Υφ. Παιδείας: Πλασματική προσμέτρηση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Μέχρι το σχολικό έτος 2013-2014 οι εκπαιδευτικοί δεν παίρνανε καμία πλασματική προσμέτρηση της προϋπηρεσίας

21/07/2024

Ενημερώθηκε: 21/07/2024, 13:51

Άκουσε το άρθρο
  • Ολοι οι προσληφθέντες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, άρα και   που έχουν προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ υπηρετούν από μεταγενέστερη ημερομηνία στη σχολική μονάδα η προσμέτρηση της υπηρεσίας τους ξεκινά κάποιες μέρες νωρίτερα, δηλαδή από την έκδοση της απόφασης. 
  • Έχουν δηλαδή μια πλασματική προσμέτρηση προϋπηρεσίας μιας ή συνήθως και περισσοτέρων ημερών.  

Τα παραπάνω τόνισε στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης , του Βουλευτή Νάσου Ηλιόπουλου, ενώ ενδεικτικά ανέφερε τα εξής:

  • Στο σχολικό έτος 2023 - 2024 αυτοί που προσλήφθηκαν στην α΄ φάση πήραν τρεις έως τέσσερις ημέρες πλασματικής προϋπηρεσίας. Η απόφαση πρόσληψης εκδόθηκε στις 4-9-2023 και υπηρεσία ανέλαβαν στις 7 ή 8-9-2023. 
  • Στη β΄ φάση είχαν πέντε ή έξι ημέρες πλασματικής προϋπηρεσίας. Η απόφαση πρόσληψης εκδόθηκε στις 5-10-2023 και ανέλαβαν υπηρεσία στις 10 και 11-10-2023.
  • Το ίδιο ίσχυσε και το έτος 2022-2023 που στην α΄ φάση πήραν πέντε ημέρες -να μην κουράσω με ημερομηνίες- και στη β΄ φάση τρεις έως τέσσερις ημέρες. 
  • Μέχρι το σχολικό έτος 2013-2014 οι εκπαιδευτικοί δεν παίρνανε καμία πλασματική προσμέτρηση της προϋπηρεσίας γιατί, σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις, η προϋπηρεσία υπολογιζόταν από την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στη σχολική μονάδα τοποθέτησης και όχι από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης πρόσληψης. Αυτό ισχύει από το 2014 και μετά, που παίρνουν την πλασματική προϋπηρεσία υπό τον όρο ότι υπάρχουν και οι άλλες προϋποθέσεις. 
  • Άρα λοιπόν η ενδεχόμενη απώλεια ημερών προϋπηρεσίας,  επειδή οι προσλήψεις έγιναν ελάχιστες μέρες μετά την έναρξη του διδακτικού έτους ισοσταθμίζεται με την παροχή πλασματικής προϋπηρεσίας στους εκπαιδευτικούς.  

Σχόλια (6)

μπαρμπα-Μήτσος
|

Ήταν στο πεδίο βολής και γινόταν χαμός από τις ριπές. Ήταν κι ένα τανκ που ξεκινούσε, το ελικόπτερο που σηκωνόταν... δεν άκουσε καλά, δεν κατάλαβε,
Έλεος!

Φίλη
|

Άλλο τη ρώτησαν, άλλο απάντησε.

Γιώργος
|

Άλλο την ρώτησαν, άλλο απάντησε. Θα έπρεπε να έχετε και την ερώτηση ώστε να μπορεί να καταλάβει ο καθένας την αστοχία της απάντησης

Ούτε τα προσχήματα στη Μπανανία
|

Της έθεσαν το ερώτημα πώς θα διορθώσει το εξής παράλογο: Ξεκινάει κάποιος να υπηρετεί ως αναπληρωτής από τις 04/09 και όχι από 01/09 γιατί το Υπουργείο καθυστέρησε να βγάλει την απόφαση ορισμού και δεν του το μετράει ως πλήρες διδακτικό έτος. Για να συμπληρώσει λοιπόν τα 2 χρόνια που απαιτούνται αναγκάζεται να υπηρετήσει τελικά 3 χρόνια επειδή του λείπουν λίγες ημέρες εξαιτίας της καθυστέρησης του υπουργείου.

Και η απίθανη απαντάει κάτι άσχετο.

Αν
|

Η κυρία Μακρή βρ6σκεται εκτός .Μάλιστα καλό θα ήταν να σεβόμαστε τους αναπληρωτές γιατί έχουν τα ίδια προσόντα κι εχουν φοιτήσει στις ίδιες σχολές με τους μόνιμους.Κι αν δε μας σεβαστεί η ΚΕΦΑΛΗ πώς να περιμένουμε να μας σεβαστούν οι υπόλοιποι;

Ελλάς
|

Ελλάς, η χώρα του πλασματικού, του εικονικού...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ