επηρέασαν τις διαδικασίες.

Teacherakos
|

Συνάδελφοι ψυχραιμία
Καταλαβαίνω ότι σας πνίγει το δίκιο σας. Ας σκεφτούμε όμως πως όλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα πρέπει να συνεργαστούμε. Στις μικρές κοινωνίες όσο κι αν θέλεις, δεν μπορείς να ξεφύγεις. Διευθυντής εκπσης γίνεις, Σύμβουλος η δντης σχολείου, θα διασταυρωθούν οι δρόμοι . Πώς θα γίνει αυτό όταν θα έχουν εκτοξευθεί πυρά; Για αυτό ψυχραιμία σε όλους. Μπόρα είναι.....
Πληγωνομαστε κ πληγώνουμε αλλά το αποτέλεσμα είναι lose-lose!

Dario Moutso
|

@Θανάσης 01 Μάιος 2022 23:49

Εύλογη η απορία σου συνάδελφε...

Π.κ
|

Με κλειστά τα Πανεπιστήμια- λόγω αργιών- αλλά και άλλων υπηρεσιών, δεν ήταν/είναι εύκολο να μας δοθούν οι απαραίτητες βεβαιώσεις!!!
Αναγκαία η παράταση στην υποβολή των αιτήσεων των Συμβούλων...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
|

Πρέπει να δοθεί παράταση, λόγω των πολλών αργιών, συμφωνώ, το Υπουργείο πρέπει να το κοιτάξει άμεσα. Οι υπάλληλοι έχουν άδεια, δεν έχουμε λάβει ακόμη, τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις.

Αναγκαία η παράταση
|

μιας εβδομάδας για τις αιτήσεις των συμβούλων!

Ενστάσεις...
|

Όπως και να έχει με τη δυνατότητα και τον τρόπο υποβολής ενστάσεων κατά άλλων, φάνηκε σαφώς ότι υπήρξαν πάρα πολλές λανθασμένες μοριοδοτήσεις και είναι βέβαιο ότι υπάρχουν ακόμη πολλές, τόσο από λανθασμένη ερμηνεία του νόμου και αβλεψία των συμβουλίων όσο και από περιπτώσεις που δεν έγινα αρχικά αντιληπτές από συνυποψηφίους.
Οι άδικες και λανθασμένες αυτές περιπτώσεις ΠΩΣ θα διορθωθούν;;;;

Στράτος
|

@art, 01 Μάιος 2022 21:05
Κάνεις λάθος. Μεταφέρω τη διάταξη του νόμου: "Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν έγγραφη ένσταση κατά των πινάκων εντός προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επομένη της ανάρτησής τους. Το συμβούλιο αποφαίνεται αιτιολογημένα για τις ενστάσεις, αναπροσαρμόζει τους πίνακες και ενημερώνει σχετικά τους ενδιαφερομένους".

Ένσταση "κατά των πινάκων" σημαίνει προφανώς και για άλλον υποψήφιο και όχι μόνο για τον εαυτό μας.
Επίσης "το συμβούλιο... ενημερώνει σχετικά τους ενδιαφερομένους" σημαίνει πιθανόν ότι όχι απλώς ενημερώνει για τη νέα μοριοδότηση, με τη δημοσίευση των αναμορφωμένων πινάκων, αλλά και για το σκεπτικό που οδήγησε σε αυτήν, όπως έχει ήδη κάνει το Α Συμβούλιο επιλογής.

Στράτος
|

Η ένσταση κατά μορίων συνυποψηφίου είναι νομικά ορθή και προβλέπεται και ευτυχώς εξετάστηκαν τέτοιες ενστάσεις από το Συμβούλιο. Και βέβαια υπάρχει έννομο συμφέρον για κάποιον που διεκδικεί την ίδια θέση με εκείνον εναντίον του οποίου υποβάλει την ένσταση.
Έχει γίνει και στο παρελθόν σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διαδικασία επιλογής στελεχών.
Τεχνικά επίσης, στο πεδίο υποβολής ένστασης στην πλατφόρμα εισάγει κανείς το κείμενο που αφορά στον συνυποψήφιό του με όλα τα απαραίτητα προς εξέταση στοιχεία.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ!!!
|

Πρέπει να δωθεί παράταση τουλάχιστον μιας εβδομάδας για τις αιτήσεις των συμβούλων.

Θανάσης
|

Έχοντας την εμπειρία τριών συμβουλίων επιλογής τα τελευταία 15 χρόνια δυσκολεύομαι να καταλάβω πως έγιναν ενστάσεις μοριοδότησης κατά άλλων συνυποψήφιων.Υπήρχε πρόσβαση στα έγγραφα που κατέθεσαν οι υποψήφιοι; Αν όχι πως έγιναν οι ενστάσεις;Δηλαδή είδε κάποιος υποψήφιος ότι ο συνυποψήφιος του έχει πτυχίο ξένης γλώσσας και το αμφισβήτησε;Προσωπικά πιστεύω ότι με τους υπηρεσιακούς παράγοντες οι επιτροπές είδαν τα μόρια όλων των υποψηφίων και έκαναν κάποιες αλλαγές.Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι δυστυχώς δεν μελετήθηκε σωστά ο νόμος από τα μέλη των συμβουλίων που δικαιολογημένα δεν γνωρίζουν και την εκπαιδευτική πραγματικότητα σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.

art
|

ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΑΛΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΡΘΡΟ 40

ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ
|

Αφού έγιναν δεκτές αυτές οι ενστάσεις συνυποψηφίων εναντίον άλλων αντιλαμβάνομαι τι θα γίνει από τον έλεγχο των ηλεκτρονικών φακέλων των επιλεγέντων από συνυποψηφίους έχοντες έννομο συμφέρον.
Φαντάζεστε τι θα γίνει αν κοπούν για παράδειγμα πάνω από 5 μόρια;
Έπρεπε να γίνουν οι ενστάσεις για να ελέγξει το συμβούλιο; Δεν έκανε ενδελεχή έλεγχο; Ή αν περάσει αλλιώς το αλλάζουμε; Δεν πρέπει να παρέμβει κάποιος εισαγγελέας;

Στράτος
|

@ΠΠ
Μεταφέρω από τις διατάξεις του νόμου:
"...συμμετοχή εκπαιδευτικού σε πειθαρχικό ή υπηρεσιακό συμβούλιο ή συμβούλιο επιλογής: 0,50 μονάδες ανά έτος και έως τρεις (3) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο...
Για τη μοριοδότηση των τακτικών και αναπληρωματικών αιρετών μελών των συμβουλίων απαιτείται συμμετοχή τους σε δέκα (10) τουλάχιστον συνεδριάσεις ανά έτος".
Ασφαλώς απαιτούνται τα σχετικά παραστατικά που να αποδεικνύουν σαφώς τα παραπάνω.

pk.
|

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ. ΟΙ ΑΡΓΙΕΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ...

ΠΠ
|

Θα ήθελα να μου πει όποιος γνωρίζει αν η συμμετοχή σε υπηρεσιακά συμβούλια και συμβούλια επιλογής μοριοδοτείται. Ως σχολική σύμβουλος ήμουν σε συμβούλια επιλογής Διευθυντών σχολείων. Κάποιοι συνάδελφοι πήραν μόρια, εμένα δε μου τα έβαλαν.

as
|

@Λύστε μου την απορία...Μέσω δικηγόρου ΓΙΑΤΙ; Από που προκύπτει ότι δεν μπορούσε να γίνει ένσταση κατά άλλου υποψηφίου;

@Λύστε μου την απορία...
|

Ο κάθε υποψήφιος μπορούσε να κάνει μέσω της πλατφόρμας ένσταση για τον ίδιο και ταυτόχρονα στο ίδιο πεδίο της πλατφόρμας μπορούσε να κάνει και για όποιον άλλον συνυποψήφιο ήθελε.
Αυτές εξετάστηκαν από τα συμβούλια επιλογής.
Ωστόσο, το πρόβλημα είναι για λάθη και παραλήψεις, εν αγνοία θεωρώ των συμβουλίων ή για μη σύννομες υπερ-μοριοδοτήσεις που δεν έγιναν εξ αρχής αντιληπτές από τους άλλους συνυποψήφιους και δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις, ΠΩΣ τώρα που εντοπίστηκαν θα διορθωθούν;;;;
Γιατί αυτά όλα οφείλονται σε λάθη ή παραλείψεις των συμβουλίων ή ασάφειες και ατέλειες του καλυτερότερου νόμου!
Όπως και να έχει είναι απαραίτητο να βρεθεί τρόπος διόρθωσης και ακριβούς εφαρμογής του νόμου, έστω και με τις πολλές ατελείς και εν πολλοίς άδικες ρυθμίσεις που περιλαμβάνει!!!
Αναμένουμε σαφείς και υλοποιήσιμες απαντήσεις από τα συμβούλια!
Για να μην σερνόμαστε και εμείς και αυτοί για τα επόμενα χρόνια στα δικαστήρια!!!

Λύστε μου την απορία...
|

Πώς και πού κατατέθηκε ένσταση κατά συνυποψηφίου, αν αυτό δεν έγινε μέσω δικηγόρου με έγγραφο προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Επιλογής; Μέσω της πλατφόρμας, ως εικός, δεν υπάρχει τέτοιου εϊδους δυνατότητα.

Sancho Pancha Versus:Άνυδρο τοπίο Μάντσας
|

Το ESOS θα πρέπει να ενημερώσει το Υπουργείο για να δοθεί παράταση στις υποβολές των αιτήσεων των υποψηφίων Σχολικών Συμβούλων καθότι οι ΔΔΕ και ΔΠΕ καθυστερούν στην έκδοση των Πιστοποιητικών Υπηρεσιακών Μεταβολών λόγω των εορτών του Πάσχα και του τριημέρου της Πρωτομαγιάς.Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 09/05 και οι 2/05,7/5 και 8/5 αφαιρούνται ως μη εργάσιμες.Είναι απαράδεκτο να χορηγηθούν αυτά τα απαραίτητα Πιστοποιητικά για την αίτηση μια μέρα πριν η την τελευταία μέρα της προθεσμίας...

SOPA-K
|

@ΠΕ19

Αυτο που γράφεις είναι σωστότατο και αξιοκρατικοτατο.
Δεν έχεις καταλάβει ότι η ελιτιστικη κομματοκρατια δεν θέλει αξιοκρατία και νοικοκυρωσυνη;

ΠΕ19
|

Αν αρχίσουμε έτσι χαθήκαμε άντε να ξέρεις τι έχει ο άλλος !!!
Το λάθος: Να υπάρξει μόνιμη πλατφόρμα επιλογής στελεχών.
Ο κάθε υποψήφιος να ανεβάζει (σιγά σιγά) τα χαρτιά του να γίνεται άμεσα έλεγχος και να κατατάσονται στην κατάλληλη κατηγορία μετά ο μοριοδότηση γίνεται αυτόματα.
Να κλείσουν οι τρύπες του συγγραφικού έργου και να καθοριστεί τι είναι επιμόρφωση εκπαιδευτικών απλών λαϊκών και τι Ακαδημαϊκό έργο τι προγραμμάτα μετρούν και τι όχι. Έτσι η μοριοδότηση θα γίνεται άμεσα !!!!

@Γρηγόριος
|

Βεβαίως και υπάρχουν ακόμη πολλά λάθη στους τελικούς πίνακες με τα μετρήσιμα μόρια.
π.χ. Από υποψήφιο και νυν συντονιστή με 1 χρόνο θητεία του αφαιρέθηκαν 0,5 μόρια για το ένα έτος θητείας ως ΣΕΕ, γιατί το σύστημα δεν του βρήκε διαθέσιμα άλλα μόρια ως ΣΕΕ να του αφαιρέσει.
Όμως, ο νόμος προβλέπει την αφαίρεση μορίων 2 ετών θητείας στελέχους!!!
Θα έπρεπε να του αφαιρεθούν και 1,5 μόρια επιπλέον για το 2ο έτος θητείας σε θέση στελέχους, όπως προβλέπει ο νόμος, που ΔΕΝ συνέβη!
Ο υποψήφιος αυτός βρίσκεται να έχει 1,5 μόρια περισσότερα από αυτά που δικαιούται σύμφωνα με το νόμο 4823 και φυσικά ο ίδιος δεν έκανε ένσταση εναντίον του εαυτού του, αφού ωφελείται!
Αυτή και πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις θα ''θεραπευθούν'' και πώς;;;;

Σάκης
|

Σε άλλα συμβούλια εφαρμόσαν το νόμο και ζητήσαν γλώσσα εξέτασης για τα κυπριακά μεταπτυχιακά και σε άλλα όχι....

Και άλλες παράτυπες μοριοδοτήσεις
|

Υπάρχουν υποψήφιοι που δεν έγιναν ενστάσεις από άλλους συνυποψήφιους θεωρώντας ότι το συμβούλιο επανεξετάζει όλες τις αιτήσεις από την αρχή και κρίνει/κατανέμει τα μόρια δίκαια και σύμφωνα με το νόμο ή δεν είχαν αντιληφθεί την παράνομη μοριοδότηση και φυσικά δεν έκαναν ένταση και οι ίδιοι αφού ωφελούνται, ΠΩΣ θα απονεμηθεί δικαιοσύνη σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο νόμο;;;
Θα μπορούν οι συνυποψήφιοι μετά τις συνεντεύξεις να κάνουν αίτηση θεραπείας και να επανεξετάσει το συμβούλιο τα μετρήσιμα μόρια, πριν ανακοινώσει τους οριστικούς πίνακες;;;
Αν, ναι έχει καλώς!
Αν, όχι, όποιος κατάφερε και εκμεταλεύτηκε τα πολλά παραθυράκια και τις ασάφειες του νόμου είναι ο έξυπνος της παρέας....;;;;;

Γρηγόριος
|

Συνεχίζουν να υπάρχουν και στους οριστικους πίνακες σοβαρά λάθη στη μοριοδοτηση και οφείλονται στον μη ενδελεχή έλεγχο. Στην πλατφόρμα έπρεπε να " ανεβαίνουν " μόνο τα μετρήσιμα στοιχεία και έγγραφα που βρίσκονται στον ατομικό φάκελο (κώδικας δημοσίων υπαλλήλων και κώδικας διοικητικής διαδικασίας) εκάστου υποψήφιου, ο οποίος βρίσκεται στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Οποιαδηποτε άλλη διαδικασία δημιουργεί διοικητικά και γραφειοκρατικα προβλήματα. Καλά ξεμπερδέματα.

Απορίας συνέχεια...
|

Για αυτό που λέει "κατόπιν ελέγχου", χωρίς ένσταση συνυποψηφίου και χωρίς δικαίωμα ένστασης του υποψηφίου του οποίου ο φάκελος ελέγχεται, σε αυτή τη φάση, τι λέτε;

Άννα
|

Καλό μήνα.
Το ενδιαφέρον στον πίνακα των ενστάσεων βρίσκεται αλλού! Ποια θέση στην εκπαίδευση έχουν τα πρόσωπα στην αποδεκτή εν όλω ένσταση, πότε την απέκτησαν και ποιο Συμβούλιο έλεγξε τα προσόντα τους και πώς τα μοριοδότησε!
Γιατί, άραγε το νυν Συμβούλιο που εξέδωσε τους πίνακες των ενστάσεων δεν είδε με προσοχή τον φάκελο του υποψηφίου και γιατί ''βιάστηκε'' να εκδώσει τους πίνακες με τις ενστάσεις μετά από ένσταση που υπέβαλε συνυποψήφιος, χωρίς να κρατήσει κανένα πρόσχημα προσωπικών δεδομένων! Τυχαίο; Μάλλον όχι!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ