ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Μελέτη για την ενίσχυση και την επέκταση του θεσμού των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων

Δημοσίευση: 27/11/2014
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μελέτη για την ενίσχυση και την επέκταση του θεσμού των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, θα πραγματοποιήσει το υπουργείο παιδείας Η μελέτη θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Διεξαγωγή έρευνας στην εκπαιδευτική κοινότητα των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

2. Αποτίμηση της μέχρι σήμερα εφαρμογής του θεσμού των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

3. Προσδιορισμό δράσεων για την ενίσχυση και επέκταση της πειραματικής εφαρμογής τους στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία με αναφορά στο εκπαιδευτικό υλικό, τις διδακτικές πρακτικές, τις δημιουργικές δράσεις, τις πρακτικές διοίκησης, της αξιολόγησης της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου κ.λπ.

4. Προτάσεις για την ανάδειξη και την περαιτέρω αξιοποίηση των καλών πρακτικών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία και τη διάχυσή τους στο σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος.

5. Προτάσεις για την επέκταση της εφαρμογής του θεσμού των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων με εκπαιδευτικά, γεωγραφικά και κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

6. Προτάσεις για Πράξεις που μπορούν να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-20 και θα αφορούν στην ενίσχυση και υποστήριξη εφαρμογής του θεσμού των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

Ετικέτες: 
Πειραματικά

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ