Placeholder

ΒΟΥΛΗ

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ: Τροπολογία: Παρατείνεται η θητεία των Διευθυντών Σχολείων-Συστήνεται Σώμα Μονίμων Αξιολογητών εκπαιδευτικών- Θα το στελεχώσουν οι νυν Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου

Το πολυνομοσχέδιο το οποίο περιέχει και τις διαδικασίες επιλογής νέων στελεχών εκπαίδευσης και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μετατίθεται για μετά το Πάσχα
Δημοσίευση: 01/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : To παρακάτω   είναι πρωταπριλιάτικo ρεπορτάζ και δεν ισχύει. Οσον την παράταση εάν κάτι τέτοιο αποφασιστεί από την πολιτική ηγεσία , δεν απαιτείται τροπολογία, καθώς η σχετική διάταξη αναφέρει πως οι Διευθυντές Σχολέιων παραμένουν στη θέση τους μέχρι να αντικατασταθούν (Διαβάστε εδώ)

Παρατείνεται η θητεία των Διευθυντών των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένα ακόμη σχολικό έτος, με τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει   η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σήμερα,  προς ψήφιση, στη Βουλή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του esos.

Πρόκειται για δεύτερη παράταση θητείας των Διευθυντών Σχολείων η οποία κανονικά είχε λήξει τον Ιούλιο του 2020 (σ.σ. εξελέγησαν το 2017 με το νόμο "Γαβρόγλου").

Με την  ίδια τροπολογία συστήνεται Σώμα Μονίμων Αξιολογητών εκπαιδευτικών, το οποίο  Θα το στελεχώσουν οι νυν Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου.

Η θητεία των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου στο Σώμα   Αξιολογητών εκπαιδευτικών λήγει αυτοδίκαια μετά την επιλογή νέων μελών    μέσω διαδικασιών” , αναφέρει χαρακτηριστικά η τροπολογία.

Η  αιτιολογική έκθεση αναφέρει ότι η τροπολογία κρίνεται αναγκαία προκειμένου να ολοκληρωθεί η εσωτερική  και εξωτερική  αξιολόγηση  των σχολικών μονάδων και να ξεκινήσει η ατομική  αξιολόγηση των εκπαιδευτικών το Σεπτέμβριο.

Οι αρμοδιότητες του Σώματος Αξιολογητών εκπαιδευτικών θα περιγράφονται στο Σχέδιο Νόμου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, θα ξεκινήσει από το νέο σχολικό έτος.

Το πολυνομοσχέδιο το οποίο περιέχει και τις διαδικασίες επιλογής νέων στελεχών εκπαίδευσης  και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μετατίθεται για  μετά το Πάσχα.

Σχόλια (234)

 
Ντελια
17 Απρ 2021 22:42

Εμ, έλα που δεν είναι πρωταπριλιάτικο...

 
Ο,ΤΙ ΝΑΝΑΙ
02 Απρ 2021 23:45

Πού το είδατε το πρωταπριλιατικο;

 
Απάντηση σε Γιάννη Κ.
02 Απρ 2021 21:23

Προφανώς δεν είσαι εκπ/κος ή αν είσαι, ζεις σε άλλο κοσμο, γιατί είναι ανέφικτο αυτό που δυνητικά εξέφρασες για 400 ευρώ... Γιατί να δώσουν τόσα σε έναν διευθυντή??????? Αφού μόλις με 170 πηγαίνει και μάλιστα τρέχοντας όπως φαίνεται!!!!!!!!!!

 
@Γιαννης Κ
02 Απρ 2021 21:21

Χαλάρωσε . Γίνε υπουργός και δώσε μας τόσα. Ε μα... Αντε γιατί πολλά μας τα ειπες

 
Ήταν δίκιο...
02 Απρ 2021 14:26

έγινε Πρωταπριλιάτικο στο esos (1 από τα 3 δίκια δηλαδή)....

 
B.K.
02 Απρ 2021 11:05

ΜΙΑ ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ
Την αλήθεια πολλοί εμίσησαν το ψέμα κανείς!!!

 
Νυν
02 Απρ 2021 10:49

Χαίρομαι που είναι πρωταπριλιάτικο αστείο του αγαπητού esos, γιατί αν συμβεί στην πραγματικότητα μάλλον θα πρόκειται για βασανιστήριο στους διευθυντές σχολικών μονάδων που με 180 ευρώ καθαρό επίδομα κάνουμε τον κλητήρα, την καθαρίστρια, τον υδραυλικό, τον ηλεκτρολόγο, τον διαιτητή, το παιδί για όλα τα θελήματα ... Κα Κεραμέως να κάνετε φέτος κρίσεις στελεχών ώστε οι προσοντούχοι ανυπόμονοι να βιώσουν επιτέλους τι εστί διευθυντής/τρια.

 
basket!@
02 Απρ 2021 08:35

Δεν είναι και τόσο Πρωταπριλιάτικο, και για αυτό έγινε πιστευτό από πολλούς.
Η εκπαίδευση ασκείται με αρχές και αξίες.
Δεν μπορείς έτσι απλά να παρατείνεις τη θητεία των Διευθυντών σχολείων ή των στελεχών, και να μην παρατείνεις τη θητεία των αιρετών στα Υπηρεσιακά.

 
Μελίτακας ο Α΄
02 Απρ 2021 08:27

- Ουφφφφφφφφφφ!...
- Όχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!...

 
Σχολικός Σύμβουλος
02 Απρ 2021 02:09

Παρακαλώ, κάνετε τον κόπο και προωθήστε το εν λόγω πρωταπριλιάτικο αστείο, με τα σχόλια, στο γραφείο της υπουργού. Και αυτό για να αντιληφθεί που έχει οδηγήσει η αναβλητικότητα στην κατάθεση σχεδίου νόμου για την επιλογή Σχολικών Συμβούλων και των άλλων στελεχών. Οι δημοσκοπήσεις, άλλωστε, με τη δημοφιλία των υπουργών είναι ενδεικτικές. Και όλα αυτά, επειδή κάποια κυρία στο υπουργείο έχει συμπλέγματα κατωτερότητας απέναντι σε ανθρώπους με προσόντα. Τέτοια μικρότητα πλέον...

 
Επιλογή Στελεχών
02 Απρ 2021 01:59

Αγαπητό ESOS , διαπιστώσαμε όλοι ότι ένα επιτυχές αστείο άγγιξε μια ευαίσθητη πληγή του εκπαιδευτικού κλάδου, δηλαδή, την αναβλητικότητα και κωλυσιεργία του υπουργείου να καταθέσει 2 χρόνια τώρα νομοσχέδιο για την επιλογή στελεχών. Αυτό σημαίνει, ότι δεν μπορεί κανείς να συνεχίζει να παιζει με τα νεύρα δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών. Γνωρίζουμε ότι η υπουργός θέλει, ωστόσο κάποιος παράγοντας έχει αλλεργία στο άκουσμα της λέξης Σχολικοί Σύμβουλοι. Λοιπόν, καιρός λοιπόν είναι η υπουργός να την ξεπεράσει και να καταθέσει επιτέλους το πολυπόθητο νομοσχέδιο άμεσα.

 
Γιάννης Κ.
02 Απρ 2021 01:50

Σε σχόλιο μου (01 Απρ 2021 03:31) πρότεινα έναν τρόπο επιλογής διευθυντών.
Δεν θα έπρεπε, πριν σχολιάσει κάποιος, να διαβάσει προσεκτικά το σχόλιο επί του οποίου θα σχολιάσει;
Όπως φαίνεται από τα σχόλια, πλην ενός, δεν είναι απαραίτητο.
Στην πρότασή μου χρησιμοποίησα ιστορικό ενεστώτα, γι΄ αυτό και όλα τα ρήματα των 6 «βημάτων», στην αρχή του σχολίου, βρίσκονται στον ενεστώτα (συντάσσεται, καταλαμβάνει, γίνεται, δίδεται επίδομα θέσης ευθύνης 400-500 ευρώ, ενσωματώνεται, αναμένει, λαμβάνεται μέριμνα). Το μόνο που παρέλειψα να διευκρινίσω στην πρότασή μου είναι ότι το επίδομα προτείνω να κυμαίνεται από 400 ευρώ καθαρά (στον διευθυντή γυμνασίου και στον διευθυντή 4/θεσίου και άνω Δημοτικού Σχολείου, που έχουν μέχρι 120 μαθητές) έως 500 ευρώ καθαρά (στον διευθυντή λυκείου, που έχει πάνω από 120 μαθητές). Σήμερα το αντίστοιχο ποσό κυμαίνεται από 250 έως 350 ευρώ μεικτά.

@ Teo Z. (01 Απρ 2021 08:56)
Θεωρώ ότι η διευκρίνισή μου είναι ξεκάθαρη.

@ @Γιάννης Κ (01 Απρ 2021 15:19)
Το σχόλιό σου, κανονικά, δεν αξίζει να απαντηθεί. Ρισκάρω πιθανολογώντας ότι είσαι κουτοπόνηρος, χωρίς όμως να είναι αμελητέο το ενδεχόμενο να μην νογάς. Γι΄ αυτό και μόνο το ενδεχόμενο και προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού, απαντώ: Όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν πτυχίο και είναι, κατά βάσιν, ικανοί να διευθύνουν το σχολείο τους. Το αν κάποιος δεν επιθυμεί για διαφόρους λόγους, αυτό δεν αναιρεί την ικανότητά του. Οι 100 άνθρωποι με άσπρη στολή, που γράφεις, δηλ. οι παγωτατζήδες, μάγειροι, ασπριτζήδες (ξέχασες τους κρεοπώλες), πώς μπορούν να γίνουν γιατροί; Με μόνο κριτήριο την άσπρη ρόμπα; Σκέφτομαι μήπως είσαι ένας από τους προαναφερθέντες (ίσως κρεοπώλης, γι΄ αυτό το απέκρυψες) και είχες καημό να γίνεις γιατρός. Εν κατακλείδι, μην απορείς πώς δεν σκέφτηκα να προτείνω το κουταμαροειδές που έγραψες, γιατί είναι όλο δικό σου. Ούτε, βέβαια, να απορείς πώς το σκέφτηκες εσύ και το έγραψες. Έτσι έπρεπε να γίνει.

@ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ (01 Απρ 2021 15:44)
Δεν πρόσεξες τον ιστορικό ενεστώτα που χρησιμοποίησα στην πρότασή μου. Τι σε σώζει όμως; Η αυτογνωσία σου στο όνομα που χρησιμοποίησες και η παραδοχή σου (τα 400-500 πού τα δίνουν να πάω κι εγώ;) ότι ένα επίδομα της τάξεως των 400-500 ευρώ καθαρά, αποτελεί ισχυρό κίνητρο για να αναλάβει κάποιος θέση ευθύνης. Αυτό ακριβώς ισχυρίστηκα στην πρότασή μου. Το ότι σώθηκες όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχεις τι διαβάζεις, αφού, μάλιστα, είσαι και διευθύντρια, έστω και κατά λάθος.

@ Β.Κ.Δ. (01 Απρ 2021 18:00)
Όχι μόνο δεν διαβάζεις προσεκτικά, ως θα όφειλες και εκ της θέσεώς σου, αλλά επιδεικνύεις και ειρωνική συμπεριφορά. Συνεπώς, μην ρωτάς γιατί παίρνεις επίδομα 180 ευρώ καθαρά. Αν ίσχυε η πρότασή μου για 400-500 ευρώ καθαρά, εσύ θα έπρεπε με ειδική τροπολογία, και λόγῳ ευνοϊκής αντιμετωπίσεως από τον νομοθέτη, να συνεχίσεις να παίρνεις 180 ευρώ καθαρά, αντί του ποσού των 180 ευρώ μεικτά.

@ Γιώργος (01 Απρ 2021 18:15)
Όπως και οι 2 συναδέλφισσές σου διευθύντριες έτσι κι εσύ δεν πρόσεξες τι έγραψα. Το επίδομα για θέση ευθύνης των 400-500 ευρώ καθαρά, αναφέρθηκε στα πλαίσια της πρότασής μου για την επιλογή των διευθυντών, ώστε να παρακινηθούν ακόμη και οι απρόθυμοι και να συμμετάσχουν με αυτό το κίνητρο στην εκ περιτροπής ανάληψη των διευθυντικών καθηκόντων. Όσο για το αν «ο διευθυντής είναι μεράκι κι όρεξη για δουλειά» ας το προσπεράσουμε, καθώς δεν είναι και της παρούσης. Δεν νομίζω όμως να προσπερνούσε κανείς αδιάφορα ένα επίδομα των 400-500 ευρώ καθαρά.

 
Ert
02 Απρ 2021 00:33

Νομίζετε ότι είναι πρωταπριλιάτικο. Πλέον δεν επαρκεί ο χρόνος με τίποτα καθώς αλλαγή Διευθυντών εκπαίδευσης λίγο πριν τις πανελλήνιες θα είναι ανέκδοτο.

 
Νασος
01 Απρ 2021 23:13

Σε γνώρισα στο ΙΚΑ και κόμμα δε σε βρικα να πα να φέρεις το γιατρό και ας
Ήσουνα 16 με είχες ξεπεράσει άντε να πα να βρεις γιατρό. Αχ εβλαβεια η ασθένεια σου έγινε πορεία αχ εβλαβεια
Εγώ θα ψάξω να σου βρω γιατρών σχεδόν είχες αλλάξει τα ρούχα σου μεταξύ .

 
Εκλογή στον ΟΟΣΑ
01 Απρ 2021 22:56

Πρωταπριλιάτικο θα ήταν να δημοσιευθεί η εκλογή της Α.Διαμαντοπούλου στον ΟΟΣΑ

 
Artfou
01 Απρ 2021 22:46

Σε τόσο κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό των κρίσεων και της αξιολόγησης, δεν χωρούν πρωταπριλιάτικα αστεία, κατά τη γνώμη μου. Θεωρώ τουλάχιστον ατυχή της επιλογή του συγκεκριμένου "αστείου". Λυπάμαι που την έκανε το esos.

 
Εκπαιδευτικός
01 Απρ 2021 22:29

Δεν είναι και τόσο πρωταπριλιάτικο!! Αυτό πρόκειται να συμβεί. By the way, για τη αξιολόγηση μάθαμε τίποτα; Πολλή ησυχία ακούω!!!!

 
Χουρδάκης Μιχαήλ
01 Απρ 2021 22:10

Το πιο τραγικό είναι τα δεκάδες σχόλια που καίγονται να γίνουν διευθυντές και αντέδρασαν βίαια στην καταφανώς ψεύτικη είδηση (και αλήθεια να ήταν, δε θα το έβγαζαν πρωταπριλιά).

Εντάξει ρε παιδιά όλοι θέλουμε να γίνουμε διευθυντές αλλά δεν κάνουμε έτσι...

 
Το ΜΟΝΟ Πρωταπριλιάτικο είναι
01 Απρ 2021 21:52

ότι νομίζουμε ότι έχουμε Υπουργείο Παιδείας...

 
Thal
01 Απρ 2021 21:52

Το θέμα της παράτασης έχει εξαντληθεί και μόνον ως πρωταπριλιάτικο θα ακούγεται από τώρα και στο εξής. Είναι καιρός να φέρουν το νομοσχέδιο και να ορίσουν χρονοδιάγραμμα επιλογής νέων στελεχών άμεσα, άμα θέλουν να διασώσουν τη σοβαρότητά τους.

 
Τι λέτε καλέ;;;
01 Απρ 2021 21:30

Τι λέτε βρε;;; Πάτε καλά; Δεν είναι πρωταπριλιά... Αν ήταν, θα το έλεγε το e sos!!!!!!!

 
Dinos
01 Απρ 2021 20:10

Χαλαρώστε Πρωταπριλιά είναι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
TIMOΣ
01 Απρ 2021 19:49

Για αστυνομίες στα πανεπιστήμια και ψευτοαξιολογήσεις είχε χρόνο να φτιάξει νομοσχέδια.. για τα στελέχη δεν επρόκαμε... προτεραιότητες είναι αυτά. Δυο χρόνια στο τιμόνι είναι το πρώτο που έπρεπε να σκεφτεί... έλεος πια...

 
pakis
01 Απρ 2021 19:43

Η μαντάμ αυτή θα φωνάζει σε λίγο "όποιος αξιολογεί, αξιολογείται" ούτε πανδημία λογαριάζει ούτε τίποτα άλλωστε το είδαμε στην "αυτοαξιολόγηση" σχολικών μονάδων, τράπεζα θεμάτων ...
Θα τα πούμε στις εκλογές, το ίδιο λάθος δε ξαναγίνεται ...

 
ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ
01 Απρ 2021 19:39

@Δημήτρη (Διευθυντή από το 2017)
"Κατά τα άλλα η κ. Κεραμέως θέλει αξιολόγηση..ας αξιολογήσει πρώτα η ίδια το γεγονός ότι είναι 2 χρόνια υπουργός κι ακόμα δεν έχει κάνει κρίσεις στελεχών (ξεκάθαρα γιατί δεν θέλει!!)".
Είναι σαφές, συνάδελφε, ότι όλα γίνονται (ή δε γίνονται) για κομματικούς- ψηφοθηρικούς λόγους. Αφού αυτό είναι το ΚΡΙΤΗΡΙΟ, ποιός μας λέει ότι δεν θα είναι το ίδιο και στην " αξιολόγησή " των εκπαιδευτικών;

 
ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ
01 Απρ 2021 19:35

Τ' νη πατήσατει τ' βουνιά τσ΄ γιλάδας. 1η Απρίλη.

 
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΝΟΜΑΤΙ ΟΥΦΟ
01 Απρ 2021 19:33

Θεωρεί ότι οι ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ θα αξιολογήσουν;
Θα τους διαγράψει ο ΤΣΙΠ(ΟΥ)ΡΑΣ.

 
Θοδωρής
01 Απρ 2021 19:18

Η θητεία των διευθυντών μπορεί να πάρει παράταση. Μόνο η θητεία των αιρετών δεν μπορούσε! Εκεί ήταν επείγον το πράγμα.
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ όχι ΠΑΡΑΤΑΣΗ κ Κεραμεως!!!

 
Sofia
01 Απρ 2021 19:09

Xαλαρώστε και οι μεν και οι δε!!!
Μπορεί να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο!!!

 
ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΛΈΜΕ
01 Απρ 2021 19:02

πολλά από τα σχόλια (υπέρ) είναι φαιδρά

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.