Τους κλείνουν το Νηπιαγωγείο στο Wuppertal της Γερμανίας

27/06/2016

Άκουσε το άρθρο

Αμέσως μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο του Νηπιαγωγείου στο Wuppertal της Γερμανίας, γονείς απέστειλαν τον περασμένο Μάρτιο, προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας , επιστολή η οποία δεν απαντήθηκε ποτέ.

Αγανακτισμένοι οι γονείς απευθύνονται τώρα στον  Συντονιστή Εκπαίδευσης, με την ακόλουθη επιστολή:

Κύριε Συντονιστή, Ε. Σοφέ,

Παίρνουμε το θάρρος να σας γράψουμε καθώς δεν διακρίνουμε πρόθεση από το Υπουργείο να απαντηθεί η επιστολή που έχουμε αποστείλει στις 22-03-2016 και της οποίας ήσαστε επίσης παραλήπτης, επομένως υποθέτουμε πως είστε γνώστης. Καμία απάντηση σε κανένα από τα ερωτήματά μας. Επίσης δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις ούτε και σε επιμέρους επιστολές από γονείς των παιδιών του Νηπιαγωγείου.

Ο νόμος του κράτους τον οποίο επικαλείται το Υπουργείο ότι πρέπει να εφαρμόσει έχει ψηφιστεί το 2011. Παρ' όλα ταύτα το Νηπιαγωγείο λειτουργεί υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες από το σχολικό έτος 2013-2014. Επιπλέον ο ίδιος νόμος προέβλεπε σταδιακά κλείσιμο των λυκείων κάτι που ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Οπότε δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί να μην παραμείνουν ανοιχτά τα νηπιαγωγεία. Άλλωστε πιστεύουμε ότι μπορεί να βρεθεί λύση αν υπάρχει θέληση από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Επιπλέον υπάρχει μια μη επιβεβαιωμένη πληροφορία ότι ο προϊστάμενός σας Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης έχει υποστηρίξει-υποσχεθεί ότι τα νηπιαγωγεία δεν πρόκειται να κλείσουν. Τι είναι αυτό που θα ισχύσει τελικά ;

Όσον αφορά στην δική μας πόλη, το Wuppertal, υπάρχει έντονο πρόβλημα, κυρίως για τα φετινά προνήπια καθώς οι θέσεις στα γερμανικά Kindergarten έχουν ήδη κλείσει εδώ και μήνες. Οι γονείς και γενικά ο κόσμος της πόλης υποστηρίζουν τη συνέχιση της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου και στηρίζουν με τις υπογραφές τους τον αγώνα μας να διατηρηθεί ως έχει. Συνημμένα σας αποστέλλουμε τις υπογραφές.

Συγκινητική ανταπόκριση υπάρχει και στο διαδικτυακό ψήφισμα που δημιουργήσαμε οι γονείς και των δυο Νηπιαγωγείων το οποίο και σας παραθέτουμε. https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgeio_Paideias_Ereynas_kai_Thr… e_ta_paidia_mas_poy_epimenoyme_na_mathoyn_ellinika/

Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε.

Με εκτίμηση
οι γονείς του Ελληνικού Νηπιαγωγείου Βούπερταλ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (6)

Georgia
|

Μετά κοροιδευετε ομως που ερχονται τα ελληνοπουλα στην ελλαδα διακοπες και μιλάνε σπαστά ελληνικα! Ντροπή

Wolfgang Schäuble
|

Με την καλή σου την καρδιά και το πνεύμα οικονομίας που σε διακρίνει@
Δεν με διακρίνει κανένα θέμα οικονομίας, απλά δεν δύναμαι να πληρώνω νηπιαγωγεία στην αλλοδαπή οταν δεν έχω ελλάδα για την κόρη μου.

τα έξοδα των Νηπιαγωγείων αυτών είναι μηδαμινά@
Ενας λόγος παραπάνω να πληρώσετε και εσείς κάτι για τα δικά σας παιδιά, τόσα λεφτά παίρνετε, όχι οι αλλοι για εσας.

Οι δύο Νηπιαγωγοί που απασχολούνται, θα πληρώνονταν ούτως ή άλλως από το κράτος να κάνουν μάθημα στα παιδιά αυτά αν ήταν στην Ελλάδα@
Τωρα πλάκα μας κάνετε ε?

Μην ξεκινάτε την οικονομία από τα σχολεία@
Χρωστάω 2000 ενφια για ενα σπίτι που έχω κλειστό 7 χρονια το οποίο ειναι σε αθλία κατάσταση. Eσυ ζείς σε μέγαρο με μισθούς γερμανίας (+ επιδόματα, τα οποία συχνά ξεχνάτε να αναφέρετε όταν σαν ρωτάνε πόσα παιρνετε)
Δεν ξεκινάω οικονομία

Αδέκαστος Μπάρας
|

@Wolfgang, τα έξοδα των Νηπιαγωγείων αυτών είναι μηδαμινά. Στεγάζονται στα κτίρια των Δημοτικών και Γυνμασίων αντίστοιχα. Οι δύο Νηπιαγωγοί που απασχολούνται, θα πληρώνονταν ούτως ή άλλως από το κράτος να κάνουν μάθημα στα παιδιά αυτά αν ήταν στην Ελλάδα και δεν ξενιτευόντουσαν οι γονείς τους. Με την καλή σου την καρδιά και το πνεύμα οικονομίας που σε διακρίνει, μήπως να διαμαρτυρόσουν για τους 300 βουλευτές σε μια τόσο μικρή χώρα και τους 4.780 συνεργάτες τους; (Γραμματείς, φύλακες, οδηγούς κλπ). Οπου Ελληνες και σχολείο. Μην ξεκινάτε την οικονομία από τα σχολεία.

Wolfgang Schäuble
|

Βουπερταλ@
Μην κάνετε απεργία πείνας, απλά πληρώστε τα εξοδα....

Βουπερταλ
|

Το κάθε νηπιαγωγείο είναι το φυτώριο της ελληνικής εκπαίδευσης στο εξωτερικό.
Κάποιοι πριν χρόνια έκαναν απεργία πείνας, αγωνίστηκαν για να λειτουργήσει το ελληνικό σχολείο στο Βούπερταλ.
Για την ομογένεια τα ελληνικά σχολεία είναι το Α και το Ω και θα παλέψουμε ώστε να παραμείνουν ανοιχτά.

Wolfgang Schäuble
|

εδω δεν εχουμε να φάμε..πληρώνουμε και νηπιαγωγεία στην αλλοδαπη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ