Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον Γραμματέα της Ν.Δ.

Δημοσίευση: 25/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Θ. Τσούχλος, Πρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε.

Τρίτη 20 Απριλίου αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ συναντήθηκε με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Στεργίου και τον Γραμματέα Συνδικαλισμού Θεόδωρο Κόλλια στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Στην τοποθέτηση από τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ επισημάνθηκε ότι δεν υπήρξαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων καθώς δεν:

-        μειώθηκαν οι μαθητές στις τάξεις για την τήρηση αποστάσεων,

-        έγινε η χρήση κενών αιθουσών στα σχολεία που υπήρχαν,

-        έγιναν επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές από τον ΕΟΔΥ,

-        προτεραιοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικοί ώστε να έχουν εμβολιαστεί πριν το άνοιγμα,

-        ενισχύθηκαν οι σχολικές επιτροπές με έξτρα κονδύλια λόγω των ιδιαιτερότητας από την πανδημία.

Η ΟΛΜΕ πρότεινε τη μη πραγματοποίηση των γραπτών προαγωγικών – απολυτηρίων εξετάσεων (όπως είχε γίνει και την περσινή χρονιά που τα σχολεία είχαν κλείσει για 2,5 μήνες ενώ φέτος έχουν παραμείνει κλειστά για πάνω από 6 μήνες), τη μη εφαρμογή για εφέτος της τράπεζας θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, (μέτρο που θα αποκλείσει χιλιάδες μαθητές από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση), όπως επίσης και τον διορισμό των 10.500 εκπαιδευτικών σε μία φάση γιατί τα κενά, που έχουν δημιουργηθεί από την αδιοριστία τόσων χρόνων και τις συνεχείς συνταξιοδοτήσεις, έχουν πολλαπλασιαστεί και χρειάζονται και άλλοι διορισμοί άμεσα.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής επιτροπής του Κόμματος τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι οι πρώτοι (μετά τα σώματα ασφαλείας – στρατός) που εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα και ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις της ΟΛΜΕ όσον αφορά τα τεστ (μέσω του ΕΟΔΥ) και στο Υπουργείο Υγείας.

Όσον αφορά τις νομοθετικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας σημείωσε ότι όλες αυτές ήταν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας το οποίο είχε παρουσιαστεί προεκλογικά.

Ανέφερε ότι στόχος παραμένει η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και η προσέλκυση περισσότερων μαθητών σε αυτή.

Σχετικά με τους διορισμούς τόνισε ότι η τωρινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «πάτησε» πάνω στις πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Δεσμεύτηκε τέλος να μεταφέρει όλες τις παρατηρήσεις της Ομοσπονδίας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Σχόλια (10)

 
Γιώργος
27 Απρ 2021 10:10

Φέτος με την πανδημία πάνω από ένα χρόνο, είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της τηλεκπαίδευσης και των διορισμών . Για πρώτη φορά διορίστηκαν ψυχολόγοι στα σχολεία και μονιμοποιήθηκαν καθαρίστριες μετά από Χρονια. Μη ξεχνάμε ότι είμαστε πολλοί εκπαιδευτικοί που είμαστε σε άδεια ειδικού σκοπού και πληρωνόμαστε κανονικά χωρίς να έχουμε δουλέψει ούτε μια ώρα από Σεπτέμβρη. Μην είμαστε και αχάριστοι.

 
@Νίκος
27 Απρ 2021 09:41

Μπορείς να ξεκινήσεις εσύ "λέοντα".... κι ερχόμαστε!

 
Μ.Α.
27 Απρ 2021 07:58

Μετα απο 5,5 μηνες με σχολεια κλειστα,
ακομα λιγότεροι εισακτέοι, λιγότερα τμήματα, ψηλότερες βάσεις εισαγωγής, με χιλιάδες υποψήφιους που έχουν εισπράξει το άγχος των οικογενειών τους, στο βαθμό που δεν δουλεύουν ή που δεν φτάνουν τα επιδόματα για να ζήσουν, ή που ενδεχομένως έχουν νοσήσει, ή ακόμα χειρότερα, έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους.
Σε αυτές τις τοσο μα τοσο πραγματικα δύσκολες συνθήκες, κυβέρνηση και υπουργειο παιδειας θελουν να ξεπερασουν κάθε όριο αναλγησίας ψηφιζοντας στη μεση της σχολικής και απεραντα δυσκολης χρονιας, αλλά και επιμένοντας ακομη και τωρα  στην εφαρμογή της ΕΒΕ!

 
Νίκος
26 Απρ 2021 12:18

Νομίζω τόσο από την άποψη των διορισμών φέτος όσο και των εμβολιασμών των εκπαιδευτικών ήταν μία χρονιά που οι εκπαιδευτικοί είχαν τη μερίδα του λέοντος. Και καλά έκαναν. Βέβαια θα μου πείτε μόνο απαιτήσεις γιατί οκ δίδεται η προτεραιότητα αλλά εμείς γιατί αντιδρούμε στην αξιολόγηση δεν έχω καταλάβει.

 
Αναβάθμιση?
26 Απρ 2021 10:45

@ΝΙΚΟΣ
Ναι ναι τώρα θα τους κάνουμε backup όλους..... και σε κάποιους θα βάλουμε τα καινούργια windows s-400....

 
σοβαρά ; και ο
25 Απρ 2021 23:43

διορισμός ημετέρων στελεχών με τον γνωστό τρόπο και ο εμπαιγμός ήταν στο πρόγραμμα; αστειότητες . και όλο το μπάχαλο με τις έτοιμες ; εξορθολογισμός νομοθεσίας, διαφάνεια και δικαιοσύνη δεν ήταν ;

 
ΝΙΚΟΣ
25 Απρ 2021 22:23

Να διοριστούν και με την υπογεννητικότητα να έχουν υπεράριθμους χιλιάδες. Βασικό αίτημα πρέπει να είναι η αναβάθμιση των υπαρχόντων μόνιμων εκπαιδευτικών. Η εποχή με υπεράριθμούς πέρασε.

 
Γιαννης
25 Απρ 2021 17:44

Πάντα ουραγός των εξελίξεων! Πάντα τα ίδια και τα ίδια! Τους έχουν ξεπεράσει τα δεδομένα! Το υπουργείο τρέχει με χίλια κι άλλοι πάνε με καρα !

 
Σημαντικό
25 Απρ 2021 10:51

Πολύ σωστή επισήμανση για πάρα πολλούς λόγους να γίνουν οι 10500 που έχουν εξαγγελθει σε μια φάση! Το έχει ανάγκη η εκπαίδευση και τα σχολεία μετά από τόσα χρόνια αδιοριστιας. Τα οργανικά κενά έχουν εκτοξευτεί συνολικά στις δυο βαθμίδες. Θα είναι λοιπόν έμπρακτη η στήριξη στο δημόσιο σχολείο, παρα τα όσα ακούγονται κατά καιρούς , εφόσον γίνουν όλα μαζί σε μια φάση. Περιμένουμε τις αποφάσεις και τις επίσημες ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα αυτό.

 
Κωνσταντίνος
25 Απρ 2021 10:50

Πρόεδρε της ΟΛΜΕ.. Ξέχασες να αναφέρεις στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ότι η κατάργηση ειδικοτήτων και επιστημονικών κλάδων ούτε είχαν αναφερθεί ούτε ήταν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας προεκλογικά, εκτός από την επαναφορά των Λατινικών...Οι εκπαιδευτικοί αυτοί από φέτος είναι υπεράριθμοι με ότι αυτό συνεπάγεται...Και μιλάμε για πολύ κόσμο που έχει οργή και αγανάκτηση γιατί ανατρέπεται η οικογενειακή του ζωή.. Όσο δεν το βλέπετε όλοι σας.. κακό του κεφαλιού σας....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ