Placeholder

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΝΔ: Δεν θα αναγνωρίσουμε επιλογές “ημετέρων”, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό

“Θεωρούμε απαράδεκτο ότι η υπό προθεσμία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ασκήσει αρμοδιότητες αντίθετες στην ηθική και πολιτική τάξη”
Δημοσίευση: 29/05/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει επιλογές “ημετέρων”, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό".

Αυτό ξεκαθάρισε με σημερινή δήλωση ο Αν. Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας,  Χρήστος Κέλλας, αναφορικά με τη συνέχιση της διαδικασίας επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, παρά τις καταγγελίες των αιρετών στο Συμβούλιο Επιλογής,  και υπογράμμισε τα εξής:

Η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τους Έλληνες του εξωτερικού: Έχουμε κατ’ επανάληψη καταγγείλει τη διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, που έχει ως στόχο την πλήρη κομματικοποίηση της παιδαγωγικής καθοδήγησης και διοίκησης της εκπαίδευσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τους Έλληνες του εξωτερικού και για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών της Ομογένειας.  

Οι Αιρετοί: Τη διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εξωτερικού καταγγέλλουν και οι αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας πως “αρνούνται να τη νομιμοποιήσουν, καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις διαφάνειας, νομιμότητας, αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εκπαίδευσης, παρά μόνο πολιτικές σκοπιμότητες”.

Ηθική και πολιτική τάξη: Θεωρούμε απαράδεκτο ότι η υπό προθεσμία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ασκήσει αρμοδιότητες αντίθετες στην ηθική και πολιτική τάξη.

Εχουν χάσει  τη δημοκρατική και πολιτική νομιμοποίηση να λαμβάνουν αποφάσεις: Το υπουργείο Παιδείας και, κατ’ επέκταση, τα αρμόδια συμβούλια επιλογής στελεχών έχουν χάσει εκ των πραγμάτων τη δημοκρατική και πολιτική νομιμοποίηση να λαμβάνουν αποφάσεις, που δεν είναι τρέχουσας φύσεως, ούτε έχουν επείγοντα χαρακτήρα.

 

Σχόλια (25)

 
Κρητικός
04 Ιουν 2019 11:01

@ΤΑΦΟΠΛΑΚΑΚΙΑΣ 31 Μάιος 2019 11:18
Συνάδελφε κατανοητή η αγανάκτησή σου, αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να εκφραζόμαστε έτσι. Η ορολογία αυτή ταιριάζει περισσότερο στη...Ζωολογία παρά στη περιγραφή πολιτικών φαινομένων.

 
ΤΑΦΟΠΛΑΚΑΚΙΑΣ
31 Μάιος 2019 11:18

Το φίδι όταν το χτυπήσεις στο κεφάλι συνεχίζει να κουνιέται. Έτσι, και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ θα συνεχίσουν να κάνουν το "θεάρεστο" έργο τους μέχρι να απομακρυνθούν ως ψόφιο φίδι (τσιτούρ νουράτ).

 
Κρητικός
30 Μάιος 2019 18:52

@Ι.Τ. 30 Μάιος 2019 17:38
Συνάδελφε ΙΤ καίρια τα ερωτήματα που θέτεις προς τον"Αρθούρο".
Όμως είναι σαφές ότι ο "Αρθούρος", προφανώς στριμωγμένος, προσπαθεί να εκτρέψει τη συζήτηση θέτοντας άσχετα θέματα (off-topic).
Προτείνω να μην του απαντάμε στα δώδεκα (!) άσχετα θέματα που παρελκυστικά έθεσε.
ΥΓ. Συνάδελφε "Αρθούρε" αν έχεις κάτι για τους Σ.Ε. Εξωτερικού, θα το διαβάσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

 
Ι.Τ.
30 Μάιος 2019 17:38

@Αρθούρος
Γράφεις ότι μεταξύ άλλων (και μάλιστα το σημειώνεις πρώτο) η Ν.Δ. θα κάνει: "Επαναφορά του μαθήματος των Θρησκευτικών στο επίπεδο πριν από το 2015. Θα γίνει διαγωνισμός και συμβούλιο με την Εκκλησία και θα αποκατασταθεί η διδασκαλία του έτσι ώστε να μην υπάρχει ανισορροπία της θρησκειολογίας και του ομολογιακού του χαρακτήρα".

Υπάρχει κάπου αυτό στο επίσημο πρόγραμμα της Ν.Δ. ή σε κάποια επικαιροποιημένη έκδοσή του; Είναι δική σου πληροφορία, κι αν ναι, από που; Ή είναι απλώς ευχή και προσδοκία σου;

Επειδή το θέμα με ενδιαφέρει ως Θεολόγο, παρακαλώ "Αρθρούρε" να μου απαντήσεις.

 
Κρητικός
30 Μάιος 2019 17:02

@Αρθούρος30 Μάιος 2019 16:18
Συνάδελφε ευχαρίστως να συζητήσουμε τα θέματα που θέτεις, αλλά προφανώς όχι σε αυτό το νήμα (thread). Για την επιλογή Σ.Ε. Εξωτερικού έχεις κάτι να πεις;

 
Κρητικός
30 Μάιος 2019 16:48

Και το ΚΙΝΑΛ πήρε σαφή θέση στο θέμα:
"Πρέπει άμεσα να αναστείλει - «παγώσει» τις διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου του Εξωτερικού"
(σημερινή δημοσίευση στο ESOS)...

 
Αρθούρος
30 Μάιος 2019 16:18

Ακούστε τί θα κάνει τελικά η Ν.Δ.στο χώρο της Εκπαίδευσης:
α)Επαναφορά του μαθήματος των Θρησκευτικών στο επίπεδο πριν από το 2015. Θα γίνει διαγωνισμός και συμβούλιο με την Εκκλησία και θα αποκατασταθεί η διδασκαλία του έτσι ώστε να μην υπάρχει ανισορροπία της θρησκειολογίας και του ομολογιακού του χαρακτήρα
β)Κατάργηση του ασύλου στα ΑΕΙ,με επέμβαση των σωμάτων ασφαλείας πρώτα στους εξωτερικούς χώρους των ιδρυμάτων,αν τελούνται αξιόποινες πράξεις,και μετά στους εσωτερικούς.
γ)Παύση λειτουργίας επ' αόριστο των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο γιά το 2020 και μεταφορά πόρων στην
δ)Ίδρυση και λειτουργία πολλών νέων βρεφονηπιακών σταθμών σε συνεργασία με τους Δήμους.
ε)Ίδρυση και λειτουργία νέων ξενόγλωσσων τμημάτων με δίδακτρα,όπου έχει ήδη σχεδιαστεί και προβλεφτεί.
στ)Προσπάθεια γιά ίδρυση μη κρατικού Πανεπιστημίου από Εκκλησία,ΤΕΕ και Δήμους
ζ)Κατάργηση των ποσοστώσεων στους απόφοιτους των ΕΠΑΛ και τους πάσης φύσεως μειονοτικούς για εισαγωγή στα ΑΕΙ από ΕΠΑΛ και Εσπερινά
η)Επαναφορά του θεσμού του σχολικού συμβούλου
θ)Εισαγωγή της αξιολόγησης σε όλα τα διοικητικά στελέχη τόσο στη δευτεροβάθμια,στην πρωτοβάθμια και στην τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση.
ι)Θα επανέλθει η διδασκαλία των μαθημάτων των θετικών επιστημών στο επίπεδο πριν από το 2015
ια)Επαναφορά της βάσης του 9,5 σε όλους τους διαγωνισμούς κι εξετάσεις.
ιβ)Εισαγωγή του πτυχίου γλωσσομάθειας επιπέδου Γ1 γιά ανάληψη πάσης φύσεως διοικητικής θέσης στο χώρο της Εκπαίδευσης.
Αυτά είναι αρκετά γιά μία τετραετία.Θα είναι και μία πραγματική Αλλαγή.Όχι σαν εκείνη του 1981.

 
Κρητικός
30 Μάιος 2019 15:33

@Μανώλης 30 Μάιος 2019 10:36
Εχεις δίκιο! Ταυτόχρονα με τους Σ.Ε. Εξωτερικού (σχολεία ομογένειας) έκαναν προκήρυξη για τους Σ.Ε. Καταστημάτων Κράτησης (σχολεία φυλακών). Στη δεύτερη προκήρυξη η ειδική προϋπηρεσία όχι μόνο δεν είναι απαγορευτική, αλλά προαπαιτείται (τριετής μάλιστα -και σωστά-) ως απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβάλεις αίτηση...
Η υιοθέτηση δύο μέτρων και δύο σταθμών (double standards) για τις δύο κατηγορίες στελεχών εκπαίδευσης διότι στη δεύτερη περίπτωση, προφανώς, δεν ενοχλούσε "ημετέρους" υποψηφίους: αλλού φοβόντουσαν τον ανταγωνισμό προσοντούχων υποψηφίων και φρόντισαν με τους "κόφτες" να τον εξαλείψουν...
Εν πάσει περιπτώσει, μετά την σαφή τοποθέτηση των αιρετών μας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το θέμα πρέπει να λήξει.

 
Κωστας
30 Μάιος 2019 12:52

Η γνωμοδότηση (ατομική) του ΝΣΚ είναι ακριβώς αυτό που λέει ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ. Στα διοικητικά δικαστήρια που είναι τα μόνα αρμόδια για να αποφασίσουν οριστικά είναι βέβαιο ότι θα καταπέσει η προκήρυξη .

 
;;;;
30 Μάιος 2019 11:11

Για διαβάστε την γνωμοδότηση του Νομικου Συμβουλιου του Κράτους!!!!!!

 
Μανώλης
30 Μάιος 2019 10:36

Μα φυσικά και πρέπει να καταγγελθεί η διαδικασία επιλογής συντονιστών εκπαίδευσης εξωτερικό! Η προκήρυξη είναι αντίθετη με το νόμο. Αποκλείει όσους έχουν υπηρετήσει πέραν της τριετίας στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Δηλαδή Όσους έχουν εργαστεί στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση! Είναι σαν να κάνεις προκηρύξη για στελέχη ειδικής αγωγής, αποκλείοντας αυτούς που έχουν εργαστεί στην ειδική αγωγή! Αν αυτό δεν είναι κριτήριο Επιλογής ημετέρων από την ημεδαπή, δηλαδή ψηφοφόρων και κομματικών στελεχών, τότε τι είναι κομματική επιλογή;

 
Άσχετος
30 Μάιος 2019 10:01

Έστω ότι η κυβέρνηση έχει «μουλαρώσει» και προχωράει κανονικά τις διαδικασίες στο ζήτημα των «Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού».
Ως άσχετος έχω την εξής απορία...
Ποιος εκπαιδευτικός θα δεχθεί υπό αυτές τις συνθήκες να «ξενιτευτεί» για να αναλάβει μια θέση που κανείς δεν του εγγυάται ότι θα την κρατήσει;
Υπάρχει και το ζήτημα της αξιοπρέπειας… Δεν είναι συνθήκες αυτές να σε «ορίζουν» στέλεχος και να προσπαθείς στη συνέχεια να «σταθείς» μπροστά στους συναδέλφους σου να «διοικήσεις».
Πραγματικά λοιπόν… ποιος άνθρωπος θα είναι διατεθειμένος να αναλάβει τέτοιο ρίσκο;
Ως προς το γενικότερο θέμα του ΣΥΡΙΖΑ και της προσπάθειας αυτού να «ναρκοθετήσει» θεσμικά τη μεταΣΥΡΙΖΑ εποχή:
Εκτιμώ ότι η πολιτική του δύναμη θα πέφτει εις το εξής μέρα με τη μέρα.
7 Ιουλίου θα υποστεί συντριπτική ήττα και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διάλυσή του.
Ό,τι και να κάνει ως τότε, όσο και να «χτυπιέται» (και αυτός και οι «πιστοί» του), από Σεπτέμβρη η τράπουλα ξαναμοιράζεται, αναδιαμορφώνεται το πλαίσιο με νέους κανόνες και νέοι «παίχτες» αναλαμβάνουν δράση.
Παραμένω λοιπόν αισιόδοξος και συνιστώ χαλάρωση και ξεκούραση το καλοκαιράκι που μας έρχεται.
Το να τους μαυρίσουμε είναι το μόνο εύκολο και αυτό ακριβώς θα κάνουμε την ημέρα των εκλογών.
Τον Σεπτέμβρη μας περιμένει δουλειά…

 
Πολίτης
30 Μάιος 2019 09:29

Για δείτε τι θα γίνει με τις αλλαγές στα Παν/μια !!!
Πόσα τμήματα θα γίνουν με υπογραφή 31/5/2019 πενταετή ?????

 
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
30 Μάιος 2019 08:32

Καμία διαδικασία δεν νομιμοποιείται από εδώ και πέρα. Όσο για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης που η θητεία τους έληξε στις 31 Ιουλίου 2018 και παραμένουν ακόμη στη θέση τους, σύντομα θα αντικατασταθούν με νέες επιλογές και με νέο νόμο. Οι αιτήσεις που έγιναν τον Απρίλιο (με όλα τα τραγελαφικά....παρατάσεις προθεσμιών κτλ) δεν θα ισχύσουν.

 
Πρόδρομος
30 Μάιος 2019 07:52

Αν προχωρήσει σε συνεντεύξεις προεκλογικά καταπατά το Σύνταγμα. Η επιλογή συντονιστών μπορεί να περιμένει. Δεν έχει επείγοντα χαρακτήρα.
Ωστόσο, από δαύτους, όλα τα περιμένει κανείς. Υπομονή συνάδελφοι.
Μαυρίστε τους 7 Ιουλίου να ξεκουμπιστούν.

 
Κρητικός
29 Μάιος 2019 23:52

Πολύ σωστή απόφαση:
μετά την προκήρυξη εκλογών είναι πλήρως απο-νομιμοποιημένοι...

 
Insider
29 Μάιος 2019 22:03

Ότι κι αν κάνουν θα ακυρωθεί. Δεν νομιμοποιείται το Συμβούλιο.

 
@Αλ6ς 21:31
29 Μάιος 2019 22:01

Είσαι ο εκπρόσωπος τύπου του Γαβρόγλου και του ΣΥΡΙΖΑ; Ο Τζανακόπουλος του Υπουργείου ;Αυτόν τον ρόλο τον είχε από το 2015 στο λυκαυγές του ΣΥΡΙΖΑ ο @Στράτος ο οποίος όπως ο Σαύλος στην πορεία του προς την Δαμασκό είδε το φως το αληθινό και ανέβλεψε.Τον διαβάζεις από πέρσι;Ένας άλλος Στράτος.Εσύ τώρα ξεκίνησες στο λυκόφως του ΣΥΡΙΖΑ και δεν προλαβαίνεις σε ένα μήνα που θα φύγετε να αναβλέψεις σαν άλλος Σαύλος.Ο πολύς ΣΥΡΙΖΑ και ο φανατισμός βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

 
€€€€€
29 Μάιος 2019 21:35

Εγινε μοριοδοτηση τελικά;

 
Αλ6ς
29 Μάιος 2019 21:31

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη συνέχιση της διαδικασίας επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού!!!

Σοβαρά τώρα;;;

Η κυβέρνηση προχωράει κανονικά σε αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης...
Απομένει να συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο για να αποφασίσει ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος και ο νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

 
Ολοκληρώνουμε στις 7 Ιουλίου
29 Μάιος 2019 21:27

Οι επιλογές των στελεχών θα γίνουν τάχιστα με νέο πλαίσιο. Το πώς, κάνετε υπομονή λίγο ακόμα. Τόσα χρόνια "τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά"! Η νομιμότητα και η κανονικότητα θα αποκατασταθεί, άμεσα.

Απομένει να κάνουμε το χρέος μας στις 7 Ιουλίου, όπως την περασμένη Κυριακή.
Όλοι στις κάλπες, ψηφίστε και τιμωρήστε αυτούς που σάς δούλεψαν, σάς εξαπάτησαν, σάς καταπάτησαν την αξιοπρέπεια, σάς κατάργησαν.

 
Δον Κιχώτης
29 Μάιος 2019 20:26

Συμφωνώ με την Έφη!
Σταματήστε επιτέλους!
Όταν τα στελέχη είναι αγχωμένα, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές επηρεάζονται, αγχώ- νονται κι αυτοί, δεν μπορούν να κάνουν μάθημα! Στο μυαλό τους μια σκέψη προβάλ-λει συνεχώς: « Κι αν πάθει κάτι ο Διευθυντής μου;...»

 
George
29 Μάιος 2019 20:05

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν όλοι ότι θα ψηφιστεί νέος νόμος επιλογής, καταργείται ο 4547 και γίνονται νέες επιλογές από νέα συμβούλια. Επανέρχεται ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου.

 
Έφη
29 Μάιος 2019 19:43

Συμπεριλαμβάνει όλα τα στελέχη εκπαίδευσης, μιλάει γενικά για συμβούλια επιλογής στελεχών. Πιο σαφές δεν γίνεται, Σταματήστε τώρα!

 
Στράτος
29 Μάιος 2019 19:04

Αυτή είναι μια σαφής τοποθέτηση του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ.
Θα γινόταν σαφέστερη -και περισσότερο ενδιαφέρουσα- εάν περιλάμβανε και τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης αλλά κυρίως εάν μας έλεγε ποιον προγραμματισμό ετοιμάζει η Ν.Δ. για την γενικότερη επιλογή στελεχών εκπαίδευσης την επομένη των βουλευτικών εκλογών.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ