Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Υγειονομική βόμβα ΓΙΑ τους φοιτητές στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (π. ΤΕΙ Χαλκίδας)

Δημοσίευση: 05/09/2014
ΤΕΙ Χαλκίδας
Alt Text: 
ΤΕΙ Χαλκίδας
Title Text: 
ΤΕΙ Χαλκίδας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο βιολογικός καθαρισμός στο π. ΤΕΙ Χαλκίδας και νυν Στερεάς Ελλάδος, δεν έχει συντηρηθεί από 5-6-2013 που έγινε η συνένωση των Ιδρυμάτων παρά τις επανειλημμένες έγγραφες ενημερώσεις από την Τεχνική Υπηρεσία. Αποτέλεσμα η υπερχείλιση του Βιολογικού, η απόφραξη του δικτύου αποχέτευσης και οι αναθυμιάσεις πλέον στις τουαλέτες είναι αφόρητες. Ήδη τρεις υπάλληλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Τα παραπάνω κάνει γνωστά στον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο και στον πρόεδρο του Ιδρύματος ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΤΕΙ, κρούοντας παράλληλα τον «κώδωνα» του κινδύνου ότι «και αν όλα αυτά συνέβαιναν την περίοδο των διακοπών, φανταστείτε τι θα γίνει τώρα που επέστρεψαν οι φοιτητές και στο ΤΕΙ κυκλοφορούν και εξυπηρετούνται όχι μόνο οι 30 υπάλληλοι αλλά πάνω από 4.000 άτομα καθημερινά. (Φοιτητές καθηγητές υπάλληλοι επισκέπτες). Μία υγειονομική βόμβα»
Επίσης, οι υπαλληλοι τονίζουν στην επιστολή ότι «πέραν των προαναφερόμενων προβλημάτων θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πρακτικά δεν θα έχουμε την δυνατότητα να υλοποιήσουμε κύρια τις εγγραφές των νεοεισαχθέντων φοιτητών καθώς και να εξυπηρετήσουμε στην συνέχεια τις λοιπές ανάγκες των φοιτητών μας δεδομένου ότι στερούμεθα παντελώς γραφικής ύλης ( φάκελοι φοιτητών, toner, φωτοτυπικά, κλασέρ για αρχειοθέτηση, φάκελοι αλληλογραφίας, βιβλία πρακτικής άσκησης, στυλό, μπλάνκο κλπ, κλπ., δεν λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2014 το Πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης )».
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Σας γνωρίζουμε ότι στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου η οποία πραγματοποιήθηκε στις 4-9-2014 συζητήθηκαν διεξοδικά τα σοβαρά προβλήματα ασφαλούς λειτουργίας, τα οποία αντιμετωπίζει το πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας και ομόφωνα αποφασίσαμε να σας ενημερώσουμε ως παρακάτω:
•Μετά την απόφαση της Γ.Σ. του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας να λύσει εσπευσμένα τις συμβάσεις για την καθαριότητα και την φύλαξη των εγκαταστάσεων του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας, χωρίς να έχει μεριμνήσει για την έστω προσωρινή και στοιχειώδη αντικατάστασή τους, το ΤΕΙ έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο αφύλαχτο σκουπιδότοπο.. Βρωμιά και δυσωδία παντού με τους κάθε λογής κλέφτες να κάνουν πάρτι καθημερινά. Λάμπες, καλώδια, κεντρικές μονάδες των A/C, κλ.π. έχουν όλα εξαφανιστεί. Σκοτάδι παντού.
• Ο βιολογικός καθαρισμός δεν έχει συντηρηθεί από 5-6-2013 που έγινε η συνένωση των Ιδρυμάτων παρά τις επανειλημμένες έγγραφες ενημερώσεις από την Τεχνική Υπηρεσία. Αποτέλεσμα η υπερχείλιση του Βιολογικού, η απόφραξη του δικτύου αποχέτευσης και οι αναθυμιάσεις πλέον στις τουαλέτες είναι αφόρητες. Ήδη τρεις υπάλληλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Και αν όλα αυτά συνέβαιναν την περίοδο των διακοπών, φανταστείτε τι θα γίνει τώρα που επέστρεψαν οι φοιτητές και στο ΤΕΙ κυκλοφορούν και εξυπηρετούνται όχι μόνο οι 30 υπάλληλοι αλλά πάνω από 4.000 άτομα καθημερινά. (Φοιτητές καθηγητές υπάλληλοι επισκέπτες). Μία υγειονομική βόμβα!!!!
Επίσης, πέραν των προαναφερόμενων προβλημάτων θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πρακτικά δεν θα έχουμε την δυνατότητα να υλοποιήσουμε κύρια τις εγγραφές των νεοεισαχθέντων φοιτητών καθώς και να εξυπηρετήσουμε στην συνέχεια τις λοιπές ανάγκες των φοιτητών μας δεδομένου ότι στερούμεθα παντελώς γραφικής ύλης ( φάκελοι φοιτητών, toner, φωτοτυπικά, κλασέρ για αρχειοθέτηση, φάκελοι αλληλογραφίας, βιβλία πρακτικής άσκησης, στυλό, μπλάνκο κλπ, κλπ., δεν λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2014 το Πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης )
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι εδώ και ένα χρόνο περίπου (από τις 5-6-13 που έγινε η ενοποίηση ) για το ΤΕΙ Χαλκίδας δεν έχει εγκριθεί καμία δαπάνη με την αυθαίρετη αιτιολογία ότι στο πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας υπήρχε....... έλλειμμα 5.500.000 ευρώ!!!!!! Βέβαια μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους με υπολόγους, ορκωτούς λογιστές υπηρεσιακούς παράγοντες κλπ και αφού είχε διασυρθεί το ΤΕΙ μας πανελλαδικά, διαπιστώθηκε διαφορά.......0,14 λεπτά!!!!!!!
Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε όπως άμεσα δοθούν λύσεις στα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ώστε να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.
Έχουμε όλη την καλή διάθεση να προσφέρουμε στους φοιτητές μας όλες τις υπηρεσίες, αλλά ο κίνδυνος υγείας που ελλοχεύει καθώς και η παντελής έλλειψη υλικών καθιστά την λειτουργία των υπηρεσιών από προβληματική έως αδύνατη.
Ευελπιστώντας στην άμεση επίλυση των προβλημάτων, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Για την Γ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Παν. Τοκπασίδης Αικ. Πυρούδη

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ