ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η Χ. Κεφαλίδου για την καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων Διευθυντών Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 14/04/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με αφορμή την καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των υποψηφίων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας &  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η Χαρά Κεφαλίδου, Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες και πλέον από την ημερομηνία που το Υπουργείο Παιδείας έπρεπε να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των ενστάσεων των ενδιαφερόμενων υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης. Είναι πρωτοφανής η καθυστέρηση και αναδείχνει την ανεπάρκεια του Υπουργείου. Ελπίζουμε η καθυστέρηση να μην οφείλεται στις παρενέργειες και την εμπλοκή της Δικαιοσύνης για τους κομματικούς διορισμούς του 2020.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν μπορεί να παραταθούν για άλλη μια σχολική χρονιά οι θητείες των ανύπαρκτων ΠΕ.Κ.Ε.Σ. (Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) και για έκτη φορά οι θητείες των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων.»

Σχόλια (20)

 
nik
15 Απρ 2022 14:40

Βάλανε στην μοριοδότηση διευθυντών εκπαίδευσης μόρια για προγράμματα ευρωπαϊκά και άλλες βλακείες για συγγραφικό έργο στην λαογραφία του τόπου τους και δημοσιεύσεις σε άσημα αφρικανικά περιοδικά. Το καραγκιοζιλίκι πρέπει να σταματήσει. Μόρια για όσους διδάσκουν συνεχώς και έχουν κάποια σοβαρά πτυχία.

 
Ανώνυμος εκπαιδευτικός
15 Απρ 2022 13:23

Πραγματικά δεν υπάρχει άλλη λύση από την ακύρωση αυτού του νόμου και την ψήφιση άλλου αξιοκρατικότερου που να δίνει βάση στα πραγματικά πτυχία!

 
Το αεροπλάνο με τα 19 φτερά
15 Απρ 2022 13:08

Ο ν. 4823 είναι ο καλύτερος ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟΣ νόμος όλων των εποχών.
Όταν μιλά για "ανυπαρξία" το ΠΑΣΟΚ.... θα σέβεστε....

 
ΦΥΣΙΚΟΣ
15 Απρ 2022 12:57

Καλά δεν υπάρχει ντροπή!!! Υποβολιμαία ερώτηση από κρυμμένους υποβολείς... Κρίμα για τη σοβαρότητα της, άκου ανύπαρκτα τα ΠΕΚΕΣ που έχουν κάνει τόσες και τόσες εκδηλώσεις και επιμορφώσεις, και τραβάνε ως μη όφειλαν και το κουπί της αυτοαξιολόγησης.... ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΡΙΜΑ

 
@Γιώργος από φιλελεύθερο
15 Απρ 2022 10:55

Οι μοριοδοτήσεις του ν. 4547 είναι ακόμα πιο προκλητικές και επιπροσθέτως εκπέμπουν ένα αντισυνταγματικό άρωμα.. Μερικοί δεν θέλουν να καταλάβουν..

φιλελεύθερος

 
φιλελεύθερος
15 Απρ 2022 10:48

Τα ΠΕ.Κ.ΕΣ ήταν και είναι πράγματι ανύπαρκτα. Η εκ νέου παράταση της θητείας τόσο των Σ.Ε.Ε. όσο και των διευθυντών σχολείων είναι ομολογία ανικανότητας. Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μας οδηγήσει στην επιλογή ολοκληρωτικών επιλογών.
Ο ν. 4823 είναι ο καλύτερος νόμος που είχαμε ποτέ με δεύτερο αυτόν της Διαμαντοπούλου. Η απογοήτευση οφείλεται σε ανθρώπους που βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις. Η διαδικασία θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει πριν δυο χρόνια..

φιλελεύθερος

 
ΓΙΩΡΓΟς
15 Απρ 2022 04:10

Ο νόμος αυτός δίνει τα ίδια μόρια σε ένα διδακτορικό και σε 4 τέσσαρα χρόνια δ/ντής στη Κολοπετινίτσα με 10 μαθητές, σε ΄γνώση της Βουλγαρικής ίδιο με δεύτερο πτυχίο. ΤΌΣΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΌς

 
george@ERT
15 Απρ 2022 01:03

Εσύ δεν τις ξέρεις τις παλαβές μοριοδοτήσεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ; Κούρασες με τις τοποθετήσεις και την αγωνία σου για τις επιλογές ! ! !

 
ERT
14 Απρ 2022 22:12

Ποιες ακριβώς είναι οι παλαβές περιπτώσεις και η δυσκολία στον υπολογισμό των μορίων; Δεν μας δίνετε ένα παράδειγμα;

 
Ι.Κ.
14 Απρ 2022 22:09

Έκανε λάθη στη δήλωσή της η κ. Κεφαλίδου ως προς τη διατύπωση. Π.χ. δεν θα είναι έκτη παράταση των Διευθυντών σχολείων αλλά τρίτη παράταση που σημαίνει ότι πάνε για έκτο χρόνο θητείας.
Αλλά ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ έχει απόλυτο δίκιο. Οπότε αυτό κρατάμε. Πρέπει επιτέλους η διαδικασία να ξεμπλοκάρει.

 
jim
14 Απρ 2022 20:24

Και μόνο η φράση της "ανύπαρκτα ΠΕΚΕΣ" δείχνει ότι η κυρία είναι άσχετη με το αντικείμενο.

 
Κωστας25
14 Απρ 2022 20:19

Τριπλοεμβολιασμένε, έχεις δίκιο, εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. Στον νόμο με τη μεγάλη πολυπλοκότητα. Άπαξ και υπάρχει ο νόμος, οι υπηρεσίες προσπαθούν να τον εφαρμόσουν και καθ οδόν βγαίνουν διάφορες παλαβες περιπτώσεις που θέλουν διόρθωση.

 
george
14 Απρ 2022 19:02

Ωχ ! ! ! Εσείς δεν ξέρετε γιατί το συμβούλιο δεν μπορεί να ανακοινώσει τους πίνακες; Που ήσασταν όταν ψηφιζόταν αυτός ο ορυμαγδός μοριοδοτήσεων ακόμα και στην κουτσή Μαρία και εξευτέλιζε τους κατόχους πτυχίων με τα erasmus και etwining ; Τώρα μυρίστηκες ψητό και ας χαιδέψουμε αυτιά..Κρίμα που είσαι και συνάδελφος..Είπαμε μια λύση υπάρχει :Κ Υπουργέ κατήργησε αυτό τον νόμο και ψήφισε άλλον με λίγα και συγκεκριμένα κριτήρια και κάνε τις επιλογές μέσα στο νέο σχολικό ΄ετος..Άστους να λαϊκίζουν σαν τον Μαυρογιαλούρο ! !

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
14 Απρ 2022 18:09

Μας έχει συνηθίσει σε σοβαρές τοποθετήσεις. Ωστόσο, αυτό το περί ανυπάρκτων ΠΕΚΕΣ τι το ήθελε; Ναι καταργήθηκαν, αλλά μέχρι επιλογής των Συμβούλων Εκπαίδευσης υπάρχουν. Τα ΠΕΚΕΣ έχουν την ευθύνη της παρακολούθησης και της καταγραφής της ύλης της Γ Λυκείου και της σχετικής ολοκλήρωσής της εν όψει πανελλαδικών. Ακόμη στηριζόμαστε σ´ αυτά …

 
ΕΡΤ
14 Απρ 2022 17:17

Μπράβο στην πασοκα. Οι άλλοι ; Από ολμεδες δεν περιμένουμε τίποτα.

 
Ντίνα
14 Απρ 2022 16:33

Εσύ δεν γνωρίζεις τον λόγο που δεν ανακοινώνονται οι πίνακες; Που ήσουν όταν ψηφιζόταν ο νόμος έκτρωμα με τον αχταρμά μοριοδοτήσεων; Πες την πικρή αλήθεια :Πόσα νομοσχέδια της κυβέρνησης ψηφίσατε παρέα..Το πρόβλημά σου είναι οι Δ/ντές σχολικών μονάδων; Μια χαρά δουλεύουν τα σχολεία αλλά ως πρώην συνάδελφος σου αρέσει η ζεστασιά της Βουλής..Θα τα πούμε στις εκλογές μην ανησυχείς ! !

 
Kefalidou
14 Απρ 2022 15:25

Μπράβο καταπέλτης ..αυτό είναι θάρρος και αγάπη στην διαφάνεια. Για να δούμε ο Κοπτσης τι θα απαντήσει ..εάν τολμήσει να απαντήσει βεβαίως βεβαίως

 
ΠΕ19
14 Απρ 2022 15:23

Το πράμα είναι 50% για γέλια και 50% για κλάματα.
Ειδικά από κάποιους που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κουνάνε το δάκτυλο και να απειλούν.
Δηλαδή αν έπρεπε να τους αξιολογήσει κάποιος τι αξιολόγηση περίμεναν !!!!

 
Τριπλοεμβολιασμένος
14 Απρ 2022 15:20

Εγώ άλλο δεν κατάλαβα. Εκεί στο υπουργείο δεν κατάλαβαν ότι δε βγαίνει μοριοδότηση με το νόμο που ψήφισαν Τόοοοοσοοοο άσχετοι πχιά....

 
Στράτος
14 Απρ 2022 15:01

Να περιμένουμε κάποια απάντηση με Δελτίο Τύπου από το ΥΠΑΙΘ; Τί, όχι;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.