ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Το υπουργείο για τις καταγγελίες για την Τράπεζα Θεμάτων

Γνώμονα των ενεργειών του υπουργού αποτελεί η προτεραιότητα διατήρησης του αδιάβλητου και αξιοκρατικού χαρακτήρα όλων των εξετάσεων
Δημοσίευση: 26/09/2014
Λοβέρδος βουλή
Alt Text: 
Λοβέρδος βουλή
Title Text: 
Λοβέρδος βουλή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή, σχετικά με την    καταγγελία της ΟΙΕΛΕ, που αφορά τη διεξαγωγή των εξετάσεων της Α Λυκείου με τη χρήση της Τράπεζας Θεμάτων, αναφέρει τα εξής:
Α.Ο υπουργός Παιδείας υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά καταγγελία στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών , για την πλήρη διερεύνηση και εκκίνηση των νόμιμων διαδικασιών προς απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.
Β.Γνώμονα των ενεργειών του υπουργού αποτελεί η προτεραιότητα διατήρησης του αδιάβλητου και αξιοκρατικού χαρακτήρα όλων των εξετάσεων της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης  και λόγω της ανάγκης αποτροπής οποιασδήποτε διατάραξης του ενδεδειγμένου κλίματος στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Γ.Η χρήση της Τράπεζας Θεμάτων στις εξετάσεις αποσκοπεί στην ενίσχυση της αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας των εξετάσεων  και γι αυτό τόσο στο ΙΕΠ, το οποίο έχει την ευθύνη του επιστημονικού συντονισμού και της δημιουργίας του περιεχομένου της  Τράπεζας Θεμάτων, όσο και το ΙΤΥΕ Διόφαντος, το οποίο έχει την ευθύνη ανάπτυξης και λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος της τράπεζας Θεμάτων, κατέβαλαν  κάθε προσπάθεια, ώστε να γίνει πλήρης τήρηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για τις ενδοσχολικές/προαγωγικές εξετάσεις της Α Λυκείου και να μην υπάρξουν ζητήματα διαβλητότητας των εξετάσεων.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ