ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ανησυχία γονέων του ελληνικού σχολείου στο Ντύσσελντορφ για το μέλλον του κτιριακού συγκροτήματος

Δημοσίευση: 26/05/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την έντονη ανησυχία  τους  για την καθυστέρηση  λήψης   απόφασης για το μέλλον του κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζει το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο και το Ελληνικό Γυμνάσιο Λύκειο στο Ντύσσελντορφ, εκφράζουν οι γονείς των 400 μαθητών,  με επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ακολουθεί η επιστολή

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή μας επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία και την ανησυχία μας για την πρόοδο της διαδικασίας ανανέωσης της συμβάσεως του Ελληνικού κράτους με τις αρχές της πόλης του Ντύσσελντορφ, τη σχετική για την στέγαση των σχολείων μας: του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου και του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου.

Παρά τις καθησυχαστικές τοποθετήσεις της αρμοδίου Υφυπουργού, κας Ζ. Μακρή σε συνάντησή μας τον περασμένο Δεκέμβριο, του εκπροσώπου του Ελληνικού Κράτους, Γενικού Προξένου Ντύσσελντορφ, κου Β. Κοΐνη, σε επανειλλημένες συνομιλίες αλλά και του Συντονιστή Εκπαίδευσης Ντύσσελντορφ, κου Παρ. Αθανασίου, στην τακτική επικοινωνία μαζί του, παρατηρούμε μία στασιμότητα της κατάστασης κατά τους τελευταίους πέντε (5) μήνες.

Έχοντας γνώση, των προθεσμιών που προβλέπονται στην εν ισχύ σύμβαση παραχώρησης, της αυστηρής φιλοσοφίας στην τήρηση αυτών από τις Γερμανικές Αρχές, της κατάστασης στην αγορά ακινήτων και ιδιαιτέρως στην περιοχή του Ντύσσελντορφ και των κανόνων που διέπουν τις συμφωνίες ακινήτων, φοβόμαστε ότι ίσως βρεθούμε στη δυσάρεστη κατάσταση της έλλειψης στέγασης των σχολείων μας.

Τέλος δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι το γεγονός της ξαφνικής αντικατάστασης του βασικού χειριστή του θέματος, του Συντονιστή Εκπαίδευσης του Ντύσσελντορφ, σε μία κρίσιμη περίοδο για το εν λόγω ζήτημα έχει σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση των προβληματισμών και των φόβων μας.

Ως γονείς σχεδόν 400 παιδιών, ως ένα σύνολο πλέον των 200 οικογενειών της Ελληνικής ομογένειας στην περιοχή μας, που επιθυμούν αυτά να λαμβάνουν την Ελληνική παιδεία και υποστηρίζουν την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης συνέχειας της αμιγούς Ελληνικής εκπαίδευσης στο εξωτερικό, προσδοκούμε στην ευαισθητοποίησή σας και την καταλυτική παρέμβασή σας στην επιτάγχυνση των απαραίτητων ενεργειών εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Ως γονείς, ως μέλη της Ελληνικής Ομογένειας και θεσμικά ως Σύλλογοι θα είμαστε αρωγοί με καθοιονδήποτε τρόπο είναι στις δυνατότητές μας, σε ότι αφορά την έγκαιρη και βέλτιστη διευθέτηση του θέματος. Θα παραμείνουμε συνάμα και σε διαρκή εγρήγορση για την αποτροπή κάθε κατάστασης που θα διαταράξει αρνητικά τη ζωή των παιδιών και των οικογενειών μας.

Με τιμή και αγωνία θα αναμένουμε την έγγραφη ανταπόκρισή σας σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναλογιζόμενοι βεβαίως και τη χρονική συγκυρία λόγω των επικείμενων εθνικών εκλογών.

Με Εκτίμηση

Για τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων

Μιχάλης Δήμος
Πρόεδρος ΔΣ Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Ντύσσελντορφ

Διονύσης Σβορώνος
Πρόεδρος ΔΣ Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ντύσσελντορφ

Σχόλια (3)

 
Αποσπασμενος
29 Μάιος 2023 20:13

Συμφωνώ με το συνάδελφο Σαββίδη ,υπαρχει σχέδιο από το 2011 να αποδεσμευτεί ο Έλληνας φορολογούμενος από τα έξοδα λειτουργίας των ΤΕΓ και αμιγών σχολείων εκτός των δίγλωσσων και ευρωπαϊκών .Δυστυχώς η ομογένεια δεν βλέπει δεν ακούει δεν καταλαβαίνει.

 
Γιώργος
27 Μάιος 2023 19:35

Σε ποια κα Υπουργό απευθύνεστε? Εφόσον έφυγε κι είναι υπηρεσιακός Υπουργός!! Και γιατί δε στείλατε την επιστολή πριν αναλάβει άλλος? Αλλά να μου πεις και να το στέλνατε δε θα γινόταν τίποτα....Εφόσον παντού στο εξωτερικό δεν έκανε τίποτα. Ποιο σχολείο να πιάσεις πρώτα? Ή με τους εκπαιδευτικούς ερμαια του τραγικού επιμίσθιου; Του χρόνου τώρα πλέον....όλα τελείωσαν...δυστυχώς

 
Σαββίδης Γεώργιος ΠΕ 70
27 Μάιος 2023 07:18

Η Ελλαδιτσα μας έχει σχέδιο : θα απομεινουν τα επόμενα τέσσερα πέντε χρόνια μόνο τα δίγλωσσα τα υπόλοιπα θα κλείσουν!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.