Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: "Βροχή" παραιτήσεων, στα "παρά 5", ακόμη και προέδρων από τα Συμβούλια Επιλογής

Από το Α' Συμβούλιο Επιλογής παραιτήθηκε η πρόεδρος του Συμβουλίου Ιωάννα Κομνηνού , καθώς και κάποια μέλη

13/12/2022

Ενημερώθηκε: 13/12/2022, 20:38

Άκουσε το άρθρο

Το "σήριαλ" των παραιτήσεων από τα Συμβούλια Επιλογής των Συμβούλων Εκπαίδευσης συνεχίστηκε και αυτές τις ημέρες, προκαλώντας νέους  "τριγμούς" στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του esos:

  • Από το Α' Συμβούλιο Επιλογής ΔΕ παραιτήθηκε η πρόεδρος του Συμβουλίου Ιωάννα Κομνηνού , καθώς και  κάποια μέλη.
  • Από το Β' Συμβούλιο ΔΕ παραιτήθηκε η πρόεδρος  καθώς και μέλη . Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Κυπραίου παραιτήθηκε για  λόγους που δεν αφορούν τη διαδικασία επιλογής.
  • Επίσης, το προηγούμενο διάστημα, προηγήθηκαν και άλλες παραιτήσεις μελών Συμβουλίων οι οποίες δεν έγιναν δεκτές από την υπουργό Παιδείας , καθώς μέχρι σήμερα δεν έγινε η αντικατάστασή τους.

Σημειώνεται ότι η μη αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών των Συμβουλίων, και πόσο προέδρων, εγείρει νομικά ζητήματα, καθώς η ενδεχόμενη προσφυγή υποψηφίων Συμβούλων Εκπαίδευσης στα διοικητικά δικαστήρια , μπορεί να προκαλέσεις ακυρωτικές αποφάσεις.

"Σήριαλ" αντικαταστάσεων επί αντικαταστάσεων  

Μέχρι  τον περασμένο Αύγουστο είχαμε συνεχείς παραιτήσεις μελών των Συμβουλίων επιλογής, συνεχίζοντα, έτσι,  το   "σήριαλ" αντικαταστάσεων επί αντικαταστάσεων .

Στις 31 Αυγούστου η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως υπέγραψε νέα απόφαση  (Εδώ η απόφαση) κάλυψης των δύο παραιτηθέντων πανεπιστημιακών στο Ε ́ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την οποία προκύπτει , ότι:

Στις 9 Ιουνίου ο Τούλης Ιωάννης , μέλος Δ.Ε.Π. του Ιονίου Πανεπιστημίου , με άλλη απόφαση της υπουργού  (Εδώ η απόφαση) αντικατέστησε την παραιτηθείσα  Ματθαιουδάκη Μαρίνα, μέλος Δ.Ε.Π. του Α.Π.Θ.

Στις 14 Ιουλίου παραιτήθηκε και ο Ιωάννης Τούλης τον οποίο η Ν. Κεραμέως   αντικαθιστά με την Γρίβα Ελένη, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,

Στις 14 Ιουλίου μαζί με τον Τούλη  Ιωάννη παραιτήθηκε και ο Παππάς Βασίλειος, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος με  απόφαση αντικαθίσταται απο την Ράντζου Μαρία, μέλος Δ.Ε.Π. του Α.Π.Θ.

Η  υπουργός Παιδείας υπέγραψε   επίσης δύο ακόμη  αποφάσεις με τς οποίες, τοποθετούνται νέα μέλη στις θέσεις παραιτηθέντων των Α΄και Β'  Συμβουλίων Επιλογής των υποψηφίων Συμβούλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   (Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας) .

  •         Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την απόφαση  ανασυγκρότησης του Α ́ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  •         Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την απόφαση  ανασυγκρότησης του Β ́ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι υπόλοιπες παραιτήσεις

Σχόλια (44)

Διδακτική προυπηρεσία
|

Είδα στο νομο ότι η διδακτική προυπηρεσία μετραει απο τα 12 χρονια και πάνω. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου επιτε αν η μοριοδότηση ξεκιναει απο τα 12 χρόνια ή απο τα 8 για του συμβούλους.
Για του Διευθυντές σχολειων απο ποιο έτος ξεκινάει;

Ευχαριστω πολυ!

Γάμος θα γίνει, έτσι κι αλλιώς
|

Στο τέλος θα χρειαστεί η εκπόνηση επιστημονικής μελέτης, μόνο και μόνο για τα Συμβούλια του καλυτερότερου! Μπορεί να αποτελέσει και θέμα έρευνας.... πρωτότυπης διδακτορικής διατριβής.
Πως ξεκίνησαν και με ποια μέλη....
πως "εξελίχθηκαν" στο χρόνο....
ποια μέλη παραιτήθηκαν και από ποια αντικαταστάθηκαν....
ποια παραιτήθηκαν και δεν αντικαταστάθηκαν....
ποια μελέτησαν και αποφάνθηκαν για τα αντικειμενικά μόρια....
ποια μελέτησαν και αποφάνθηκαν για τις ενστάσεις....
ποια απάντησαν στις ενστάσεις και ποια όχι....
ποια ούτε μελέτησαν ούτε αποφάνθηκαν ούτε απάντησαν.....
ποια συμμετείχαν στις συνεντεύξεις και ποια όχι....
ποια θα "τρέχουν" μεθαύριο και δεν θα προλαβαίνουν....
ΥΓ. Για τον τίτλο της "έρευνας" είμαι διχασμένος μεταξύ "Του Κουτρούλη ο γάμος" και "Στο γάμο του Καραγκιόζη"....

@Για τις συνεντεύξεις
|

Και ποια ήταν τα θέματα των μελετών περίπτωσης που τέθηκαν;

Για τις συνεντεύξεις
|

Κατά τη συνέντευξη μου στο συμβούλιο επιλογής, (Θεσσαλονίκη) παρευρίσκονταν μόνο τα τρία από τα πέντε μέλη του συμβουλίου. Όπως ενημερώθηκα αυτό θα γίνει σε όλη τη διάρκεια των συνεντεύξεων. Σίγουρα υπάρχει απαρτία, όμως προβληματίζομαι σοβαρά για την αξιοπιστία της διαδικασίας, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι δεν έχει κάποια προφανή λογική η κατανομή των υποψηφίων σε ημέρες εξέτασης (αλφαβητικά -με βάση τη μοριοδότηση...).
Να σημειωθεί ότι μέλος του συμβουλίου για την επιλογή των συμβούλων εκπαίδευσης είναι διευθυντής σχολείου... .
Επίσης δεν έχουμε καμία ενημέρωση για την αιτιολόγηση της απόρριψης των ενστάσεων που έχουμε υποβάλει.

ΝΟ
|

@steven
Όχι, δεν καταλαβαινω τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν οι αναρτήσεις του κ. Πλαταρου. Έχεις την ευγενή καλοσύνη να μου εξηγησεις? Αλλιώς, τα δικά σου σχόλια εξυπηρετούν σκοπιμότητες.

steven
|

Γιατί ασχολείστε με τον Πλάταρο ; ; ; Δεν έχετε καταλάβει τις σκοπιμότητες που κρύβουν οι αναρτήσεις του...Πάντως όχι την πλειοψηφία των εκπ/κών αλλά μόνο τους προσοντούχους (Κατά δήλωση του) και τον εαυτό του ..Α...και της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ.....

steven
|

Γιατί ασχολείστε με τον Πλάταρο ; ; ; Δεν έχετε καταλάβει τις σκοπιμότητες που κρύβουν οι αναρτήσεις του...Πάντως όχι την πλειοψηφία των εκπ/κών αλλά μόνο τους προσοντούχους (Κατά δήλωση του) και τον εαυτό του ..Α...και της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ.....

|

Μην με ξυπνάτε βλέπω όνειρο ότι συμμετέχουν ΣΕΕ στα τοπικά συμβούλια..Και ξαφνικά ξύπνησα και είπα :Όνειρο ήταν ........

ΠΡΟΣ @ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ
|

Πότε έγινε αξιολόγηση και πώς;

Παραιτησεις
|

Οι παραιτησεις στις οποίες αναφέρεστε δεν έγιναν τώρα.Η πρόεδρος του β συμβουλίου της οποίας το όνομα το αναγράφετε λάθος,έχει παραιτηθεί τουλάχιστον δυο εβδομάδες πριν για προσωπικούς όντως λόγους αλλά δεν είναι η μόνη από αυτό το συμβούλιο που εινσι το μεγαλύτερο με 600 υποψήφιους.Αν πιστεύει λοιπον έστω και ένας ότι θα βγει προγραμμα συνεντεύξεων και θα ολοκληρωθεί πριν από τον Μάρτιο ας μας βγάλει το χρονοδιάγραμμα.Θυμίζω ότι για καθε υποψήφιο χρειάζεται μισή ώρα.Τελος για να τελειώνουμε 9 Γενάρη προκηρύσσονται εκλογές.Τι,όχι;

Πλατάρος Γιάννης
|

@Υποψήφιος (για προσφυγή)
Ανεξαρτήτως του αν έχετε δίκιο (έχετε!) με αυτά που γράφετε, δεν κάνετε ούτε για υποδιευθυντής Σχολικής μονάδας. Αν κάνετε πλάκα ή είσαστε πολύ τσαντισμένος με κάτι, να σας καταλάβω απολύως. Αν τα λέτε σοβαρά και γώ σας λέω την υποκειμενική μου εκτίμηση. Ρωτήστε και κάποιον άλλον διότι εγώ πιάνομαι για «αυστηρός» ! . Δεν γίνεται στέλεχος της εκπαίδευσης να είναι με την πολιτική δικονομία παραμάσχαλα....

Τα ΠΣ σώζουν
|

Στον πίνακα των συμβούλων κάποιοι έχουν πάρει περισσότερα μόρια ως αξιολογημενοι σε ΠΣ
από όσα προκύπτουν με βάση τη χρονιά που εγινε η αξιολόγηση για πρώτη φορά.

ΠΡΟΣ @ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ
|

Προφανώς αν δεν έχετε αξιολογηθεί, δεν παίρνετε τα μόρια αυτά.... (Σε Π.Σ)

Υποψήφια (για προσφυγή)
|

Μπορεί κάποιος να κάνει μία διευκρίνιση, αν γνωρίζει βέβαια για την μοριοδότηση του πεδίου α) ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ και συγκεκριμένα για το υποκριτήριο αβ) άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε Π.Σ ή ΠΕΙ.Σ για το οποίο ο υποψήφιος έχει αξιολογηθεί «θετικά».

Κ
|

@ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ
Συνάδελφε δεν δικαιούμαστε άδεια για τη συνέντευξη χωρίς να αφαιρεθεί από τις ημέρες κανονικής άδειας που δικαιούμαστε; Ξέρεις κάποιον σχετικό νόμο; Με ενδιαφέρει προσωπικά γιατί είμαι σε παρόμοια θέση .

ΔΑΣΚΑΛΑ
|

εστ) άσκηση καθηκόντων με απόσπαση στην κεντρική
ή σε αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου Παι-
δείας και Θρησκευμάτων, καθώς και σε εποπτευόμενους
φορείς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:
0,25 μονάδες ανά έτος και έως δύο (2) μονάδες κατ’ ανώ-
τατο όριο.
Ξέρει κάποιος να μου πει αν μοριοδοτειται η αποσπαση στα αει; ειναι εποπτευομενοσ φορεαας του ΥΠΑΙΘ;

Νίκος
|

@Στράτος13 Δεκ 2022 13:05
Αγαπητέ συνάδερφε, ποιος σου είπε ότι απαγορεύονται οι παραιτήσεις των μελών; Τι είναι τα μέλη, υπάλληλοι της Υπουργού ή διοικητικά στελέχη της; (Που ούτε κι εκεί μπορεί να τους εξαναγκάσει...) Θα απαγορεύσει στους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές να παραιτηθούν; Ή τους μόνιμους υπαλλήλους του ΕΚΔΔΑ που υπάγεται σε άλλο Υπουργείο ή μήπως αυτούς του ΑΣΕΠ;
Σε είχα και για καταρτισμένο...
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του οποιουδήποτε ορισμένου μέλους συμβουλίου, να παραιτηθεί! Ας πρόσεχε... η Υπουργός σου και να υιοθετούσε/νομοθετούσε άλλους τρόπους/νόμους, αλλά και να υλοποιούσε νωρίτερα τις κρίσεις. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τα ήθελε η Κεραμέως και τα έπαθε!

Καμία παραίτηση δεν θα (πρέπει να) γίνει δεκτή. Η διαδικασία ολοκληρώνεται.

Κ
|

@ ΛΗΞΗ ΘΗΤΕΙΑΣ κτλ
Και εγώ νομίζω ότι θα προχωρήσουν ταχέως οι διαδικασίες για τους διευθυντές σχολικών μονάδων. Όσο για τους Συμβούλους Εκπαίδευσης δεν υπάρχει βιασύνη εφόσον οι ΣΕΕ είναι στα Συμβούλια Επιλογής που έχουν ήδη συγκροτηθεί.

Εύη
|

Καλά κάνουν και παραιτούνται τα μέλη. Χωρίς νομική υποστήριξη θα βρεθούν εκτεθιμένοι νομικά και φυσικά δε θέλουν να διακινδυνεύσουν τη θέση τους. Όσοι πανέξυπνοι τους κατηγορείτε, αν βαστάτε να πάτε να τους αντικαταστήσετε... Κι αν δεν έχετε τα τυπικά προσόντα, τότε βάλτε πλώρη για μέλη στα τοπικά συμβούλια επιλογής των διευθυντών σχολείων. Αν τολμάτε... Και βάλτε καλά στο μυαλό σας, ότι η Υπουργός και η κυβέρνηση ΔΕ ΘΕΛΕΙ να ολοκληρώσει τις κρίσεις ούτε για τους ΣΕΕ ούτε για τους Διευθυντές Σ.Μ. (κι ας λέει τάχα ότι προσπαθεί και κόπτεται κλπ. κλπ.). Μέχρι τις 21/2/2023 θα έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές, οπότε θα στρίψει διά του αρραβώνος...! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Υποψήφιος (για προσφυγή)
|

Είμαι υποψήφιος σύμβουλος και θα είμαι και υποψήφιος διευθυντής.
Ήδη έχω εντοπίσει αρκετά παράλογα-παράτυπα που με έναν δικηγόρο με κίνητρο 20% - 30% των επιδομάτων θα κριθούν παράνομα στα δικαστήρια.
Αναδρομικά επιδόματα και αναγνώριση θητείας. Μια χαρά!
Ενδεικτικά: Πόσο δίκαιο είναι να με κουβαλάς στην Αθήνα, χωρίς οδοιπορικά & εκτός έδρας και μάλιστα με αναγκαστική "χρέωση" άδειας, για συνέντευξη και κάποιος συνυποψήφιος μου να μένει στην Αθήνα;

Ζορρο
|

Μηνυσεις επι μηνυσεων ωωωωωωω μηνυσεις θα χορτασετε ολοι βρειτε δικηγορους και χρημα για ξοδεμα

@ στρατο
|

συμφωνώ , έτσι και υπερθεματίζω : να τους κλειδώσουν σε γραφείο μέχρι το τέλος της διαδικασίας (χωρίς νερό και πρόσβαση σε τουαλέτα) . και αν επιμένουν στην παραίτηση, ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΗ !

ΛΗΞΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΕΕ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΕΚΕΣ
|

Καταθέτω προς συζήτηση τον εξής προβληματισμό: η διαδικασία επιλογής των νέων Συμβούλων Εκπαίδευσης οδεύει στο τέλος της. Λογικά η ανάληψη των καθηκόντων τους θα γίνει, εκτός απροόπτου, στα μέσα Φεβρουαρίου. Ταυτόχρονα με την τοποθέτησή τους θα λήξει η θητεία των Συντονιστών Εκπαιδευτικού έργου και θα διαλυθούν τα ΠΕΚΕΣ.
Στα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων συμμετέχουν, αν και σε περιορισμένο αριθμό, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου. Μετά τις 15 Φεβρουαρίου που θα λήξει η θητεία τους νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στα Τοπικά Συμβούλια; Είναι δυνατή η αντικατάστασή τους, όταν στην πλειονότητα των Τοπικών Συμβουλίων οι αναπληρωτές τους είναι κι αυτοί Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου;
Εκτός κι αν σκέφτονται στο υπουργείο να περιμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων από τα Τοπικά Συμβούλια και μετά να προχωρήσουν στην τοποθέτηση των νέων στελεχών συνολικά.

Καθηγητής Δευτεροβάθμιας
|

Ήταν αναμενόμενες οι παραιτήσεις. Η πορεία της διαδικασίας έχει ορισμένα "περίεργα". Μετά τις ενστάσεις υποψήφιος/α βρέθηκε στη δεύτερη θέση μετά από "γενναία" προσθήκη μορίων και ταυτόχρονη μείωση(!!!) μορίων όσων ήταν πάνω από τον/την εν λόγω υποψήφιο/α (!!!). Αυτά τα "περίεργα" στις μοριοδοτήσεις, όταν μάλιστα δεν δίνεται καμία γραπτή εξήγηση και με δεδομένο ότι όλοι όσοι εμπλεκόμαστε σε αυτά, γνωρίζουμε και τα πρόσωπα και τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων ίσως οδηγούν κάποια μέλη των συμβουλίων να μην θέλουν πλέον να συμμετέχουν σε αυτά τα "περίεργα".
@Στράτος: Με εξέπληξε (αρνητικά) το σχόλιο σου.

Μέλισσα μελισσα
|

Τώρα μήπως πρέπει από ευθιξία να παραιτηθεί ο Γενικός Γραμματέας κ. Κοπτσης; Έλεος πια, το ένα λάθος μετά το άλλο. Ο ένας άκυρος χειρισμός του μετά τον άλλον. Με τις ευλογίες και τις υποδείξεις του έγιναν όλα τα συμβούλια επιλογής.
Κάποιος τελικά πρέπει να γίνει το θυσιαστικό αμνοερίφιο...., κα Υπουργε.

Damian
|

@ Στράτος
Εσύ θα γίνεις πολύ δίκαιος
και αμερόληπτος διευθυντής σίγουρα.Το κατάλαβα γιατί ενώ παλιότερα δε συμπαθούσες και πολύ το Γιάννη Πλατάρο ξαφνικά όταν έμαθες ότι θα γίνει σχολικός σύμβουλος έγινε ένα θαύμα και τον αγάπησες.....

Alexandros
|

Άρχισαν τα όργανα / σήκω από τη θέση σου / χόρεψε ζεϊμπέκικο / λύγισε τη μέση σου.....

Συμβουλή
|

Γιατί παραιτούνται ενώ μοριοδοτησαν; Εκεί μέχρι το τέλος. Είμαστε στην τελική φάση των συνεντεύξεων. Κάποια συμβούλια σχεδόν ολοκληρώνουν τη διαδικασία. Να μη γίνουν δεκτές οι παραιτήσεις.

Αλέξανδρος
|

Υπομονή... Να έρθουν και οι εκλογές να ξεφορτωθούμε μια και καλή την κατσικοπόδαρη!!!

@Στράτος
|

Νομικός σύμβουλος Κεραμέως-Κοπτσή ! ! !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ