ΤΡ/ΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

Τράπεζα Θεμάτων: Υπομονή συστήνει το ΙΕΠ στους Διευθυντές των Λυκείων για το τεχνικό πρόβλημα

Το esos επικοινώνησε, στις 8:10 το πρωί  με τον υπηρεσιακό υπουργό Παιδείας Χρ. Κίττα , ο οποίος  δεν είχε ενημερωθεί, μέχρι εκείνη τη στιγμή   για το πρόβλημα,  και μας είπε πως θα δώσει άμεσα λύση , κατόπιν επικοινωνίας με το ΙΕΠ
Δημοσίευση: 29/05/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη σύσταση αυτή κάνει το ΙΕΠ προς τους Διευθυντές των Λυκείων , οι οποίοι πανικόβλητοι επικοινωνούν με το αρμόδιο γραφείο της Τράπεζας Θεμάτων καθώς λόγω τεχνικού προβλήματος δεν μπορούν να αντλήσουν θέματα για να δώσουν τις ενδοσχολικές και απολυτήριες εξετάσεις οι μαθητές του Λυκείου.

Στη πρόταση Διευθυντών Λυκείων η επιλογή των θεμάτων να γίνει από τα ίδια τα σχολεία η απάντηση που λαμβάνουν οι Διευθυντές είναι "Δεν προβλέπεται αυτή η διαδικασία από τη σχετική νομοθεσία". 

Το esos επικοινώνησε, στις 8:10 το πρωί  με τον υπηρεσιακό υπουργό Παιδείας Χρ. Κίττα , ο οποίος  δεν είχε ενημερωθεί, μέχρι εκείνη τη στιγμή   για το πρόβλημα,  και μας είπε πως θα δώσει άμεσα λύση , κατόπιν επικοινωνίας με το ΙΕΠ.

Το ΙΕΠ "εγκλωβισμένο" στο νόμο

Το ΙΕΠ αδυνατεί να δώσει οδηγία στο υπουργείο Παιδείας , προκειμένου, λόγω του τεχνικού προβλήματος στην πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων,  οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να επιλέξουν, για σήμερα,  μόνοι τους τα θέματα των εξετάσεων.

Κι αυτό διότι ο συντάκτης του νόμου δεν είχε προνοήσει να συμπεριλάβει μια παράγραφο η οποία να προβλέπει τις περιπτώσεις που τα σχολεία αδυνατούν να αντλήσουν θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων. 

Νέο "χάος" με την Τράπεζα Θεμάτων:Κληρώνει "λειψά" θέματα στα Λύκεια και "κλειδώνει" η πλατφόρμα 

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί από το πρωί στους μαθητές και εκπαιδευτικούς όλως των Λυκείων της χώρας, καθώς έχει προκύψει νέο πρόβλημα μετά την "κατάρρευση" της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ενω από τις 10 το πρωί, φαίνεται πως αποκαθίσταται το πρόβλημα λειτουργίας της πλατφόρμας, πάρα πολλά Λύκεια που μπήκαν στην"κλήρωση" πήραν "λειψά" θέματα.

Στη συνέχεια οι Διευθυντές, βλέποντας αυτό το νέο πρόβλημα ξαναπροσπάθησαν να εισέλθουν στην πλατφόρμα αλλά τους επιτρέπεται και η πλατφόρμα βγάζει το μήνυμα ότι "για το Λύκειο σας έγινε η κλήρωση".

Από το υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ τηρείται "σιγή ιχθύος" για το πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι όπως έχουμε ενημερωθεί σε πολλά Λύκεια οι μαθητές αποχώρησαν από το σχολείο τους, χωρίς να δώσουν εξετάσεις.

Γ΄Λυκείου

Στο μεταξύ το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι αύριο λήγει η προθεσμία έκδοσης βαθμολογιών για τους μαθητές της Γ' Λυκείου , καθώς την Πέμπτη ξεκινούν οι Πανελλαδικές.

Το υπουργείο Παιδείας πρέπει άμεσα να δώσει παράταση μιας ημέρας για την έκδοση των  αποτελεσμάτων για τα Λύκεια τα οποία σήμερα δεν καταφέρουν να δώσουν τις απολυτήριες εξετάσεις.

Σχόλια (38)

 
Επιτελικό Κράτος Α.Ε.
29 Μάιος 2023 22:33

@Ένας μαθητής της Β' Λυκείου
Θα σας διαβάσουν χάρη στο esos, αγαπητέ μαθητή. Απλά ΔΕΝ τους καίγεται καρφάκι (ούτε καν πινέζα). Εάν τους ένοιαζε, δεν θα είχε μεταναστεύσει μια ολόκληρη γενιά στο εξωτερικό λες κι έχουμε πόλεμο.
Έτσι, δεν είναι και υποχρεωμένοι και να σας βρουν-δημιουργήσουν δουλειές (δηλ. βασική υποχρέωση της πολιτείας προς τους πολίτες της). Τα δικά τους παιδιά είναι τακτοποιημένα (ή θα τα τακτοποιήσουν) άλλωστε.
Με γερασμένο και φτωχοποιημένο το 80% του πληθυσμού.... και ότι θέλουν κάνουν.... και με voucher, με pass και με 40 ευρώ αύξηση στη σύνταξη-μισθό ανά 4ετία(εκλογές)..... θα κυβερνούν ως τον 22ο αιώνα.

 
Ένας μαθητής της Β' Λυκείου
29 Μάιος 2023 19:08

Ξέρω ότι δεν πρόκειται να διαβάσει κανένα στέλεχος της κυβέρνησης αυτό το μήνυμα, όχι μόνο γιατί δεν ασχολείται, αλλά δεν τους ευνοεί να με ακούσουν. Πόσο άχρηστοι παίζει να είστε. Μ'αρεσει που απορείτε πως φεύγουν τα παιδιά στο εξωτερικό. Μα είναι είναι δυνατόν να υπάρχει προοπτική και μέλλον σε αυτή τη χώρα όταν αποθαρρύνετε από το λύκειο τα παιδιά. Σκεφτείτε λίγο πόσο επώδυνο είναι να διαβάζει κάποιος ατελείωτες ώρες για να βγάλει την αφόρητη ύλη που βάζετε. Ντροπή σας. Ένας άνθρωπος λογικός δεν θα βγει σε αυτή τη χώρα. Μόνο εδώ γίνονται αυτά

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
29 Μάιος 2023 17:59

Ε, όχι και να χρεωθεί ο υπηρεσιακός! Άλλη ετοίμασε και οργάνωσε!

Ήμουν από τους τυχερούς με εισήγηση 1η βάρδια! Πήγα από τις 7!

Συγγνώμη, αλλά πότε ειδοποιήθηκε εγγράφως το σχολείο μου και δεν το μάθαμε;

Δεν εξυπακούεται ότι η 1η βάρδια ακυρώνεται μετά τις 9 όταν ακολουθεί 2η βάρδια που ξεκινά 10.45;

Με έναν επιτηρητή ανά αίθουσα βγάλαμε όλα τα τμήματα τη 2η βάρδια!

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
29 Μάιος 2023 17:54

Από τις 8 μέχρι τις 2 οι μαθητές της α΄ βάρδιας παρέμειναν σχολείο, σαν όμηροι, γιατί ουδείς πήρε την ευθύνη να τους "διώξει" κσι να βάλει τα μαθήματα άλλη μέρα (2 κατευθύνσεις της β λυκείου.) Το βρίσκετε λογικό και παιδαγωγικά ορθό αυτό;

 
Νίκος
29 Μάιος 2023 15:58

Επιτελικό κράτος ΄ή επιτελικό χάλι;
Τράπεζα θεμάτων ή κυβερντικός θίασος θεαμάτων;
Σύστημα ηλεκτρονική΄ς διακυβέρνησης Τεμπών ή΄ Σύστημα ΙΕΠ;
Φιλελεύθερη ΝΔ ή Αλλαγή;

 
ΕΥΗ
29 Μάιος 2023 15:27

Γιατί δεν είχε ενημερωθεί ο υπηρεσιακός υπουργός Παιδείας μέχρι τις 8.10 πμ.;;;; Ο κ. Αντωνίου δεν ήθελε να φανεί πόσο ανεπαρκής είναι κι αυτός και η Νεοδμοκρατική κυβερνητική του πολιτική;;; Να χαρώ εγώ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ κράτος Μητσοτάκη...

 
Γονέας
29 Μάιος 2023 15:22

Ά(χ)ριστοοοιιιιιι! Μου θέλετε και τράπεζα θεμάτων... Ανίκανοι, που διοικείτε εδώ και 4 χρόνια και δεν μπορείτε ένα ηλεκτρονικό σύστημα να φτιάξετε. Με Κεραμέως, Κόπτση και Αντωνίου, τι περιμένεις...;;; Κάναμε υπομονή, αλλά έχει και τα όριά της.
Εύχομαι να μην συμβεί το ίδιο στις Πανελλήνιες, γιατί μετά στις 25/6 δε θα σας μαυρίσουμε απλώς, αλλά θα σας πάρουμε με τς πέτρες!!!

 
@Ενα ξέρω ...
29 Μάιος 2023 14:26

ότι τίποτα δεν ξέρω, κατά το απόφθεγμα που αποδίδεται στον Σωκράτη. Οι γνώμες μας δεν είναι γνώση για να τις ξέρουμε.
Καλή συνέχεια στον προεκλογικό αγώνα, δίχως ξέρω και τέτοια άλλα ...

 
Ενα ξέρω ...
29 Μάιος 2023 14:00

Οτι χωρίς την Κεραμέως ούτε εξετάσεις μπορούν να γίνουν. Μόνο μη γίνει καμιά πλάκα και φύγει οριστικά, γιατί τότε ... Νίκη θα λέτε και θα κλαίτε !

 
ΓΡΗΓΟΡΗΣ
29 Μάιος 2023 12:58

Υπομονή κύριοι/ ες του ΙΕΠ; Υπομονή για πιο λόγο; Επειδή δεν έχετε προνοήσει εναλλακτική λύση; Οι εξετάσεις δεν είναι διαλογισμός ούτε ουρά σε κατάστημα για να κάνουμε υπομονή.

 
Να αυξηθούν οι μισθοί στο ΙΕΠ ...
29 Μάιος 2023 12:37

... αφού οι διορισμένοι της Κεραμέως τα κάνουν όλα καλά. Πρώτα οι υψηλόμισθοι και έχοντες θέση ευθύνης. Να προκόψουμε!! Είναι τρομακτικό να ξεκινάς τις Πανελλήνιες με προβλήματα! Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

 
Ελπίδα
29 Μάιος 2023 12:19

@Ευάγγελος,
το 180 είναι πολύ μετριοπαθές. Ένας άριστος πρέπει να βάζει υψηλούς στόχους, το "ταβάνι" να είναι 300!

 
Μητερα
29 Μάιος 2023 11:48

Να την ξανά βγάλουμε πρωτη βουλευτή σε ψήφους!!! Είναι άριστη σε όλα!!! Τα παιδια μας σήμερα τι φταίνε;ειδικά η γ λυκείου!!!

 
Κίτα, δες τι στήσιμο σου κάνανε, από τη πρώτη μέρα
29 Μάιος 2023 11:42

Φίλης ρε,
Τι τις θέλουν τις εξετάσεις,
τις τράπεζες και τους βαθμούς,
Να τα καταργήσουμε όλα,
Να περνάνε τα παιδιά,

Τι την θέλουμε την "αξιολόγηση",
τι την θέλουν την "αριστεία",
να τα ισοπεδώσουμε όλα,
να οργώνουν τα παιδιά

"Αρίστο" δεξιό ποτάμι
μην απλώνεις τα νερά
να μας πνίγεις μαθητάδες,
Αντάρτικα παιδιά

Μια μέρα έλειψε , και της το κάνανε το μαγαζί μαντάρα.

 
Μόνο 45%?
29 Μάιος 2023 11:10

@Φιλελεύθερος
Αν δεν πιάσει τουλάχιστον 52% σαν τον Ερντογάν, ούτε καλημέρα από μένα....

 
ΠΕ83
29 Μάιος 2023 11:06

Μιλανε μονο για Αθηνα οτι αποκατασταθηκε το συστημα. Στην επαρχια δεν δουλευει τιποτε.

 
Ευάγγελος
29 Μάιος 2023 11:02

Η χώρα πάει μπροστά παρά τα όποια εμπόδια βάζουν οι λαϊκιστές της αντιπολίτευσης. Η Κεραμέως άφησε έργο και σήμερα το βλέπουμε ξεκάθαρα στα μάτια μας. Ευτυχώς πάμε για 180 βουλευτές και πολλά θα αλλάξουν σε λίγες μέρες.

 
@Φ. Κώστας
29 Μάιος 2023 10:59

Αναμονή και για εσάς

 
Φιλελεύθερος
29 Μάιος 2023 10:54

Σήμερα πήγε στο 45% το κόμμα μας. Πάντα τέτοια! Κλάψτε ελεύθερα!

 
Χ.Ψ.Ψ.
29 Μάιος 2023 10:52

Την πλατφόρμα της ΤΘ την διαχειρίζεται το ΙΕΠ, την διοίκηση του οποίου διόρισε η Κεραμέως.

 
Γιώργος
29 Μάιος 2023 10:49

"Συγχαρητήρια " στους υπεύθυνους που δεν προνόησαν...

 
Χ.Ψ.
29 Μάιος 2023 10:47

Την πλατφόρμα της ΤΘ την διαχειρίζεται το ΙΕΠ.

 
Nik
29 Μάιος 2023 10:46

Η ηλιθιότητα σε όλο της το μεγαλείο. Κανένας δε σκέφτηκε εναλλακτική επιλογή σε περίπτωση προβλήματος;

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
29 Μάιος 2023 10:42

Ταλαιπωρία χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών για μία διαδικασία απόλυτα αντιεπιστημονική, αντιπαιδαγωγική και πρσσβλητική για την υπόσταση των εκπαιδευτικών.

 
Υπονόμου
29 Μάιος 2023 10:37

Ο Γαβρόγλου φταίει για όλα.

 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ
29 Μάιος 2023 10:23

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ;

 
good luck
29 Μάιος 2023 10:22

Για να σκεφθούμε πως θα λυθεί το θέμα των εξετάσεων όταν πέφτει η πλατφόρμα της τράπεζας θεμάτων θα πρέπει να πέσει πρώτα μέσα στην εξεταστική και μετά να καλύψουμε το κενό της σχολικής νομοθεσίας!!!Ταλαιπωρία στους εμπλεκόμενους στις εξετάσεις και κυρίως στους μαθητές!

 
r. l.
29 Μάιος 2023 10:20

Υπομονή;;; Είμαι μαθήτρια γ λυκείου , και δεν είναι αρκετό που το εκπαιδευτικό σύστημα είναι σαπιο, αλλά μας βάλατε και τράπεζα θεμάτων ενώ έχουμε και τις πανελλήνιες...... Με ποιο σκεπτικό ;;; Το πιο αστείο είναι ότι συνεχίζουν να σας ψηφίζουν . Το λιγότερο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να μειώσετε την ύλη , αλλά ούτε αυτό κάνατε . Από την στιγμή που σας ψηφίζουν όμως , δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω....Ντροπή σας που μας γεμίζετε με άγχος και ανησυχίες , σε μια ηλικία που υποτίθεται ότι θα απολαμβάναμε την ζωή χωρίς τέτοιες έγνοιες .

 
xa
29 Μάιος 2023 10:17

Τριτοκοσμική χώρα με ακριβοπληρωμένα στελέχη.

 
Εδώ κουμπώνει η "ηλεκτρική καρέκλα"?
29 Μάιος 2023 10:15

Το μπλε φάκελο τον είδατε? Μήπως είχε εκεί οδηγίες η πρώην (αυτή που συγκινήθηκε για το ταξίδι και τους ωκεανούς)? Είναι δυνατόν να μην το είχε προβλέψει?

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.