Κόντρα Κ. Γαβρόγλου-Χ. Κεφαλίδου για τα περί διαδρόμων

24/05/2016

Άκουσε το άρθρο

Την αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής  Κ. Γαβρόγλου προκάλεσε όταν η Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου έκανε λόγο  «προσωπικές συζητήσεις στους διαδρόμους», αντί «θεσμικού διαλόγου».

ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ: Γράφετε, επίσης και το εξής καταπληκτικό στο κείμενο, ότι μέρος της σύνθεσης των απόψεων είναι και κατ' ιδίαν συζητήσεις που έχετε κάνει με βουλευτές. Εγώ θέλω να σας ρωτήσω, έτσι αντιλαμβάνεστε το θεσμικό διάλογο, με προσωπικές συζητήσεις στους διαδρόμους; Κατανοώ απολύτως τη δυσκολία που υπάρχει να υποστηρίξετε ένα πόρισμα που είναι copy – paste και συρραφές από παλαιότερα κείμενα και γι' αυτό πολύ έξυπνα ο κ. Γαβρόγλου, δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του, για να θολώσει την εικόνα ότι, λέγονται πράγματα τα οποία, μη φανταστείτε ότι είναι καινούργιες ιδέες, πατάμε σε παλαιότερα συμπεράσματα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ: Κυρία Κεφαλίδου, δύο σημεία. Μην ευτελίζετε αυτό το πράγμα που είναι γραμμένο στο εισαγωγικό σημείωμα.

ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ: Προσωπικά μου απαντάτε, κ. Πρόεδρε;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ: Απαντάω στην τοποθέτησή σας. Προσωπική δεν ήταν;

ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ: Λογοκρίνετε αυτά που λέω, ως Πρόεδρος της Επιτροπής;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ: Είναι δυνατόν; Μην χάνετε την ψυχραιμία σας.

ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ: Κύριε Γαβρόγλου, από την θέση του Προέδρου έχετε ένα αβαντάζ. Μην το αξιοποιείτε εις βάρος των συναδέλφων.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ: Αυτό θα το κρίνουν οι συνάδελφοι, αφού ολοκληρώσω αυτό που θέλω να πω. Εσείς μιλήσατε, ο καθένας κρίνει αυτά που είπατε. Είπα, λοιπόν, ότι έγιναν και κατ’ ιδίαν συζητήσεις με Βουλευτές. Αυτό το υποβαθμίσατε σε επίπεδο, αν «είναι στους διαδρόμους». Προσπαθήστε, λοιπόν και εσείς να προφυλάξετε αυτές τις διαδικασίες. Όταν λέει κανείς «είναι στους διαδρόμους» στην ελληνική γλώσσα, είναι κάτι που είναι κακό, υποβαθμισμένο. Σας πληροφορώ, ότι έχω κάνει πολλές συζητήσεις και με άτομα, με Βουλευτές του δικού σας πολιτικού χώρου και εγώ, τουλάχιστον, προσωπικά βγήκα κερδισμένος απ’ αυτές τις συζητήσεις και δεν έχουν καμία σχέση με την διαδρομολογία. Θα σας παρακαλούσα, λοιπόν, να μην συνεχίζουμε να υποβαθμίζουμε κάποια πράγματα που είναι γενικά θετικά.

ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ: Ως ευφυής άνθρωπος, ακόμη κι αν έχει συμβεί αυτό, καταλαβαίνετε ότι μπορεί να έχει συμβεί, δεν γράφεται ποτέ σε ένα επίσημο κείμενο, όταν υπάρχει θεσμικός φορέας και είναι η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, που έχει αναλάβει αυτό το σοβαρό κατ’ εσάς ρόλο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ:Όταν θα έχετε εσείς τη θέση μου κάποια στιγμή, θα αποφασίσετε ποιοι είναι οι θεσμικοί ρόλοι και τι γράφει ο καθένας.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ