Βουλευτής ΝΔ: Δεν μας φταίει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ για την άθλια εικόνα παρακμής σε φοιτητικές εστίες και Πανεπιστήμια

"Είμαστε 3,5 χρόνια κυβέρνηση και συζητάμε ακόμα τα ίδια πράγματα"

29/09/2022

Άκουσε το άρθρο

Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν μας φταίει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ για την άθλια εικόνα παρακμής σε φοιτητικές εστίες και Πανεπιστήμια. Αυτοί κυβέρνησαν, απέτυχαν, και ένας από τους λόγους που ο κόσμος τους έστειλε σπίτι τους είναι και τα πανεπιστήμια, δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή, αυτοδύναμη, ξεκάθαρη εντολή να βάλει τάξη.

Είμαστε 3,5 χρόνια κυβέρνηση και συζητάμε ακόμα τα ίδια πράγματα. Οι βουλευτές ψηφίζουμε νόμους για τα Πανεπιστήμια ξανά και ξανά, οι οποίοι δεν εφαρμόζονται στην πράξη.

Οι περιθωριακές απόψεις της αριστεράς για τα πανεπιστήμια δεν έχουν καμία αποδοχή στην κοινωνία και άρα δεν αποτελούν δικαιολογία για να μην έχει η Ελλάδα τα σύγχρονα Πανεπιστήμια για τα οποία πληρώνουν πολλά δισεκατομμύρια οι φορολογούμενοι.

Θα εφαρμόσει επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα τους βασικούς κανόνες που έχει ψηφίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο;

Χώροι βανδαλισμένοι, γεμάτοι βρωμιά και σήψη, συνεχιζόμενη βία, ανεξέλεγκτη είσοδος, καταλήψεις, ναρκωτικά. Ναι, η Ελληνική Αστυνομία κάνει ότι μπορεί και επιτέλους επεμβαίνει αλλά δεν μπορεί αυτό να είναι μονίμως η λύση. Αλλού είναι το πρόβλημα.

Δεν υπάρχει σεβασμός στη χώρα μας για τίποτα “δημόσιο” και “δωρεάν”. Η εικόνα εγκατάλειψης είναι μια επιδημία που έχει επεκταθεί εδώ και δεκαετίες στα περισσότερα δημόσια κτίρια της Ελλάδας. Δεν είναι μόνο τα Πανεπιστήμια, είναι και τα δημόσια νοσοκομεία, τα δημόσια σχολεία, τα Υπουργεία, οι Οργανισμοί, τα Αστυνομικά Τμήματα, οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί, τα Δικαστήρια και πολλά ακόμη.

Απορώ πραγματικά, οι νέες σύγχρονες εστίες που σωστά ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός ότι θα δημιουργήσουμε, έτσι θα είναι μετά από λίγους μήνες; Αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι, ναι έτσι θα είναι.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση του τι πληρώνουμε ως φορολογούμενοι με την παρεχόμενη υπηρεσία. Η ψευδαίσθηση του “δωρεάν” δημιουργεί μηδενικό σεβασμό και λογοδοσία. Όμως καθόλου δωρεάν δεν είναι ούτε η Παιδεία, ούτε η Υγεία ούτε όλα τα υπόλοιπα. Κάποιοι πληρώνουν για να είναι “δωρεάν” για άλλους που δεν τα σέβονται.

Όπως λοιπόν η κυβέρνηση έχει δείξει συνέπεια σε άλλους τομείς, όπως η Ψηφιοποίηση, η Φορολογία, η Άμυνα, οι Επενδύσεις, έτσι πρέπει να δείξει και στην Παιδεία. Έχουμε ηθική υποχρέωση ως Νέα Δημοκρατία να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στη μεσαία τάξη αλλά και των πιο αδύναμων που δεν έχουν τα χρήματα να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία ή καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Σχόλια (11)

Πιτσιφλής
|

Κύρια Διευθυντά,
Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, πήρα δεύτερο Άριστα!

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Είναι αδύνατον να διαφωνήσει κανείς σε μια πρώτη ανάγνωση των επισημάνσεων του βουλευτή που θίγει υπαρκτές και χρόνιες παθογένειες των πανεπιστημιακών μας ιδρυμάτων.
Κρατώ μια εύλογη επιφύλαξη κατά πόσο τα εννοεί πραγματικά όλα αυτά και πόσο ειλικρινές είναι το ενδιαφέρον του για την ελληνική εκπαίδευση, γιατί γνωρίζω ότι ο συγκεκριμένος ακολουθεί μια μάλλον προσωπική γραμμή εντός του κυβερνώντος κόμματος και πιθανότατα θέλει να εκθέσει την υπουργό παιδείας. Θα είχε ενδιαφέρον, π.χ., αν αύριο ο πρωθυπουργός τον όριζε υφυπουργό παιδείας, οπότε θα βλέπαμε τη γραμμή πλεύσης του.
Μια δεύτερη επιφύλαξή μου έχει να κάνει στο πνεύμα των επισημάνσεών του, αν δηλαδή επιδιώκει με ειλικρίνεια ένα καθαρό πανεπιστήμιο, ώστε να διασφαλίζεται η δημοκρατική λειτουργία του και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, ή αν στο μυαλό του υπάρχει η υποστήριξη μιας πολύ πιο ασφυκτικής αστυνόμευσης με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων μέσα στα αμφιθέατρα ή στους εσωτερικούς ακόμη χώρους των ιδρυμάτων, ώστε να μην κουνιέται φύλλο!
Εν πάση περιπτώσει, θα ήθελα να σκέφτομαι πιο θετικά και ν' αποφύγω τον πειρασμό της δίκης προθέσεων. Γιαυτό και καταλήγω συντασσόμενος με τη θετική και συναινετική πρόταση του σοφού Πιτσιφλή μας!

Η θεία Τούλα
|

Μόνο εγώ ΔΕΝ βλέπω ούτε μία συγκεκριμένη πρόταση.... αλλά μόνο διαπιστώσεις και ευχολόγια? Εσείς κυβερνάτε 3,5 χρόνια, όπως σωστά λέτε. Όσα αναφέρατε, τα ξέρει και η θεία μου η Τούλα στο χωριό.
Πίσω από τις γραμμές βέβαια.... διαβάζω "τη λύση" που προτείνετε έμμεσα. Ιδού η Ρόδος..... αλλά δεν είναι αλήθεια λίγο αργά, μερικούς μήνες πριν τις εκλογές κι ενώ "χάσατε" 3,5 χρόνια? Προς τί λοιπόν τώρα η ζέση?....

Πιτσιφλής
|

Πολλά είναι τα σωστά στα σχόλια του βουλευτή και του σχολιαστή '' Έχει δίκαιο ο βουλευτης'', αλλά το θέμα δεν αφορά μόνο τη ΝΔ. Είναι υπερκομματικό και γι' αυτό χρειάζεται επειγόντως μία έντονη, δυναμική, ηχηρή πρωτοβουλία που θα προκαλέσει την αναγκαία ταραχή, ώστε να οδηγηθούμε στο αυτονόητο.
Μια σύγκλιση και μια απόφαση για τα θεμελιώδη, μια δράση τιμητική για τη Δεξιά και την Αριστερά, και κυρίως για το Πολίτευμα, που πρώτα απ' όλους τα πολιτικά κόμματα πρέπει να το προστατεύσουν και να το αναδείξουν, διδάσκοντας με τις πράξεις τους την μοναδική ουσία του, τον εποικοδομητικό διάλογο.
Και δεν βλέπω άλλο πρόσωπο για να ηγηθεί, παρά μόνον ένα:
Την αξιότιμη κυρία Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πλατάρος Γιάννης
|

Ο πιο εύελπις Βουλευτής...
Είθε να παραμείνει έτσι, να μην του στήσουν μηχανή και να αποκτήσει εκτελεστική εξουσία....

Θυμιος
|

Βέβαια γι αυτό εφαρμόζεται και η πανεπιστημιακή αστυνομία. Κάμερες εξωτερικά και μόνο φοιτητές σε εστίες και πανεπιστήμια. Δεν διανοείσαι στην υπόλοιπη Ευρώπη να πας μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο χωρίς άδεια.

Έχει δίκαιο ο βουλευτης
|

Χρόνια στην πλατεία χημείου στο ΑΠΘ από την νότια πλευρα βλέπεις τους εμπόρους ναρκωτικών να πουλάνε την πραμάτεια τους.Οι φύλακες κατά συνεχείς δηλώσεις τους απειλούνται με μαχαίρωμα αν επέμβουν.Το αυτό και στο στενό της θεολογικης και αλλού.Περιφερομενες μειοψηφίες των 50 ατόμων αγριεμενες με πανώ γυροφερνουν φωνάζοντας συνθήματα.Τοιχο γραμμένοι με ότι μ@λακια έρχεται του καθενός.Απο την μεριά του ΑΧΕΠΑ Ρομά κατασκηνώνουν απλώνοντας την μπουγάδα τους στα δέντρα.Αν δείτε έστω και ένα πανεπιστήμιο της Αφρικής έτσι να μου το πείτε.Χωρια τα παρωχημένα πάνω της δεκαετίας του 1960 που καλύπτουν από έξω τα κτίρια των σχολών.Δεν είναι εικόνα ΑΕΙ αυτή.Ντροπθαζει την ίδια την παιδεία και την χωρα

Χ.Ψ.
|

Επιτέλους!
Κάποιος τα είπε έξω απ' τα δόντια....
Η υπουργός 3 χρόνια τώρα παίζει μπάσκετ, βόλεϋ και φωτογραφίζεται να διαβάζει παραμύθια στα νηπιαγωγεία....

Γονέας
|

Πολύ σωστά τα λέει

Χαρά
|

Να με συμπάθας κυρ βουλευτή μου αλλά ούτε δωρεάν παιδεία έχουμε ούτε δωρεάν υγεία από την πρωτοβάθμια έως και την τριτοβάθμια πληρώνουμε τα μαλλιά από το κεφάλι μας για να μαθητευσουν τα παιδιά μας όσο για την υγεία άστα πονάει πολύ 35ευρω η τάχα δωρεάν μαστογραφία και άλλα πολλά και οδυνηρά όσο για τις εστίες του ζωγράφου για παράδειγμα είναι κατασκευασμένη από την δεκαετία του 80 με καμία μέχρι σήμερα ανακαίνιση τι περίμενες να τη βρεις όπως όταν παραδόθηκε εδώ τα σπίτια μας τουλάχιστον κάθε πέντε χρόνια τους κάνουμε ένα φρεσκαρισματακι όσο για τις ευθύνες όπως υποκριτικά παραδέχεστε ότι έχετε για να δικαιολογήσει την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια έχετε γιατί σας έχει γίνει αυτοσκοπός η ιδιοτικοποιηση των πάντων ακόμη και της χώρας εύχομαι να είναι λίγες οι μέρες σας στην διακυβέρνηση αυτού του τόπου γιατί ειλικρινά είστε ότι πιο επικίνδυνο πέρασε από αυτή την χώρα

ΦΟΙΤΗΤΗΣ
|

Δίκιο έχει. Πού είναι τα τάνκσ; Τα δώσαμε όλα στην Ουκρανία και δεν έχουμε να πατήσουμε μια διαδήλωση.!!!!!!!!!!!!!!! Και τι τα θέλουμε επιτέλους τα Πανεπιστήμια;;; Επίσης εκεί πάμε "για ένα σκοπό". Να μάθουμε γράμματα. Οχι να σκεφτόμαστε. Μπράβο στον νέο αυτό. Μας δίνει ελπίδες για το μέλλον..........

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ