Placeholder

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Έγινε κι αυτό: Το υπ. Παιδείας “έκοψε” τους μισθούς στους εκπαιδευτικούς που απέσπασε στο Αζερμπαϊτζάν, στο Καζακστάν, στη Ρωσία, στην Ουκρανία, στη Ρουμανία, στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο, στη Σλοβακία, στη Βουλγαρία

Παρέμβαση Ν. Κεραμέως να καταβληθούν άμεσα οι μισθοί στους εκπαιδευτικούς- Μετά από 10 χρόνια λειτουργίας των ΚΕΓ το υπ. Παιδείας διαπίστωσε ότι δεν είναι αναγνωρισμένα και σταμάτησε τη μισθοδοσία στους εκπαιδευτικούς που απέσπασε!!!
Δημοσίευση: 14/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Περισσότεροι από 30 περίπου αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, σε περιοχή-χώρες ευθύνης του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Μαριούπολης  (Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Βουλγαρία) δεν πληρώθηκαν το επιμίσθιο Οκτωβρίου για δεδουλευμένα προηγούμενου μήνα.

Αυτό το αδιανόητο ατόπημα συνέβη χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση από την αρμόδια ελληνική κρατική αρχή.

Αθόρυβα και χωρίς στάλα ευθιξίας κάποιοι στο υπουργείο, προφανώς, δεν ενήργησαν σωστά ώστε να γίνει όλη η διαδικασία καταβολής επιμισθίου όπως τους προηγούμενους  μήνες.

Παρέμβαση  Ν. Κεραμέως

Σε ερώτηση του esos   προς το γραφείο της υπουργού Παιδείας  Ν. Κεραμέως λάβαμε την απάντηση  ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η άμεση καταβολή της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών , όπως επίσης και σχετική νομοθετική ρύθμιση  για την επίλυση του ζητήματος μέχρι την αναγνώριση των ΚΕΓ.

Ποιος φταίει; Γιατί δεν πληρώθηκαν οι εκπαιδευτικοί;

Δεν άλλαξε τίποτα, ήταν οι ίδιοι άνθρωποι, ίσως εκ περιτροπής λόγω covid19, άλλωστε αυτό συμβαίνει από τον περασμένο Απρίλιο.

Μέσα στο καλοκαίρι διαπίστωσαν ότι όλα σχεδόν τα ΤΕΓ (Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας), εκτός από ελάχιστα ενταγμένα όπως αποκαλούνται,  στην περιοχή ευθύνης του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Μαριούπολης δεν ήταν αναγνωρισμένα.

Δηλαδή στα μη αναγνωρισμένα ΤΕΓ εργάζονταν και τοποθετούνταν εκπαιδευτικοί με αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας και τη συναίνεση του υπουργείου Εξωτερικών  .

Εν μία νυκτί αποφάσισαν να τιμωρήσουν για αυτό το ατόπημα τον τελευταίο τροχό της αμάξης που συνάμα είναι και ο στυλοβάτης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Τον εκπαιδευτικό που υπό αντίξοες συνθήκες, λόγω covid19, μακριά από την πατρίδα, με αίσθημα ευθύνης, με απεριόριστο φιλότιμο και  αγάπη για την ΕΛΛΑΔΑ, προσφέρει όλο του το είναι στην ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ και τη διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού.

Έκοψαν το επιμίσθιο Οκτωβρίου, και δεν γνωρίζουμε για πόσους μήνες, από τους εκπαιδευτικούς που μεταφέρουν το Ελληνικό πνεύμα στο Αζερμπαϊτζάν, στο Καζακστάν, στη Ρωσία, στην Ουκρανία, στη Ρουμανία, στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο, στη Σλοβακία, στη Βουλγαρία.

Σχόλια (4)

 
Υπατία
14 Οκτ 2020 18:00

Όταν δεν είναι αναγνωρισμένο και δεν έχει λόγο ύπαρξης ας επιστρέψουν. Ξέρετε τα πληρώνει όλα αυτά ο Έλληνας φορολογούμενος.

 
Παρατηρητής
14 Οκτ 2020 21:08

Αν δεν είναι αναγνωρισμένα τα ΤΕΓ, πρέπει να επανεξεταστεί όλο το πλαίσιο τοποθέτησης εκπαιδευτικών σε αυτά, όπως και η πληρωμή τους. Πρόκειται για χρήματα φορολογούμενων και το υπουργείο πρέπει να είναι προσεκτικό π .

 
Λούλης
15 Οκτ 2020 13:38

Για το επιμίσθιο όχι ο μισθός! Ο μισθός τρέχει κανονικά .

 
Μαρία Μανταλένα
16 Οκτ 2020 19:07

Επειδή κατάλαβα ότι δεν γνωρίζετε τι θα πει αναγνωρισμένο ΤΕΓ καλά θα ήταν να μη σχολιάζετε κακόβουλα για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως είναι και η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό. Όλα τα ΤΕΓ που λειτουργούν και δεν τα έκλεισε με πρωτοβουλία του το υπουργείο το 2011λόγω μνημονίου,είναι αναγνωρισμένα. Τα τελευταία χρόνια επικρατεί μία σύγχυση την οποία γνωρίζουν όλοι οι φορείς ( εκπαιδευτικοί, υπουργείο και σύλλογοι γονέων) . Με την αλλαγή του νόμου δημιουργήθηκε μία ασάφεια και σχολεία που λειτουργούν κανονικά με φορέα το υπουργείο να έχουν κάποια προβλήματα ( πιθανόν). Αν προσέξουμε καλύτερα το άρθρο θα δούμε ότι δεν αναφέρει τον λόγο. Γιατί δεν είναι αναγνωρισμένα; Ο καθένας μας γνωρίζει
ότι δεν γίνεται να λειτουργεί ένα ΤΕΓ εν αγνοία του υπουργειού. Γι αυτό στέλνει άλλωστε και τους εκπαιδευτικούς.Ο μοναδικός νόμιμος λόγος για να κλείσει το ΤΕΓ είναι ο πολύ μικρός αριθμός μαθητών. Κάτω από 40. Τα υπόλοιπα γραφειοκρατικά λύνονται.
Από όλο αυτό το άρθρο το συμπέρασμα δεν είναι το επιμίσθιο των εκπαιδευτικών ( δεν παίρνουν όλοι επιμίσθιο) αγαπητοί συναναγνώστες αλλά ότι θα κληθούν οι σύλλογοι γονέων να αποδείξουν ότι το σχολείο τους υφίσταται και δεν είναι ελέφαντες. Να θυμόμαστε επίσης ότι σχολιάζουμε σε μία ιστοσελίδα με θέμα την ΠΑΙΔΕΙΑ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ