Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Επίκαιρη ερώτηση για τα κενά στην Παράλληλη Στήριξη

Δημοσίευση: 27/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Την άμεση κάλυψη των χιλιάδων κενών που καταγράφονται στην Παράλληλη Στήριξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ζητά η Μερόπη Τζούφη, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τη Νίκη Κεραμέως.

Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι «οι χειρισμοί του υπουργείου Παιδείας αμφισβητούν την απρόσκοπτη και συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία», ενώ τονίζει πως οι γονείς οδηγούνται στα όρια της απόγνωσης και ωθούνται, εφόσον έχουν τη δυνατότητα, να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες με ιδιωτική δαπάνη.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά από την υπουργό Παιδείας να δημοσιοποιήσει το ακριβές ποσοστό κάλυψης των κενών στην Παράλληλη Στήριξη και να απαντήσει αν έχει εξασφαλίσει τις πιστώσεις ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο θεσμός. Παρόμοια, η Μερόπη Τζούφη θέτει το ερώτημα αν το υπουργείο Παιδείας είναι διατεθειμένο να καλύψει τις ανάγκες όλων των μαθητών που δικαιούνται υποστήριξης, όπως και να παρουσιάσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

Ακολουθεί η επίκαιρη ερώτηση

Χιλιάδες είναι τα κενά που καταγράφονται στην Παράλληλη Στήριξη των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αμφισβητώντας την απρόσκοπτη πρόσβαση και συμμετοχή των εν λόγω μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα, οι χειρισμοί του υπουργείου Παιδείας οδηγούν τους γονείς στα όρια της απόγνωσης και ωθούν, όσους έχουν τη δυνατότητα, στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών με ιδιωτική δαπάνη.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και σχετικά δημοσιεύματα , το υπουργείο Παιδείας δε μερίμνησε για την κάλυψη των κενών κατά την Α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, ενώ οι πληροφορίες για τη Β’ φάση αναφέρουν πως δεν προβλέπονται προσλήψεις για την Παράλληλη Στήριξη.

Ερωτάται η αρμόδια υπουργός:

1.    Ποιο είναι το ακριβές ποσοστό κάλυψης μετά από δύο εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων; Σκοπεύει να καλύψει τις ανάγκες όλων των μαθητών που δικαιούνται Παράλληλη Στήριξη και πότε;
2.    Έχει εξασφαλίσει τις πιστώσεις ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο θεσμός της στήριξης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες;

Η ερωτώσα βουλευτής

Τζούφη Μερόπη

Σχόλια (7)

 
Γονιός
28 Σεπ 2021 16:03

Μάλλον κάτι πάει λάθος ή εγώ δεν έχω καταλάβει΄; Αρκετοί αναφέρεστε στις πολλές παράλληλες μέσα στο ΄ίδιο τμήμα. Πού συμβαίνει αυτό γιατί ο γιος μου σε λύκειο μεγάλης πόλης πήρε 6 ώρες τη βδομάδα φιλόλογο και για μαθηματικά δεν προβλέπεται και φέτος να παίρνει. Και πρέπει λέει να είμαστε ευχαριστημένοι!!!

 
Εκπαιδευτικός
28 Σεπ 2021 10:06

κάτι δεν πάει καλά με τις εγκρίσεις, από 2000 αρχικά πριν χρόνια φτάνουν στις 12.000 και βάλε... δηλαδή σε κάθε τάξη θα έχουμε σε λίγο 5-6 εκπαιδευτικούς, σίγουρα έχουν χάσει τον αρχικό στόχο και μοιράζουν παντού παράλληλες με ευκολία και στο τέλος τα παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη μένουν χωρίς βοήθεια

 
Μαρία
28 Σεπ 2021 09:21

Πρέπει να δημιουργηθούν μικρές ομαδες 4-5 μαθητών παράληλης στήριξης και όχι το χάος που δημιουργείται με 3-4 παράλληλης σε ένα τμήμα. Ακόμα και στα ειδικά σχολεία τα τμήματα είναι μέχρι 8-9 παιδιά!

 
Μητέρα
27 Σεπ 2021 23:26

Να δώσει κανονικά το υπουργείο τις παράλληλες που δικαιούνται όλα τα παιδιά. Έλεος κάθε νέα χρονιά και χειρότερα..με το σταγονόμετρο οι εκπαιδευτικοί ειδικά των θετικών. Αυτό είναι διάκριση κατά των δικαιωμάτων του παιδιού, τα παιδιά δεν είναι για τον καιάδα, το θέμα για το ευρωπαϊκό δικαστήριο είναι!

 
Αννα
27 Σεπ 2021 22:07

Στα νηπιαγωγεία η κατάσταση είναι απλά τραγική..ειδικά για τις Προϊστάμενες που έχουν πλήρες ωράριο, τάξεις με πολλά παιδια, απίστευτο διοικητικό φόρτο εργασίας και παιδιά με ειδικές ανάγκες ή μαθησιακές δυσκολίες...Οι γονείς οδηγούνται στη μοναδική λύση της ιδιωτικής παράλληλης...

 
Ηλίας
27 Σεπ 2021 15:11

Ας οριστεί δεύτερος δάσκαλος η παράλληλη και όχι πάνω από μια σε κάθε τμήμα που υπάρχουν εγκεκριμένες παράλληλες! Αξιολόγηση και έλεγχος !

 
Επανεξέταση
27 Σεπ 2021 15:10

Επαναπροσδιορισμό καθηκόντων παράλληλης στήριξης . Είχαμε φτάσει σε 15αρι τμήμα Βα υπάρχουν 5 παράλληλες! Πουθενά στον κόσμο!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.