Προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών στη Γερμανία

21/09/2023

Άκουσε το άρθρο

Το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Μονάχου καλεί τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς να υποβάλλουν αίτηση για πρόσληψη ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί με σύμβαση ορισμένου χρόνου για την κάλυψη διδακτικών αναγκών του διδακτικού έτους 2023-2024 στις κάτωθι ειδικότητες και σχολεία :

ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΑΥΑΡΙΑΣ

ΠΕ01 Θεολόγων, στα Γυμνάσια του Μονάχου
ΠΕ03 Μαθηματικών, στο ΓΕΛ Μονάχου και στα Γυμνάσια Μονάχου ΠΕ04.01 ή ΠΕ04.02 ή ΠΕ04.04 στο ΓΕΛ και στα Γυμνάσια Μονάχου ΠΕ07 Γερμανικών στα Δημοτικά σχολεία του Μονάχου
ΠΕ07 Γερμανικών στα Δημοτικά σχολεία της Νυρεμβέργης
ΠΕ07 Γερμανικών στο ΓΕΛ Νυρεμβέργης
ΠΕ70 Δασκάλων στα Δημοτικά σχολεία του Μονάχου
ΠΕ86 στο ΓΕΛ Νυρεμβέργης

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΒΑΔΗΣ ΒΥΤΕΜΒΕΡΓΗΣ ΚΑΙ ΕΣΣΗΣ

ΠΕ02 Φιλολόγων, στο ΓΕΛ Φρανκφούρτης
ΠΕ03 Μαθηματικών, στο ΓΕΛ Στουτγάρδη
ΠΕ03 Μαθηματικών, στο ΓΕΛ Φρανκφούρτης
ΠΕ04.02 ή ΠΕ04.04 (Χημικών ή Βιολόγων) στο ΓΕΛ Στουτγάρδης
ΠΕ04.01 ή ΠΕ04.02 ή ΠΕ04.04 στο ΓΕΛ Φρανκφούρτης ΠΕ07 Γερμανικών στο Δημοτικό σχολείο Φρανκφούρτης ΠΕ86 στο ΓΕΛ Στουτγάρδης

Ειδικότερα επισημαίνουμε ότι δεν θα γίνουν δεκτές αιτήσεις εκπαιδευτικών που δεν διαθέτουν το απαιτούμενο πτυχίο ως προσόν διορισμού, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην ημεδαπή και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως ορίζει το υπ’ αριθμ. 104356/Η2/20-09- 2023 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας . Τίτλοι σπουδών που έχουν αποκτηθεί στην αλλοδαπή συνοδεύονται από μετάφραση στα Ελληνικά και πράξη αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να αποστείλουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου semuenchen@sch.gr του ΣΓΕ Μονάχου (σχολεία Μονάχου-Νυρεμβέργης) ή mail@gse-stuttgart.europe.sch.gr (σχολεία Στουτγάρδης-Φρανκφούρτης), έως την Πέμπτη 28/09/2023 και ώρα 10:00 Γερμανίας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1. Τη συνημμένη αίτηση
2. Βασικό Πτυχίο
3. Διπλώματα Μεταπτυχιακών σπουδών (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης/ Διδακτορικό)
4. Βιογραφικό σημείωμα
5. Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας (Γερμανικών και άλλων ξένων γλωσσών)
6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
7. Αντίγραφο διευρυμένου ευρωπαϊκού ποινικού μητρώου (Erweitertes Europäisches
Führungszeugnis) ή βεβαίωση ότι έχει γίνει αίτηση έκδοσής του.

Η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών θα λάβει υπ’ όψιν τα ειδικότερα προσόντα και κριτήρια που ισχύουν για την απόσπαση των δημοσίων εκπαιδευτικών όπως αυτά ορίζονται στις υπ’ αριθμ. 83046/Η2/30.06.2020 (Β’ 2687) και 144060/Η2/21-11-2022 στο (Β’ 6010) Υπουργικές Αποφάσεις.

Σχόλια (9)

Μαρία
|

Που υπάρχει η συγκεκριμένη νομοθεσία να δούμε το ωράρια και τους μισθούς ή γενικότερα τη λειτουργία των σχολείων;

ΝΑ
|

Συνολική μικτή αμοιβή για μεγιστο 27 ωρών το πολύ 3500€ τον μηνα.
Κοστος ζωής ανα πολη 1500€ ενοικιο & κοινοχρηστα

Μάκης
|

Γνωρίζει κανείς πόσο είναι το ωρομίσθιο;;

maria
|

Η καλύτερη λύση για εμάς τους γονείς.Γνωρίζουν την πραγματικότητα και κυρίως την γλώσσα, η οποία είναι απαραίτητη στα δίγλωσσα σχολεία.

Ομογενής γονέας
|

Οι ωρομίσθιοι στη Γερμανία πληρώνονται με μισθούς εκπαιδευτικών Γερμανίας. Δεν καταλαβαίνω τα σχόλια. Εμείς θέλουμε εκπαιδευτικούς για τα παιδιά μας και κάθε χρόνο οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα αποσπώνται και τελικά ανακαλούν και δεν έρχονται.

Τάκης Γ
|

Οταν δεν θέλεις να κάνεις αποσπάσεις, εκπαιδευτικών ψάχνεις με μπαλώματα να καλύψεις τα κενα!! Ωρομίσθιους και μάλιστα στην Γερμανία με πληρωμή ώρας Ελλαδας.... Υπάρχουν δεκάδες εκπαιδευτικοί με άδεια ανευ αποδοχών λόγω οικογένειας στο εξωτερικό, δώστε τους την δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση και να καλύψουν τα κενά, δωστε γενικά την δυνατότητα σε οποιον έχει υπηρετήσει εξω να κανει αίτηση. φαινεται όμως οτι πέρα απο επιμίσθια ούτε μίσθους μόνο θελει να πληρώνει το υπουργείο!!

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ 1
|

Φοβερό - αντί να σταματήσουν οι περιορισμοί για τους ενδιαφερόμενους για απόσπαση στο εξωτερικό (με ή χωρίς επιμίσθιο) και το άνοιγμα της λίστας και προς αυτούς που έχουν επαναπατριστεί μετά την πενταετία και επιθυμούν για οποιονδήποτε λόγο να ξανανέβουν, δίνουν χαρτζιλίκι από το ελληνικό Δημόσιο στους ωρομίσθιους.

Νικος
|

Ωρομισθιος στη Γερμανια με μισθολογιο Ελλαδας.

Θα το κλείσουμε το μαγαζί
|

Μεγάλη "ουρά" βλέπω να γίνεται από τους ενδιαφερόμενους. Φοβάμαι ότι θα κάνουν μάθημα μόνο με τηλεκπαίδευση στο τέλος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ