Γνωμοδότηση του ΝΣΚ για μετεγγραφές φοιτητών

22/12/2021

Άκουσε το άρθρο

Α. H Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δύναται, κατά νόμο, να θεωρηθεί το «Τμήμα προέλευσης», παρόλο που η μετεγγραφή του ... έχει γίνει από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και

Β.  Ο ανωτέρω προπτυχιακός φοιτητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δύναται να ζητήσει από την ανωτέρω Σχολή την αναγνώριση εκείνων των μαθημάτων, που διδάχθηκε και εξετάστηκε επιτυχώς στη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του ίδιου Ιδρύματος, για την οποία θα αποφασίσει τελικά η Γενική Συνέλευση του Τμήματος, ως αποκλειστικά αρμόδιο όργανο.

Τη Γνωμοδότηση (ομόφωνη) αυτή εξέδωσε το Γ΄ τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ύστερα από σχετικά ερωτήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ιστορικό

1. Ο ...εισήχθη, το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, με πανελλαδικές εξετάσεις στη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και, αφού παρακολούθησε τα τέσσερα πρώτα εξάμηνα των σπουδών στην ανωτέρω Σχολή, εξετάστηκε στα αντίστοιχα μαθήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το με αριθμ.πρωτ...πιστοποιητικό- αποφοιτήριο, ο εν λόγω φοιτητής γράφτηκε, το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 στο πρώτο και δεύτερο εξάμηνο σπουδών και το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 στο τρίτο και τέταρτο εξάμηνο σπουδών της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων- Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στη συνέχεια, όπως προκύπτει από το   πιστοποιητικό-αποφοιτήριο, ο ... διαγράφηκε από το Μητρώο Φοιτητών της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών, μετά από αίτησή του, στις 28-09-2020.

2. Ο εν λόγω φοιτητής, το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, κάνοντας χρήση του δικαιώματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το 10% εισήχθη, με πανελλαδικές εξετάσεις στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και στις 17-02-2021 εγκρίθηκε, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση με αριθμ. 171843/Ζ1/06-11-2019 «Ρύθμιση θεμάτων φοιτητών-πληγέντων κατά τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018» (Β ́4053), η μετεγγραφή του από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ακολούθως, ο ...εγγράφεται στο 2ο εξάμηνο σπουδών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ακαδημαϊκό έτος 2020-2021) και αιτείται την απαλλαγή του από τα μαθήματα, στα οποία είχε επιτυχώς εξεταστεί στη Σχολή, στην οποία είχε αρχικά εισαχθεί με πανελλαδικές εξετάσεις, δηλαδή στη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων- Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Επισημαίνεται, ότι ο ανωτέρω φοιτητής δεν ζήτησε απαλλαγή από μαθήματα του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, διότι στην ουσία δεν φοίτησε στο Τμήμα αυτό, λόγω της μετεγγραφής του βάσει της προαναφερόμενης εξαιρετικής διάταξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ