ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μπαίνει "λουκέτο" στο σχολείο Βρυξελλών

Το έγγραφο δεν αναφέρει το λόγο της συγκεκριμένης απόφασης, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μπαίνει "λουκέτο" λόγω ακαταλληλότητας του κτηρίου που στεγάζει το σχολείο.
Δημοσίευση: 17/03/2023
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έγγραφη εντολή με την ένδειξη "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ" απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στο Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης , στις Βρυξέλλες με το οποίο ζητά να κλείσει το ελληνικό  σχολείο,   το οποίο λειτουργεί στο Δήμο του St. Gilles, και τα μαθήματα να γίνουν διαδικτυακά.

«Έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, παρακαλούμε για την διαδικτυακή διεξαγωγή των μαθημάτων το άμεσο χρονικό διάστημα», αναφέρει το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας.

Το έγγραφο δεν  αναφέρει το λόγο της συγκεκριμένης απόφασης, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μπαίνει "λουκέτο" λόγω ακαταλληλότητας του κτηρίου που στεγάζει το σχολείο.

Στο ελληνικό σχολείο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο)  στις Βρυξέλλες φοιτούν  150 μαθητές, ενώ στο δυναμικό του έχει    26 εκπαιδευτικούς.

Σχόλια (9)

 
@Σιγά βρε Ελενη
20 Μαρ 2023 10:34

"Στην Ελλάδα κλείνουν τρεις μήνες το καλοκαίρι"??? Μάλλον θα ζείτε πολλά χρόνια στις Βρυξέλλες, για να το λέτε αυτό.

 
Σιγά βρε Ελενη
20 Μαρ 2023 00:07

Στην Ελλάδα κλείνουν τρεις μήνες το καλοκαίρι...εδώ ποτέ θα σοβαρευτούμε?

 
Ελένη
19 Μαρ 2023 09:09

Τι οργάνωση! Τι ενσυναίσθηση! Τι σοβαρότητα! Λίγο πριν τελειώσει η χρονιά. Οι μαθητές που δίνουν πανελλαδικές με διαδικτυακά μαθήματα θα βγάλουν την ύλη; Και οι τελικές εξετάσεις πως θα πραγματοποιηθούν; Μου διαφεύγει...à distance....
Αξιολόγηση,
μελέτη, έργα στις διακοπές (καλοκαίρι, Οκτώβρη, Χριστούγεννα, Φεβρουάριο, Πάσχα). Πέντε φορές τον χρόνο κλείνει για διακοπές το Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών όπως και τα υπόλοιπα της χώρας του Βελγίου. Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί. Κρίμα!

 
Ζαμέ Κορωπί
18 Μαρ 2023 11:13

@ΑΛΕΞ
Κι εγώ θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει ο τίτλος του άρθρου. Θα μπορούσε πχ να γίνει "Γίναμε ο περίγελος των Βρυξελλών". Κάτι δεν πάει καλά τελευταία με τη χώρα μας στην έδρα της Ε.Ε. .... ή μου φαίνεται?

 
Σωστά
18 Μαρ 2023 10:20

Το μπαίνει λουκέτο ταιριάζει για τα ΤΜΓ της Γερμανίας και όχι μόνο! Εδώ δεν έχουν πρόβλημα βέβαια τα σχ.κτιρια που φιλοξενούνται αλλά η έλλειψη εκπαιδευτικών ,τους οποίους κοροϊδεύει η ελλ.πολιτεια με επιμισθιο για κλάματα!

 
ΑΛΕΞ
18 Μαρ 2023 03:07

Θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει ο τίτλος του άρθρου. Το: "μπαίνει λουκέτο", σημαίνει ότι κλείνει το σχολείο, καταργείται. Ενώ εδώ, συμβαίνει να συνεχίζεται κανονικότατα η λειτουργία του σχολείου. Τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά, προσωρινά, μιας και ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες εύρεσης νέου κτιρίου.

 
Ψάξε ψάξε δεν θα τον βρεις
17 Μαρ 2023 21:29

@Γιάννης
Κι αν για τους ίδιους λόγους, έπρεπε να κλείσουν πολλά σχολεία και στην Ελλάδα? Ή μήπως άλλα μέτρα και σταθμά ισχύουν στις Βρυξέλλες κι άλλα εδώ? Και ποιος είναι άραγε υπεύθυνος, όταν ένα σχολείο φτάνει στο σημείο, να κριθεί ακατάλληλο?

 
Γιάννης
17 Μαρ 2023 13:51

Όταν είναι ακατάλληλο να κλείσει. Τα μαθήματα μπορούν να γίνουν διαδικτυακά.

 
Εκπαιδευτικός
17 Μαρ 2023 11:43

Το άμεσο χρονικό διάστημα
Υπουργικά Ελληνικά....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.