Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) χαιρετίζει την πρωτοβουλία των γονέων που επιστρέφουν στα σχολεία τα «βιβλία» των Θρησκευτικών

Δημοσίευση: 21/09/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων χαιρετίζει θερμά την αυθόρμητη, θαρραλέα, ομολογιακή, αγωνιστική και ακτιβιστική πρωτοβουλία των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών των σχολείων της χώρας, οι οποίοι επιστρέφουν στα σχολεία, τους «Φακέλους του μαθητή για το μάθημα των Θρησκευτικών», ζητώντας να διδαχθούν τα παιδιά τους την πίστη τους ανόθευτη χωρίς μείξεις και χυλοποιήσεις με ξένες θρησκείες.

Οι γονείς, προφανώς, αντιδρούν με αυτόν τον πρωτοφανή και επαναστατικό τρόπο στην αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο, περιφρονώντας  επιδεικτικά τα ορθόδοξα χριστιανικά πιστεύω της συντριπτικής πλειονοψηφίας του ελληνικού λαού, προχώρησε στην έκδοση και διανομή στους μαθητές/τριες των «Φακέλων του μαθητή για το μάθημα των Θρησκευτικών», το περιεχόμενο των οποίων είναι πολυθρησκειακό και συγκρητιστικό και, συνεπώς, αντισυνταγματικό, αντιπαιδαγωγικό και αντορθόδοξο, όπως, επανειλημμένα, έχει τονιστεί από πολλούς αρμόδιους φορείς.

Η αλήθεια του θέματος είναι καθαρή και απλή: Οι ορθόδοξοι μαθητές, ανήκουν στους γονείς τους ως προσωπικότητες και όχι στο κράτος και, φυσικά, θα πρέπει να διδάσκονται την πίστη των γονέων τους, την οποία έχουν ασπασθεί με το βάπτισμα και όχι ένα συνονθύλευμα θρησκειών. Αυτό είναι παγκόσμια κατοχυρωμένο δικαίωμά τους. Η ανάμειξη των θρησκειών με την πίστη των μαθητών από την Γ΄τάξη του Δημοτικού στοχεύει στη αντικατάσταση ή υποκατάσταση της πίστεως των ορθοδόξων μαθητών με ένα ουδέτερο διαθρησκειακό ή πολυθρησκειακό ή πανθρησκειακό και εκκοσμικευμένο πνεύμα, με άλλα λόγια, στην αποχριστιανοποίησή τους.

Με βάση την ανεξιθρησκία, ο ελληνορθόδοξος μαθητής δικαιούται να διδάσκεται τη γνήσια και αληθινή και εξ Αποκαλύψεως πίστη του, που συμβάλλει, αφενός στην πνευματική προσωπική ανακαίνιση των μαθητών και, αφετέρου, στη δημιουργία πολιτών με ηθικοπνευματικές και κοινωνικές αρχές, αντίστοιχες των ηθών, των εθίμων και του εν γένει πολιτισμικού και θρησκευτικού τοπίου της ελληνικής παράδοσης. Αυτό που δικαιούται και το απολαμβάνει ο Εβραίος, ο Μουσουλμάνος και ο Ρωμαιοκαθολικός μαθητής, δηλαδή τη διδασκαλία της δικής του πίστεως, για ποιον λόγο η πολιτεία να το στερεί στον ελληνορθόδοξο μαθητή και να του επιβάλλει να διδαχθεί τα είδωλα της πολυθρησκείας;

Η ΠΕΘ καλεί τους γονείς να συνεχίσουν να δίνουν δυναμικό αγωνιστικό παρόν για τη διατήρηση της ελληνορθόδοξης φυσιογνωμίας της παιδείας μας.

Επίσης, η ΠΕΘ, για ακόμη μία φορά, απευθύνει θερμή και ειλικρινή έκκληση στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου και σε όσους ακόμη εργάζονται για την με κάθε τρόπο βίαιη επιβολή των αντιχριστιανικών και αντορθόδοξων ιδεοληψιών τους στην ελληνική κοινωνία, να εγκαταλείψουν αυτή την καταστροφική – αποδομητική, αδιέξοδη πολιτική, καθώς και τη διχαστική ρητορική τους. Καλούμε τους αρχιτέκτονες αυτής της μεθόδευσης να σταματήσουν άμεσα να οργανώνουν, με τη δύναμη της εξουσίας, την πνευματική καταστροφή του ελληνικού πολιτισμού, το σπουδαιότερο κομμάτι του οποίου είναι η Ορθοδοξία. Τους καλούμε να συν-εργασθούν έντιμα, με συμφιλιωτικό και δημοκρατικό πνεύμα, με όλους τους υπεύθυνους παράγοντες για την παροχή της ορθόδοξης, χριστιανικής παιδείας στα σχολεία της χώρας μας, για μια γνήσια και πραγματική ανανέωση του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Το ΔΣ της ΠΕΘ

 

Σχόλια (7)

 
Mr Νίκος
23 Σεπ 2017 15:38

Όχι Ιράν, ταλιμπάν θα έλεγα. Αν το δεις από τη μεριά τους δίκιο είχαν, κατέστρεφαν κάθε τι αλλόθρησκο, δε βλέπω ιδεολογική τουλάχιστον διαφορά με τους δικούς μας

 
Απορημένος
23 Σεπ 2017 12:19

Μια απορία:
Γιατί δεν μπορούν να ιδρυθούν σχολεία ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (από Δημοτικό μέχρι Λύκειο) ανά την Ελλάδα;
Έστω και ένα σχολείο σε κάθε μεγάλη Μητρόπολη.
Δεν λέω πως όλοι οι γονείς θα θέλουν να στέλνουν τα παιδιά τους εκεί.
Αλλα ένα, έστω, σχολείο σε κάθε περιοχή, θα ήταν ένα φως για την κοινωνία γύρω του.
Δεν έχουμε αρκετούς γονείς Χριστιανούς στην Ελλάδα για να υποστηρίξουν ΕΝΑ τοπικό Χριστιανικό σχολείο;
Πως έχουν η Ι.Μητρόπολη Πειραιώς και οι Έλληνορθόδοξοι της διασποράς τέτοια σχολεία, και δεν τα έχει η Ελλάδα ολόκληρη;

 
Θανασης
23 Σεπ 2017 05:17

Ξεσηκωθείτε συνέλληνες. Μην μένετε αδρανείς λόγω των ψεκασμών.

 
ΘΕΟΛΟΓΟΣ
22 Σεπ 2017 21:38

Η Ιεραρχία τι κάνει;Ο Αρχιεπίσκοπος;Αν ζούσαν οι μακαριστοί Σεραφείμ και Χριστόδουλος θα γίνονταν αυτά;Ο μακαριστός Χριστόδουλος θα είχε μαζέψει χιλιάδες κόσμο.Η σημερινή Ιεραρχία θα μάζευε έστω και χίλιους;Για αυτό οι συγκρίσεις είναι επιβεβλημένες όπως και ο περίεργος θάνατός του στην κατάλληλη στιγμή.

 
Ελεύθερος
22 Σεπ 2017 15:47

@ΓΒ

Δεν βλέπω να σε πειράζει και να μιλάς προπαγανδιστικά για «Ιράν» λόγω του ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ότι τα Ελληνόπουλα μωαμεθανικού θρησκεύματος, λατινικού δόγματος και ιουδαϊκού θρησκεύματος στα αντίστοιχα σχολεία κάνουν αμιγώς τα δικά τους Θρησκευτικά.

Οι Ορθόδοξοι, να μαθαίνουν για τις άλλες θρησκείες· οι ισλαμιστές, οι παπικοί και οι Εβραίοι μόνο για το δικό τους θρήσκευμα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Στους αντι-εκκλησιαστικούς κύκλους είναι, προδήλως, άγνωστη λέξη η ισονομία.

 
Παναγιώτης
22 Σεπ 2017 13:08

Η ανακοίνωση της ΠΕΘ βάζει τα πράγματα στη θέση τους! Το ξύπνημα των συνειδήσεων απέναντι στον μηδενισμό, με όποιο μανδύα κι αν εμφανίζεται αυτός, είναι επιτακτική ανάγκη!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ