Ο υπ.Παιδείας κρατά “κλειστά” τα χαρτιά μετά την επίδοση της απόφασης του ΣτΕ για τους Διευθυντές Σχολείων

Η καθυστέρηση αποφάσεων παρατείνει τις παρενέργειες που προκαλεί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

19/04/2017

Ενημερώθηκε: 19/04/2017, 21:18

Άκουσε το άρθρο

Μια εβδομάδα μετά την επίδοση της ακυρωτικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας επί του συστήματος επιλογής Διευθυντών Σχολείων , ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου εξακολουθεί να κρατά “κλειστά” τα χαρτιά του, παρατείνοντας έτσι τις παρενέργειες που προκαλεί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΏ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΠΩΣ ΕΠΙΔΌΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι:

Α. Οι προσφυγές που θα γίνουν από εκπαιδευτικούς , με έννομο συμφέρον, για τη διεκδίκηση του επιδόματος θα δικαιωθούν απόλυτα

Β. Παράλληλα τα ασφαλιστικά μέτρα  για κρίσιμες αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων θα οδηγήσουν τη διοίκηση σε αδιέξοδο , καθώς οι απαοφάσεις μπορούν να χαρακτηριστούν παράτυπες.

Ο υπουργός Παιδείας  οφείλει ν΄ αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες, όπως:

α. Πρέπει σε κάθε περίπτωση να προκηρύξει άμεσα επιλογές στελεχών εκπαίδευσης (Διευθυντών Σχολείων, Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Εκπαίδευσης) συμμορφούμενος, με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου,  και,

β. Να αποκαταστήσει τη νομιμότητα με βάση το νόμο 3848/10 και όπου χρειαστεί με το νόμο 1566/85.

Υπουργός: Δεν υπάρχει πρόβλημα να παραμείνουν οι νυν Διευθυντές μέχρι 30 Ιουνίου

"Η θητεία των Διευθυντών των σχολείων λήγει, έτσι κι αλλιώς,  30 Ιουνίου. Πάντοτε όταν βγαίνει μια απόφαση από το ΣτΕ  έχεις ένα χρόνο προσαρμογής στην  απόφαση", δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Παιδείας και τόνισε ότι   “μέχρι τέλος Ιουνίου δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα νομικό ως προς την παραμονή τους,  και μετά, προφανώς, θα συμμορφωθούμε”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (37)

Ιολαος
|

η κυβερνήσεις και οι δικαιοσύνη κρατάνε τις ρακέτες του πινκ πονκ. Το μπαλάκι όμως είναι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Ιολαος
|

Critique facile, art difficile. Συμφωνώ ότι ο τρόπος επιλογής διευθυντών με ψηφοφορίες κλπ κλπ δεν ήταν ο πρέπων.
Θα έπρεπε όμως η απόφαση να υποδεικνύει και με ποιον τρόπο θα έπρεπε να επιλεγούν.

ekpaideytikos
|

@Αμερόληπτος
Συνάδελφε, παρακολουθώ τη συζήτηση με ενδιαφέρον και δεν έχω εκφράσει άποψη. Ούτε τώρα εκφράζω. Αυτα όμως τα κρυπτοφασίζοντα σχόλιά "υποστηρίζετε ορισμένοι" και "ο υπουργός σας" δείχνουν ότι έχεις τυφλωθεί από ενδεχόμενη αδικία εις βάρος σου και δεν βλέπεις τι είπα, γιατί βλέπεις παντού οργανωμένους εχθρούς. Άλλο κακός υπουργός και άλλο "ο υπουργός σας". Η φράση αυτή δεν δείχνει σεβασμό στην Ελληνική Δημοκρατία και αισθητικά και ουσιαστικά δεν ταιριάζει σε δάσκαλο. Αυτό είπα. Και το ότι ευτυχώς έχουμε ακόμα δημοκρατία φαίνεται (και) από την απόφαση του ΣτΕ. Χάνεις το όποιο δίκιο σου μιλώντας έτσι.

Αμερόληπτος
|

@ekpaideytikos Τώρα "συνάδελφε", θυμήθηκες ότι είμαστε δάσκαλοι, όταν τόσο καιρό υποστηρίζετε ορισμένοι πως με τέτοιου τύπου υπουργούς εκπαίδευσης και σαφέστατα όχι παιδείας, βαίνουν τα πράγματα καλώς; Και ασφαλώς το θέμα της παιδείας δεν έχει σχέση με την οικονομική κρίση, διότι οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις όλων των τελευταίων υπουργών έχουν αναστατώσει τα σχολεία είτε Λύκεια είτε Γυμνάσια ή ΕΠΑΛ. Αν δεν το βλέπεις δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Γορδιος
|

Με τις προσφυγες ξέρει κανείς τι γίνεται; θα υπάρξουν ομαδικές ή ο κάθε ένας μόνος του; ξεκίνησαν κάποιοι; μέχρι πότε γίνονται; ας μας διαφωτίσει κάποιος που να ξέρει.

ekpaideytikos
|

@Αμερόληπτος
Είμαστε δάσκαλοι και πέρα από όλα τα άλλα είμαστε πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σχόλια του τύπου "ο υπουργός σας" είναι αδιανόητα. Μιλάμε για τον Υπουργό Παιδείας της Ελληνικής Δημοκρατίας, συνάδελφε. Καταλαβαίνω ότι πολλά λέγονται λόγω της έντασης, αλλά χρειάζεται λίγη προσοχή. Πρόκειται για ουσιαστικό και όχι για τυπικό θέμα.

Αναστάσιος Κουτσούκος
|

Να οριστεί προσωρινός Διευθυντής ο σρχαιότερος. Αυτό είναι το σωστό.

Μοsitamats
|

Διαβάζω με προσοχή και απόλυτο σεβασμό ότι έχει καταγραφεί για την όλη συμπεριφορά του Υπουργείου.
Πράγματι [ από νομικής άποψης] όλοι όσοι είναι αυτή τι στιγμή Διευθυντές είναι στον αέρα. Όλοι αυτοί μαζί και εγώ αποφασίσαμε να μπούμε στη διαδικασία και άλλοι έγιναν και κάποιοι άλλοι δεν έγιναν.
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε εξετάσεις. Αυτό όμως δεν είναι το πρόβλημα. Ας βγει η Νομική ομάδα του Υπουργείου και να πει τι πρέπει να γίνει πως θα γίνει και πότε θα γίνει. Ας αναθέσει τη διοίκηση των σχολείων στους Υποδιευθυντές ή στον αρχαιότερο εκπαιδευτικό για να ησυχάσουμε.
Ποιος θα είναι εκείνος που στη δύσκολη στιγμή δεν θα βάλει πλάτη και ας μην είναι Διευθυντής.

@Rip
|

@Rip Η ψηφοφορία RIP
Οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ "τηρούνται" κατά γράμμα... Να τους χαίρεσαι σύντροφε/συντρόφισσα... ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ

Rip
|

Απλα οι εκπ/κοι πρεπει να βλεπουν τι γραφουν ολοι αυτοι που δε βγηκαν διευθυντες/ριες κα να νοιωθουν πολυ τυχεροι/ες ...30/7 και ξανα θα μετραει η γνωμη του συλλογου ..

Στράτος
|

@Ερώτημα στον Στράτο
Η γνώμη μου είναι πως σε ενδεχόμενο ερώτημα/αίτημα αλλαγής των πινάκων υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης λόγω της απόφασης του ΣτΕ, η απάντηση της Περιφ. Διεύθυνσης θα είναι αρνητική και απορριπτική του αιτήματος.

Επίδομα ευθύνης
|

Τα επιδόματα ευθύνης να είναι σύμφωνα με το νόμο 3205/2003 και όχι με το νόμο 4024/2011 που μέσα στην κρίση-μνημόνια έδωσε αυξήσεις υπέρμετρες, ενώ όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν. Τι επεδίωκε άραγε ο νομοθέτης; Είναι δυνατόν το επίδομα ευθύνης να είναι ίσο και μεγαλύτερο από ένα μισθό; Η αριστερή κυβέρνηση αντί να μειώσει τα επιδόματα ευθύνης τα αύξησε.

nick
|

κ.Πλατάρο μήπως θυμάστε αν επί υπουργίας Μ. Γιαννάκου και Α. Διαμαντοπούλου μετρούσε η Διευθυντική προϋπηρεσία σε ΙΕΚ;
και αν είχαν εκδοθεί διευκρινιστικές εγκύκλιοι;
Η διδακτική πρωτοεμφανίστηκε με το νόμο 4186/2013.
Κακώς πράξατε διότι αν είχατε θυμηθεί τις προηγούμενες κρίσεις θα βλέπατε τι έγινε.

ΤΕΩΣ_Δ
|

@Γιάννης Π. @Γιώργος
Όπως τα λες αγαπητέ Γιάννη. Φαντάσου να είσαι Διευθυντής, να σε έχει ψηφίσει ο σύλλογος (πλειοψηφία 50% +), να έχεις Διδακτορικό, μεταπτυχιακό, Γλώσσες, Β-Επίπεδο, να έχεις δημοσιεύσεις, να έχεις κριθεί από την υπηρεσία (χωρίς να βγει πουθενά) αλλά να έχεις κάνει το λάθος να πάρεις εκπαιδευτική άδεια (που παρεμπιπτόντως σε υποχρεώνει να δουλέψεις για το 3σιό της στο Δημόσιο). Ε αφού είσαι τόσο καλός έρχεται κάποιος με μόνο προσόν το Α επίπεδο Η/Υ και 6 χρόνια παραπάνω από εσένα στο σχολείο και με λιγότερους ψήφους από το σύλλογο( που τόσο πολύ νοιάζει την κυβέρνηση) να εκλεγεί άνετα Διευθυντής.
Και μετά μου λένε διάφοροι για "Δημοκρατία". Όπως το είπες αγαπητέ Γιάννη η άλλη όψη του νομίσματος.
Να το πω και αλλιώς 2 παιδιά = 1 Διδακτορικό και 1 μεταπτυχιακό.
Πολύ Δημοκρατία ρε παιδιά.

Αμερόληπτος
|

@stelios Δεν πειράζει φίλε μου ας ζαλίζεσαι! Σου αρέσει δεν σου αρέσει εμείς ξεκινήσαμε ήδη τις προσφυγές και δεν περιμένουμε την 30η Ιουνίου. Βέβαια ο υπουργός σας ήδη αποφάσισε να κρατήσει τους αντισυνταγματικώς τοποθετηθέντες διευθυντές. Το ζήτημα είναι ότι τόσο οι Κουράκης Μπαλτάς όσο και ο Γαβρόγλου δε νοιάζονται αν θα πληρώσει του κόσμου τις αποζημιώσεις το κράτος, αν και ορισμένοι ελπίζετε πως με την παρούσα οικονομική συγκυρία ουκ αν λάβουμε... Εμείς πάντως θα επιμείνουμε στις αγωγές μας ώστε να διδάσκουμε στους μαθητές μας πως δεν πρέπει να εγκαταλείπουν ποτέ τον αγώνα για τη δικαιοσύνη.

Κ.Μ.
|

Προκύπτει σοβαρό ζήτημα και παρακαλώ τον Υπουργό να το ρυθμίσει: Οι Διευθυντές, που χαρακτηρισθήκαμε επιλεγέντες μη συναγματικά, κλπ κλπ, πώς θα υπογράψουμε τα απολυτήρια των μαθητών μας; Θα είναι νόμιμα ή άκυρα; Σοβαρό το ζήτημα και απαιτείται, σύντομα, σοβαρή και υπεύθυνη απάντηση.

Ερώτημα στον Στράτο
|

Μια και φαίνεται να ξέρεις τα μελλούμενα έχω το εξής ερώτημα. Για το νόμο επιλογής των διευθυντών εκπαίδευσης δεν έγινε καμία προσφυγή. Όμως κρίθηκαν μη συνταγματικά επιλεγμένοι οι διευθυντες σχολείων. Ενας υποψήφιος κάνει αίτημα διόρθωσης του πίνακα κατάταξης στην περιφερειακή διεύθυνση ζητώντας να μην προσμετρηθούν οι μονάδες της ψηφοφορίας. Αιτήματα γίνονται και πολλές φορές προκύπτει διόρθωση χωρίς να εκπίπτει η όλη διαδικασία. Τι θα μπορούσε να απαντούσε η περιφερειακή διεύθυνση σε ένα πρόβηλα δίκαιο και νομιμότατο αίτημα; Γιατί, μην κλείνει καποιος τα μάτια, πριν από όλα το ξέρεις ότι πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμοτητα στους διευθυντές εκπαίδευσης για να μην είναι τελείως στον αέρα οι όλες διαδικασίες επιλογής διευθυντών σχολείων.

ΧΡΗΣΤΟΣ Σ.
|

Γιατί σας κάνει εντύπωση ότι ξέρουν τι κάνουν ή ότι γενικά ξέρουν τι τους γίνεται.
Δικαιοσύνη δεν υπάρχει, πολιτική δεν υπάρχει, ΑΡΑ;
Θα κάνουν ακόμα μια φορά το χειρότερο δυνατό στο συγκεκριμένο θέμα.

Ελένη Χατζή
|

Κατά τη γνώμη μου αυτό που προκύπτει είναι η απόλυτη περιφρόνηση της δικαιοσύνης και των δικαστικών αποφάσεων από τον Υπουργό, αντί να βγει και να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τη νομιμότητα για χάρη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Φτάνει η προχειρότητα με πολύ σοβαρά θέματα.

Niki
|

Το να βγαίνει ο νόμος αντισυνταγματικός είναι ένα θέμα που κατά τη γνώμη μου δεν οδηγεί αυτόματα στη δικαίωση κάποιων που δεν έγιναν διευθυντές. Αν ήταν ο τρόπος επιλογής στελεχών διαφορετικός 2 χρόνια πριν, μπορεί να είχαμε άλλους υποψήφιους μια και θα ήταν διαφορετικές οι συνθήκες. Μπορεί καθηγητές με αυξημένα προσόντα που όμως δεν ήταν ιδιαίτερα αρεστοί στο σύλλογο τους να έθεταν υποψηφιότητα και μέσα από μια άλλη διαδικασία να κρίνονταν διευθυντές σε ένα εντελώς άσχετο σχολείο. Δεν γνωρίζουμε ποια σχολεία θα δήλωναν αυτοί οι υποψήφιοι και ποιους θα είχαν για "αντίπαλους" στις διεκδικήσεις τους. Επομένως πώς είμαστε σίγουροι ότι αυτοί που θα καταφύγουν στη δικαιοσύνη θα ήταν σίγουρα διευθυντές με έναν άλλο νόμο;

Πάνος
|

Άκυρη υπουργική απόφαση σημαίνει ΆΚΥΡΗ διαδικασία, ΆΚΥΡΟΙ διευθυντές.. Για ποια θητεία επομένως μιλάμε; Των ακυρων διευθυντών; Αυτών που δεν υφίστανται στο νομικό κόσμο; Μετά την απόφαση του ΣτΕ είναι σαν να μην υπάρχουν νομικά οι νυν διευθυντές. Όλα τ άλλα είναι φαντασιώσεις!

Πέτρος
|

Οι διευθυντές σχολείων μετά την ομόφωνη απόφαση του ΣτΕ, όπως και οι διευθυντές εκπαίδευσης έχουν ΕΚΠΕΣΕΙ. Δεν υφίστανται νομικά. Όλες οι αποφάσεις τους είναι άκυρες κια στον αέρα. Θα υπάρξει καταιγίδα προσφυγών και διοικητικό χάος από Δευτέρα. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι. Θα κινδυνεύσουν οι εξετάσεις, οι εκδόσεις αποτελεσμάτων φοίτησης ,προαγωγωγής και απόλυσης. Ακόμη οι πράξεις τοποθέτησης μετατιθεμένων, πειθαρχικές διαδικασίες και πολλά άλλα "ων ουκ έστι αριθμός".
Αυτά βέβαια είναι "ψιλά γράμματα" για τον απίστευτο @ Στράτο. "Η θητεία των διευθυντών λήγει κανονικά 31 Ιουλίου"μας λέει. Για τον κύριο αυτό η θητεία τους είναι κανονική!!!, όπως και ο τραγικός 4327/15. Τι και αν έχουμε απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου!! Αυτά δεν ισχύουν διότι οσονούπω θα έχουμε και "αλλαγή πολιτεύματος". Από μία κυβέρνηση και ένα κόμμα που δεν έχει καμία νομιμοποίηση και που πολύ σύντομα θα ξαναγυρίσει στα πραγματικά του ποσοστά 2-3%.
Θα έλεγα λοιπόν στον άπειρο περί της εκπαιδευτικής διαδικασίας @ Στράτο να σταματήσει επιτέλους αυτό το "παιχνίδι" του "λαγού", διότι όλοι γνωρίζουν τον ρόλο του και στο τέλος ακόμη και σε αυτούς που νομίζει ότι προσφέρει υπηρεσίες κάνει μόνο ζημία.Τεράστια ζημία, διότι προκαλεί ασύστολα. Του τα λέω με τα 34 χρόνια υπηρεσίας και τα πολλά χρόνια θητείας σε θέσεις ευθύνης. Σε ήσσονος σημασίας θέματα είχαμε ολοκληρωτικές ανατροπές. Όχι τώρα με απόφαση του ΣτΕ. Όπως ανέφερε και ο Γιάννης ο Πλατάρος οι παρενέργειες διοικητικές και δικαστικές δεν θα τελειώσουν ούτε σε 10 χρόνια! Πιστεύω ότι οι οικονομικές και άλλες απαιτήσεις ηθικής βλάβης που θα πληρωθούν μέχρι ακεραίας, πρέπει να βαρύνουν και τους δημιουργούς αυτών των αθλιοτήτων, που δεν θα πρέπει να τους καλύπτει καμία υπουργική η βουλευτική ασυλία. Γιατί αλήθεια αυτά τα χρήματα να τα φορτωθεί ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης;

Στράτος
|

Επιτέλους κάποιοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως "«δουλεύει» η Διοίκηση παντού και πάντα" στην Ελλάδα και με ποιο τρόπο ενσωματώνει τις δικαστικές αποφάσεις.
Γι' αυτό και έγραψα επίσης ότι "θα δούμε πόσοι και πότε θα καταφέρουν να τεκμηριώσουν νομικά το "έννομο συμφέρον" τους και τελικά να πετύχουν κάτι για τους ίδιους".
Μερικοί ζούνε στον μικρόκοσμο της εκπαίδευσης. Κοιτάξτε γύρω σας πόσες άλλες δικαστικές αποφάσεις εναντίον της κυβέρνησης υπάρχουν για πολύ σοβαρότερα θέματα και τι πράττει η κυβέρνηση (η εκάστοτε κυβέρνηση), κατά πόσο και με ποιο τρόπο "συμμορφώνεται" προς τις αποφάσεις αυτές. Γι' αυτό επιμένω ότι η δικαστική οδός είναι επιλογή όσων θεωρούν ότι θίγονται και πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν κάτι. Μόνο που η οδός αυτή, στην Ελλάδα, απαιτεί υπομονή, χρόνο, χρήματα και έχει αμφίβολη τελική έκβαση, ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος δικαιωθεί.

stelios
|

Μας έχετε ζαλίσει!
30/7 και κάνετε όσες προσφυγές θέλετε!

Γιάννης Π.
|

Προς Γιώργο.
Σκέψου και την άλλη πλευρά.Αυτούς που δεν έγιναν διευθυντές,παρόλο που πήραν την πλειοψηφία της βάσης,είχαν και π.χ.διδακτορικό ή άλλα μετρήσιμα κλπ και τους πήρε τη θέση ο μειοψηφών σε ψήφους,επειδή απλά είχε κάποια χρόνια παραπάνω προϋπηρεσίας.Πάντα το νόμισμα έχει δυο όψεις!

Γιώργος Π.
|

"αυτό δεν μπορεί να αποτελεί "φόβητρο" για την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας" Συμφωνώ απόλυτα Στράτο, από την τσέπη τους θα τα πληρώσουν;
"η βάση δεν τους ήθελε ως διευθυντές" αν δεν το κατάλαβες συνάδελφε(;) Γιώργο αυτό ακριβώς κρίθηκε αντισυνταγματικά και άρα αντιδημοκρατικό.

@Στράτος
|

@Στράτος, ούτε συνταγματολόγος να ήσουν, νομικός... σίγουρα είσαι αφού παίζεις στα δάχτυλα την νομική επιστήμη, πρέπει να έχεις εκπονήσει κάμποσες γνωμοδοτήσεις για ζητήματα, το είχα πει και παλιότερα, πρέπει το ΣΤΕ να σε ορίσει ως ανώτατο νομικό σύμβουλο. Σιγά τώρα μη ξέρουν οι δικαστές τι τους γίνεται, κοτζάμ Στράτος εδώ, εμπιστευτείτε τις ερμηνείες του και ξεχάστε τα έννομα συμφέροντά σας. Και η καλή του παρέα Δημήτρης και Γιώργος. Καλά ξεμπερδέματα φίλοι (δεν ξέρω αν είστε εκπαιδευτικοί ), ραντεβού έτσι ή αλλιώς στα δικαστήρια και όχι μόνο. Υ Γ Αν έχετε πρόσβαση στον Υπουργό να του πείτε να δώσει μερικά χρόνια παράταση στα υπάρχοντα στελέχη, ότι καλύτερο. Με αυτές τις συνθήκες δεν αξίζει να διοικείς σχολείο, καλύτερα να διεκδικείς αποζημιώσεις για ένα σωρό παρανομίες.

Αμερόληπτος
|

@Στράτος Για πολλοστή φορά ουρά του υπουργείου. Αξιολύπητος!
@Γιώργος Θα έγραφα το ίδιο αξιολύπητος όταν το μόνο που σε νοιάζει είναι αν θα χάσουν "το πενιχρό επίδομα" εκείνοι που όλοι μας γνωρίζουμε πως εξελέγησαν με νόμο αντισυνταγματικό διευθυντές το 2015.

ΑΡΓΥΡΩ
|

ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ : ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΑ: 94ΖΧ465ΦΘ3-ΙΦ6 / Αρ. Πρωτ.: Φ.32/8152/26-6-2015 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ Α’ ( τις ίδιες ημερομηνίες αναφέρουν και οι υπόλοιπες Περιφ. Δ/νσεις ) ΟΙ ΘΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΥΝ Δ/ΝΤΩΝ ΛΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 31-7-2017 ΚΑΙ ΟΧΙ 31-6-2017 !!! ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ Δ/ΝΤΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ( ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ - ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Κ.Α. )
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ !!

Κων/νος
|

@ Στράτος
Προφανώς εκφράζεις απόψεις που απηχούν τις διαθέσεις του
υπουργού όπως φαίνεται και στην δήλωση που έκανε. Απλά θα ήθελα να σε ρωτήσω πιό είναι το λογικό, για την διασφάλιση της ομαλότητας και σταθερότητας ενόψει και των εξετάσεων, να παραμείνουν οι υπάρχοντες μη νόμιμοι πλέον διευθυντές με ότι νομικές συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την τύχη των εξετάσεων ή να γίνει αντικατάστασή τους; Νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε νοιάζεται για το καλό των μαθητών και του σχολείου γενικότερα αλλά έχει και στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία θεωρεί λογική την δεύτερη επιλογή. Το άσε να δούμε πόσες προσφυγές θα γίνουν και βλέπουμε είναι ανεύθυνη πολιτική που οδηγεί σε αδιέξοδα. Τι εννοείς θα δούμε μετά; Εδώ μας οδήγησε αυτή η λογική, οι ενστάσεις για τον νόμο αυτόν είχαν ήδη ειπωθεί απο την περίοδο της ψήφισής του. Τι είπε ο τότε υπουργός άστο αν προσφύγει κανείς θα δούμε μετά... μπορεί να μην είμαι καν εγώ υπουργός. Έτσι ακριβώς σε αυτή την χώρα παράγουμε φαυλότητα. Λυπάμε πολύ γιατί υπάρχουν συνάδελφοι που σκέφτονται έτσι και δικαιολογούν την φαυλότητα των πολιτικών, στη νέα γενιά που διδάσκεις τι θα πείς;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ