ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: "Έρχονται" νέες παραιτήσεις από τα Συμβούλια Επιλογής

Η νέα αυτή εξέλιξη "δυσχεραίνει" την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος του υπουργείου Παιδείας, να ολοκληρωθεί η επιλογή και η τοποθέτηση των 800 Συμβούλων Εκπαίδευσης μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Δημοσίευση: 24/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέες παραιτήσεις από τα Συμβούλια Επιλογής των Συμβούλων Εκπαίδευσης, αναμένονται να φτάσουν στο γραφείο της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως εντός των ημερών, σύμφωνα με πληροφορίες του esos.

Το επιτελείο της υπουργού θα πρέπει να αναζητήσει αντικαταστάτες,παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει "προθυμία" συμμετοχής σε Συμβούλια Επιλογής.

Ηδη το πρώτο "κύμα" παραιτήσεων εκδηλώθηκε και πριν δέκα ημέρες η υπουργός Παιδείας προχώρησε σε αποφάσεις αντικατάστασης των παραιτηθέντων (Διαβάστε εδώ) .  

Η νέα αυτή εξέλιξη  "δυσχεραίνει" την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος του υπουργείου Παιδείας, να ολοκληρωθεί η επιλογή και η τοποθέτηση των 800 Συμβούλων Εκπαίδευσης μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Σχόλια (31)

 
Προμηθέας
02 Ιουν 2022 22:28

Πρώτα θα τελειώσουν οι κρίσεις συμβούλων εκπαίδευσης και ύστερα θα αρχίσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων Διευθυντών σχολικών μονάδων. Αν γίνονται μαζί θα δημιουργηθούν δυσλειτουργίες και παρενέργειες.

 
Πιτσιφλής
02 Ιουν 2022 17:56

@ Στράτος
Αναρωτιέσαι τι συμβαίνει....
Κούραση, πολλά τα μήλα, θα κούναγε και το πλοίο, ζαλίστηκε, ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα. Και να πεις ότι έχει κάποια βοήθεια... τίποτα! Όλοι παίζουν μήλα εκεί ψηλά!...

 
@ Στράτος
02 Ιουν 2022 16:49

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΚΡΊΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ ΞΈΡΕΙΣ ΚΑΤΙ;;;;; ΠΡΟΗΓΟΎΝΤΑΙ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ...

 
Στράτος
02 Ιουν 2022 13:03

Εκκωφαντινή σιωπή επικρατεί γύρω από τη διαδικασία επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης. Στις 9 Μαΐου ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων, μάλιστα δεν δόθηκε καμία παράταση επειδή όλοι πίστευαν πως η διαδικασία θα έπρεπε να γίνει χωρίς καθυστερήσεις. Πέρασαν ήδη 23 ημέρες και πίνακες δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων δεν έχουν ανακοινωθεί, παρά την δεκαήμερη προθεσμία που ορίζει ο νόμος για την ανακοίνωσή τους. Έγιναν ήδη κάποιες αλλαγές στα μέλη των Συμβουλίων Επιλογής, που θα μπορούσαν εν μέρει να αιτιολογήσουν την καθυστέρηση αλλά πλέον οι μέρες που πέρασαν είναι πολλές. Επιπλέον, ειδήσεις και για νέες παραιτήσεις μελών των Συμβουλίων βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ούτε όμως διαψεύδονται ούτε βλέπουμε νέα ανασυγκρότηση των Συμβουλίων. Εάν για την δημοσίευση πινάκων δεκτών και μη δεκτών απαιτούνται τόσες μέρες, πόσος χρόνος θα χρειαστεί για τους πίνακες μοριοδότησης;
Και ταυτόχρονα, η επιλογή Διευθυντών Σχολείων βρίσκεται σε πλήρως θολό τοπίο. Πιθανή τροπολογία για την επιλογή τους ταυτόχρονα με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης και με συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής με άλλα μέλη, δεν έχει προς το παρόν ούτε γνωστοποιηθεί ούτε πολύ περισσότερο κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση.
Τι συμβαίνει λοιπόν;

 
@ΔΙΚΑΙΟΣ
24 Μάιος 2022 23:34

με ΚΑΜΙΑ κρίση στον οριζοντα μόνο οι ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ διευθυντές εκπαίδευσης. πλάκα να ΜΗΝ αλλάξουν ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ;;;;;;; μπρα΄βο, νίκη !

 
Εκπαιδευτικός
24 Μάιος 2022 23:24

Θα υπάρξει διαφορετική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τους διευθυντές σχολείων απο αυτή των διευθυντών εκπαίδευσης και σχολικών συμβούλων.Η πλατφόρμα θα δίνει την δυνατότητα να κατατίθενται όλα τα προσόντα, η θα υπάρξει λόγω αλληλεπικάλυψης διαστημάτων να μην μπορούν όλοι οι υποψήφιοι να καταθέτουν τα προσόντα τους παρά μόνο οι διατελέσαντες αποσπασμένοι σε γραφεία βουλευτών κ.λ.π

 
ΔΙΚΑΙΟΣ
24 Μάιος 2022 22:50

ΠΟΙΟΙ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ;

 
ΔΙΚΑΙΟΣ
24 Μάιος 2022 22:48

EXEI MΠΛΕΧΤΕΙ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ Η ΚΛΩΣΤΗ

 
@πολίτης
24 Μάιος 2022 22:13

''Το γαρ πολύ της αριστείας, γεννά παραφροσύνη ...''

Το πλέον πετυχημένο σχόλιο....!!!!!!

 
ερντογάν
24 Μάιος 2022 19:53

πλάκα να μην προλάβουν ούτε διευθυντές εκπαίδευσης και να μείνουμε με τους προσωρινούς ! έρχεται ο τούρκος ! εκλογές και στα μπάνια του λαού μη σου πω ! και χαμός γενικα με τον γκαντέμη , αχαχαχαχα

 
Γενικά και αόριστα
24 Μάιος 2022 18:39

Δεν έχει στοιχεία τι εννοεί. Πολύ γενικό.

 
Μήπως
24 Μάιος 2022 17:24

@Dario Moutso

Όταν παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο ομαδικά, οι ίδιοι ΟΦΕΙΛΟΥΝ να δημοσιοποιήσουν τους λόγους της παραίτησής τους.

 
λίγη κοινή λογική δεν έβλαψε ποτέ κανέναν
24 Μάιος 2022 14:39

είναι αυτονόητο ότι για να γίνουν οι κρίσεις διευθυντών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις συμβούλων εκπαίδευσης... κάποιος μπορεί να κάνει αίτηση και για σύμβουλος και για διευθυντής...

 
πολίτης
24 Μάιος 2022 13:25

Το γαρ πολύ της αριστείας, γεννά παραφροσύνη ...

 
Ποπ κορν, πατατάκια, σπόρια
24 Μάιος 2022 12:21

@Μην αγχωνεστε
Μακάρι.... για να φτάσουμε γρήγορα και στις μοριοδοτήσεις-ενστάσεις... κι εκεί να γελάσει (και πάλι) και το παρδαλό ερίφιο. Επίσης έχω αγοράσει συσκευασίες γίγας σε ποπ κορν, πατατάκια και σπόρια.... και είναι κρίμα να λήξουν και να μην προλάβω να τα καταναλώσω....

 
Υπατία
24 Μάιος 2022 12:15

Καλούμε το Υπουργείο να προστατεύσει τη διαδικασία και να τηρηθεί ο νόμος απαρέγκλιτα. Μετά την οριστικοποίηση των συμβουλίων επιλογής να ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής Συμβούλων άμεσα και να ακολουθήσει η διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων. Σ' αυτό το σημείο οι κατά τόπους διευθύνσεις θα είναι περισσότερο ευέλικτες και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Δεν είμαι σίγουρη αν και κατά πόσο μια τροπολογία που θα εξαιρουσε τους Επόπτες θα βοηθούσε. Χρειαζόμαστε ασφαλιστικές δικλείδες για τα συμβούλια επιλογής. Σας υπευθυμιζω τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στις προηγούμενες κρίσεις και οδήγησαν σε δικαστικές διαμάχες. Ένα είναι σίγουρο παντως: δεν δύναται να χορηγείται τριετής παράταση που να ισούται με την τριετή θητεία των διευθυντών των σχολικών μονάδων. Τίθεται σοβαρό νομικό θέμα. Αυτό όμως δεν πρέπει με τη σειρά του να οδηγήσει σε συμβούλια που θα συγκροτηθούν στο πόδι τα οποία θα άγονται και θα φέρονται από άλλου είδους συμφέροντα. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα θα προστατευθούν οι θεσμοί και οι νόμιμες διαδικασίες.

 
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ
24 Μάιος 2022 12:14

Μ ' αρέσει!!!! καλά κάνουν και παραιτούνται, ξέρουν ότι θα μπλέξουν με δικαστήρια, απλά η κυρία δεν υπάρχει!!

 
Dario Moutso
24 Μάιος 2022 12:11

@Μήπως 24 Μάιος 2022 09:37

Όχι Είναι προσωπικό δεδομένο.
Μόνο αν θέλει ο ίδιος μπορεί να το δημοσιοποιήσει.

 
Υποψήφιος ΠΕ70
24 Μάιος 2022 10:41

Όχι που δεν θα βρίσκανε δικαιολογίες για τον εκτροχιασμό τους!

 
άλλη ανάγνωση μέσω ρητορικών ερωτημάτων
24 Μάιος 2022 10:25

γιατί θέλουν να φύγουν; γιατί δεν μπορούν σιωπηρά να παραχωρήσουν θέση στον αναπληρωτή (δεν μπορώ σήμερα αύριο μεθαύριο) ; μηπως υπάρχουν πιέσεις; μήπως είναι πολλά τα θέματα με δειγματοληπτική επεξεργασία; μήπως πρέπει να έρθουν κάποιοι άλλοι "κριταί" ; μήπως ; πολλά σενάρια... άδικη καχυποψία; πού να βγει και ο πίνακες με της αιτήσεις πέρα από όσες ξέρουμε (μερικές απίθανες για τις τοπικές κοινωνίες).

 
ΔΙΚΑΙΟΣ
24 Μάιος 2022 10:11

Ας μην μπλέκουμε τα πράγματα. Xρειάζεται να γίνει απεμπλοκή των Διευθυντών εκπαίδευσης από την επιλογή Συμβούλων εκαίδευσης και απεμπλοκή των Συμβουλων από την επιλογή Διευθυντών Σχολείων.

 
Giati
24 Μάιος 2022 10:09

Γιατί πετάνε στα σκουπίδια το έργο των προηγούμενων επιτροπών αξιολόγησης συγγραφικού -ερευνητικού έργου; Δεν θα μπορούσε να υπάρχει μια πλατφόρμα με μόνιμο χαρακτήρα, όπου θα προσθέτεις κάθε φορά μόνο ό,τι καινούργιο αποκτάς, όπως μία νέα δημοσίευση; Και οι κρίσεις των επιτροπών να διαρκούν για πάντα, εκτός κι αν υπάρχει ένσταση από τον κρινόμενο. Με άλλα λογια, ένα ηλεκτρονικό πορτφόλιο του κάθε εκπαιδευτικού, για την αξιοποίησή του και στην επερχόμενη ατομική αξιολόγηση.

 
μου λέτε τι να κάνω..;;;
24 Μάιος 2022 10:08

Και τώρα που το δίλημμα είναι τεράστιο(!) και με αναγκάζουν τα ''συντρόφια'' της ΝΔ να μην τους ξαναψηφίσω και να γίνω κοψοχέρης του ΣΥΡΙΖΑ ή όποιου άλλου ΠΛΗΝ ΝΔ, μετά από όλα αυτά τα τραγελαφικά της αξιέραστης(;!) κ. Νίκης μας;;;;

 
σφαιρικά και ολιστικά να το δούνε
24 Μάιος 2022 10:07

ποιος θα κρίνει τις άπειρες δημοσιεύσεις (μερικές λίγες με κόπι-παστε αδιόρατο) , τις εκδόσεις (μερικές σε οίκους πρώην αυτοεκδόσεις με μικ΄ρη αλλαγή στον τίτλο) ;;; όχι, τέτοια χουνέρια , παιδιά. όλα κι όλα ! δεχτήκατε ! ρήτρα παραιτήσεων άλλη φορά, κυρα-Νίκη !

 
Δεν ήξεραν...
24 Μάιος 2022 10:04

Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν σε τι κυκεώνα χάους, ασάφειας, γραφειοκρατίας και δικαστηρίων - πολύ πιθανόν - πάνε να μπλέξουν με τον καλυτερότερο νόμο όλων των εποχών;;;

 
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
24 Μάιος 2022 09:51

Πλήρης αδιέξοδο. Ο δαιδαλώδης νόμος οδηγεί σε παραιτήσεις. Ο καλός καπετάνιος οφείλει να διορθώσει την πορεία του σκάφους, αλλιώς τον περιμένουν τα βράχια....ή τα κεραμίδια......

 
Μην αγχωνεστε
24 Μάιος 2022 09:37

Και μην τσιμπάτε.Αυριο ανακοινώνεται ο πίνακας δεκτών μη δεκτών υποψηφιων συμβούλων.μπορει και σήμερα.σταχτη Στα ματια

 
Μήπως
24 Μάιος 2022 09:37

θα μπορούσαμε να πληροφορηθούμε τους λόγους παραίτησης;
Ευχαριστώ.

 
Κ.Α.
24 Μάιος 2022 09:27

Οι παραιτήσεις δεν είναι πάντα υποχρεωτικό να γίνονται αποδεκτές. Όσοι μπήκαν στα Συμβούλια οφείλουν να ολοκληρώσουν το έργο τους σε αυτή τη φάση και έπειτα μπορούν να παραιτηθούν.

 
Μαλιστα
24 Μάιος 2022 09:03

Τι θέλει να μας πει λοιπον το κείμενο ξεκάθαρα.Οτι τα ΠΕΚΕΣ δεν θα καταργηθούν και οι ΣΕΕ θα συνεχίσουν το έργο τους.Οτι δεν πρόκειται να γίνουν κρισεις συμβούλων εκπαίδευσης.Οτι πιθανον να μην τοποθετηθούν ούτε νέοι ΠΔΕ ΔΔΕ:Εν ολίγοις ο νόμος θα αλλάξει θα γίνουν κρισεις μετά τις εκλογές με νέο νομο και προφανως νέες θέσεις και νέες έδρες.Μηπως πιστεύει κανείς ότι τώρα τα αντελήφθη όλα αυτά η ηγεσία του υπουργείου;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.