Ν. Κεραμέως (Βίντεο): Δεν κάναμε το 100% του προγράμματος της ΝΔ αλλά το 130%

" Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε για τη παιδεία"

19/11/2022

Ενημερώθηκε: 19/11/2022, 22:37

Άκουσε το άρθρο

"Δεν κάναμε το 100% του προγράμματος που είχαμε υποσχεθεί ως ΝΔ για την παιδεία, κάναμε το 130%, κάναμε και άλλα που δεν τα είχαμε υποσχεθεί" είπε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, μιλώντας στον τομέα παιδείας της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε

Η υπουργός Παιδείας συνεχίζοντας την ομιλία της τόνισε πως η κυβέρνηση έχει πολλά να κάνει ακόμη στο χώρο της παιδείας " για να  οδηγήσουμε" όπως είπε "την παιδεία εκεί που της αξίζει".

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

Σχόλια (39)

Υπουργοί ως πολιτικοί
|

Κάποιοι ξεχνούν ότι οι υπουργοί κάθε κυβέρνησης είναι πρώτα απ'όλα πολιτικοί-μέλη του εκάστοτε κόμματος - ούτε μόνιμοι Γενικοί Γραμματείς είναι ούτε υπάλληλοι της Δημόσιας Διοίκησης.

Λογικό στο τέλος της κυβερνητικής θητείας να δίνουν προτεραιότητα στην καριέρα τους ως κομματικά στελέχη, γι'αυτό και όσο πλησιάζουν οι εκλογές το υπουργικό έργο είτε θα επιταχύνεται (διευκολύνσεις) είτε θα καθυστερεί (υποσχέσεις).

Dim
|

Φτάνουν αυτά. Είναι υπεραρκετά. Σας ευχαριστούμε. Μην κουράζεστε άλλο!!!

Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών
|

Η Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο πρώτο ίδρυμα που ιδρύθηκε εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης το 1964 -με τα πρώτα τμήματα να δέχονται εισακτέους το 1966- συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ακαδημαϊκή αποκέντρωση και ανανέωση, ήταν και παραμένει δίκαιο αίτημα δεκαετιών.

Συνεπώς, το ΦΕΚ για την ίδρυση Νομική Σχολής Πατρών ήταν ένα θετικό σημαντικό και τυπικό βήμα, αφού μέχρι το 2022 η Σχολή θα μπορούσε να είχε στελεχωθεί με νέα μέλη ΔΕΠ ώστε να υποδεχτεί τους πρώτους εισακτέους της.

https://www.esos.gr/arthra/63567/apofasikatargeitai-i-epitropi-gavroglo…

Είναι συνεπώς απαράδεκτο «να παίζουμε με τις λέξεις» προκειμένου να αποκρύψουμε τη συντεχνιακή πίεση που ασκήθηκε ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ μια Νομική Σχολή στην *3η σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδας*, που ουσιαστικά αποτελεί το λιμάνι-πύλη της χώρας προς την Ιταλία.

Απάντηση στο σχόλιο στις 21 Νοε 2022 06:05

Ας εξηγήσει η υπουργός και το επιτελείο του Υπουργείου Παιδείας στους μαθητές Λυκείου το 2023 γιατί είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που λειτουργούν μόνο 3 Νομικές Σχολές στα Δημόσια ΑΕΙ, ενώ οι υπόλοιπες σχολές λειτουργούν κανονικά σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας (Ιατρική, Πολυτεχνική, Φυσικομαθηματική, Φιλοσοφική, Οικονομικών κτλ.)

https://www.esos.gr/arthra/63634/deytero-freno-stin-idrysi-4is-nomikis-…

Πρώην υπουργός Παιδείας σχετικά με τη μη ίδρυση Νομικής στο Πάντειο είχε δηλώσει στη Βουλή: «Δεν μας επέτρεψε η Νομική Αθηνών να ιδρύσουμε Νομική στο Πάντειο».

@καταργηση …
|

Μα δεν ιδρύθηκε καν δε λειτούργησε καν και έφτασες στην κατάργηση; Με ΦΕΚ λειτουργούν οι σχολές; Ήμαρτον!

Κλειστά σχολεία
|

Στην Ελλάδα το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων ήταν βλαπτικό για την εκπαίδευση ακριβώς γιατί δεν υπήρχε καμία προεργασία ούτε φυσικά ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Αν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης ήδη μιλούν για μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για τη νέα γενιά που θα χρειαστούν πάνω από 5 χρόνια για να αντιστραφούν φανταστείτε τι συνέβη στην Ελλάδα - αλλά φυσικά, εδώ δεν υπάρχει ανεξάρτητη έρευνα, μαθητές και φοιτητές αφημένοι στον αυτόματο πιλότο

ΣΣ
|

Γι αυτό έχει αφήσει ακόμη περιφερειακους, Συντονιστες και Δντες σχολείων από την Κυβέρνηση του Συριζα

Εκπαιδευτικός λυκείου
|

Οι ανεπαρκείς πολιτικοί ορέγονται τα νούμερα, τις φραστικές υπερβολές, τα λογικά σοφίσματα και την ανούσια διαρκή αυτοπροβολή. Όλα αυτά βέβαια ελάχιστα ενδιαφέρουν τον λαό, ο οποίος μπορεί συχνά να πέφτει στην παγίδα της δημαγωγίας και της δημοσιογραφικής χειραγώγησης, αλλά στο τέλος επανεκτιμά τις πολιτικές του επιλογές προς το ορθότερο. Κάτι που αναμένεται σύντομα να διαπιστώσει και η ίδια η σημερινή υπουργός παιδείας. Για να πω και μια προσωπική εκλογική εκτίμηση, το βέβαιο με όλα αυτά που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας είναι ένα: η υπέρβαση του 30% για το κόμμα της ΝΔ στις εκλογές είναι αδύνατη. Με άλλα λόγια, νέα κυβερνητική περίοδος με Μητσοτάκη και Κεραμέως δεν θα υπάρξει. Άλλοι ταγοί θα αναλάβουν, σύντομα, τα ηνία της χώρας! Ελπίζω και εύχομαι δε προς το καλύτερο, το πιο δημοκρατικό, το ηθικότερο και το δικαιότερο.
και ειδικά για την εκπαίδευση της χώρας

@Γιατί η μόνιμη γκρίνια;
|

Μάλλον γιατί δεν έχουμε όλοι, τα δικά σας μπλε παραμορφωτικά γυαλιά.... Από πού τα ψωνίσατε άραγε?

ΝΟ
|

@γιατι τόση γκρίνια?
Μια διόρθωση. Το eclass ήταν έργο της Διαμαντοπούλου. Απλά, δεν το χρησιμοποιούσαμε. Έτσι, να αποδίδονται και τα καλά και τα άσχημα....εκεί που πρεπει

Ναι έτσι είναι
|

Καλύτερα και περισσότερα δε θα μπορούσε να γίνει. Είναι πετυχημένη 140% !!!! Αν δεν αρέσει ή δεν το αντέχουν ορισμένοι τι να κάνουμε,!

Γιατί η μόνιμη γκρίνια;
|

Σε περίοδο πανδημίας με κλειστά σχολεία και λειτούργησαν παραδειγματικά η εξ αποστάσεως στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Παρέλαβε το απόλυτο τίποτε ψηφιακά. Ναι ήταν πετυχημένη η πλατφόρμα. Ναι κάναμε μάθημα . Ναι πήρανε και τα voucher. Που δεν τα ήθελαν. Μόνιμα γκρίνια.

Γεράσιμος 2000
|

130% κρίσεις διευθυντων???
130% διευρυμενα ολοήμερα???
Που είναι όλα τούτα οεο???????
130% μαύρο στις εκλογές!!!!!

Κατάργηση Νομικής Πατρών
|

Μια «υπόσχεση» που δυστυχώς τηρήθηκε αλλά σε βάρος της αξιοκρατίας και του πλουραλισμού στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Προστατευτισμός και εσωστρέφεια και πρακτικές φεουδαρχίας παντού στον εκπαιδευτικό χώρο, καμία ευκαιρία για τους νέους αριστούχους αποφοίτους, κατά τα άλλα θα μας σώσουν οι συνεργασίες με τα «αμερικάνικα πανεπιστήμια» με τα 1 ή 2 εξάμηνα ανταλλαγών φοιτητών...

https://www.esos.gr/arthra/80756/i-n-kerameos-gia-ti-nomiki-tis-patras

https://www.esos.gr/arthra/64635/gkalop-i-patra-leei-nai-sti-nomiki-sho…

https://www.esos.gr/arthra/63663/me-1-sholio-ekleise-i-diavoyleysi-sto-…

@δες το αλλιώς
|

έχουν βάση αυτά που λες , αλλά ο cool την ανέχεται εκεί με τόσα για να την πάρει κάτω μαζί του στο χάος. πιο ξυπνιος ο ωτακουστής, τυχερά τα λοιπά δελφινάκια του αμβρακικού (χειρότερος κόλπος δεν υπάρχει στο ελλάντα αλλά λέμε λόγω της ταινίας)

Αριστεία, όχι αστεία
|

Πρόβλημα
Με 100% του προγράμματος 4,7% στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, με 130% πόσο;

Κ.Α.
|

Και ο τόνος της φωνής είναι προεκλογικός. Μαζί και τα χειροκροτήματα. Και ναι! Το βλέμμα δεν είναι μόνο στις εκλογές αλλά και στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας! Ασφαλώς και ο Κ.Μητσοτάκης σε λίγο θα αναγκαστεί να αφήσει το τιμόνι. Και μετά; Πολλοί ορέγονται την θέση...
Κι εσείς ακόμη περιμένετε διευθυντές σχολείων και άλλα απλοϊκά, μικρά και ποταπά πράγματα. Δεν βρίσκονται αυτά πια στην ατζέντα της Υπουργού. Βάλαμε πλώρη γι' άλλα λιμάνια...

ΑΣ
|

Και 130% καθυστέρηση στις κρίσεις στελεχών. 130% μαύρο στις εκλογές. Ας πάρει 130% από αυτούς που ευνοούνται. 130% ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

Δες το αλλιώς
|

Αποδίδετε όλοι την ατάκα για το 130% στην αφέλεια της Κεραμέως. Για δείτε το αλλιώς. Τώρα που αποδομείται ο Μητσοτάκης, δεν το βλέπετε ότι οι δελφίνοι παίρνουν θέση και απλώνουν τα δίχτυα τους; Η Κεφαλογιάννη ξεσπαθώνει με τις υποκλοπές και ζητάει άρση του απορρήτου. Ο Δένδιας δεν λέει πουθενά "δεν με παρακολουθούσαν" και κάνει δική του πολιτική στη Λιβύη. Έρχεται κι η Κεραμέως και σου λέει εγώ έκανα πολύ περισσότερα από όσα σας έταζε ο Μητσοτάκης και θα διορίσω κι άλλους, άμα με ψηφίσετε. Δρυός πεσούσης, πας ανήρ (και γυνή) ξυλεύεται. Αλλά το τσεκούρι εμείς το κρατάμε.

Πιτσιφλής
|

Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια, μην κουράζετε με τις επαναλήψεις τη διεύθυνση σύνταξης. Ωραίες, βέβαια, οι ασκήσεις ύφους αλλά, βρε παιδιά, η πρώτη σειρά τα λέει όλα!...
Όλοι είναι σκεφτικοί και ανήσυχοι, μόνο ένας στη μέση φαίνεται χαρούμενος. Μετά, με μια δεύτερη ματιά, λες '' μήπως είναι χαρμολύπη; ''. Αλλά και οι άκρες, τα ίδια δεν λένε;
Λοιπόν, προτείνω, την άλλη φορά, οι ''σκεφτικοί'' να κάθονται πίσω και οι ''χαρούμενοι'' μπροστά.
Δεν την προσέχουν την Υπουργό μας, δεν την προσέχουν!

XAXAXAXA ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ
|

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ ΤΑ ΙΕΚ ΣΕ ΛΥΚΕΙΟ 130%

Αναστασία
|

Αλήθεια τι πιστεύετε εκεί στο Υπουργείο ότι κάνατε;
Να σας πω λίγα για να τα θυμηθείτε.
1. Ήρθε μια πανδημία, κάνατε μια σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία και αφήσατε αυτούς που σήκωσαν το βάρος της e-class μόνους τους χωρίς επιπλέον προσωπικό και χρηματοδότηση.
2. Στην πανδημία αφήσατε εκπαιδευτικούς και μαθητές χωρίς υποστήριξη (επιμόρφωσης και εξοπλισμού). Τα tablet της δεύτερης χρονιάς είναι για να κάνεις υποτυπώδες μάθημα. Καθήστε εσείς να παρακολουθήσετε μάθημα 8-2 από tablet για μια εβδομάδα, κι αν τα καταφέρετε θα σας ψηφίσω.
3. Η επιμόρφωση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήρθε στο τέλος της σχολικής χρονιάς 2020-21 και έκανε ξεκάθαρο σε όλους μας ότι αν εφαρμόσουμε τις οδηγίες της επιμόρφωσης η ύλη δεν βγαίνει και έπρεπε να γίνει ανακατανομή κεφαλαίων για να μάθουν τα παιδιά τα πολύ βασικά.
4. Κάνατε δύο φορές ηλεκτρονικές εκλογές καταργώντας τη συνέλευση, δηλαδή μια βασική δημοκρατική κατάκτηση και ενώ τα αποτελέσματα έπρεπε να βγαίνουν με το κλείσιμο της κάλπης ακόμη τα περιμένουμε.
5. Για την επιλογή στελεχών, δεν υπάρχουν λόγια.
6. Σβήσατε τις απουσίες στο τέλος της χρονιάς (για τρεις χρονιές) με την αιτιολογία της ανώτερης βίας και κάνατε το σχολείο προαιρετικό, αφού δεν προσδιορίσατε τι θεωρείται ανώτερη βία.
7. Βγάλατε τα μαθήματα κοινωνικής θεματολογίας και τέχνης από το Λύκειο. Αλήθεια σε ποια χώρα συμβαίνει αυτό;
8. Βάλατε την Τράπεζα Θεμάτων χωρίς να δώσετε το δικαίωμα στους εκπαιδευτικούς της τάξης να κρίνουν τα θέματα. Κάποια πρέπει να εξαφανιστούν από κει μέσα. Μετατρέψατε έτσι όλο το Λύκειο σε Γ' Λυκείου.
9. Διορίσατε εκπαιδευτικούς, ναι, όμως εδώ χωράει ότι θα το έκανε οποιοσδήποτε γιατί απλά βγήκαμε από την αυστηρή επιτήρηση στην οποία το κόμμα σας μας έβαλε.
10. Για την αξιολόγηση δεν θα γράψω τίποτα γιατί στα σχολεία (όσοι συμμετέχουμε και όσοι απέχουν) γελάμε με αυτήν.

Ψιτ, κυρία υπουργέ
|

ξέχασες το γραπτό διαγωνισμό που υποσχέθηκες και προεκλογικά και μετεκλογικά...

Πιτσιφλής
|

Και ο Βασίλης σκεφτικός είναι!...
Ποτέ δεν τον έχω δει έτσι!

Με τη νίκη
|

Διορίστηκα όπως και 25.000 εκπαιδευτικοί! Αξέχαστη!

CHRIS
|

υπερβάλλον ζήλος
αν βαζατε και καμερες στις αιθουσες θα ειχατε φτασει στο 150%

Aleister
|

Πήγε από υπερβολική δόση μεταρρυθμίσεων η πολυαγαπημένη μας παιδεία.

Πιτσιφλής
|

Εκεί, στην πρώτη σειρά, κάποιος υπολογίζει εκ νέου το ποσοστό - στο κινητό - και βγαίνει κάτι, που από την έκφραση του προσώπου συμπεραίνουμε ότι δεν το πιστεύει ούτε ο ίδιος, μια απομάγευση δηλαδή!...
Και επειδή δεν τα πάτε καλά με τα ποσοστά, για δείτε την αρχική λύση πάλι.

@ανεξεταστεα θράσος …
|

Αυτό που έχει σημάδια είμαι ότι είναι όλα για πέρα αληθινά. Άλλαξε την εκπαίδευση. Και μόνο οι διορισμοί χιλιάδες γθα πρώτη φορά μετά από Χρόνια είναι επιτυχία της. Αυτή μπόρεσε και το έκανε. Εξαντλήθηκαν οι πίνακες. Χωρίς Εξετάσεις . Εσένα θελουμε.

Δισκοβόλος
|

Οι γνωστές αλαζονικές κραυγές της υπουργού κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά σ' ένα μικρόφωνο! Αλλά έστω κι αν δεχθούμε ότι το 100% των κενοτομιών (sic) της νομιμοποιείται ως προεκλογική δέσμευση και ψηφίστηκε για να το υλοποιήσει, μόνη της δεν ομολογεί ότι έχει πράξει κι ένα επιπλέον 30%, για το οποίο δεν ψηφίστηκε; Αυτό πώς μπορεί να το νομιμοποιεί η ίδια στη συνείδησή της και να το κραδαίνει κι από πάνω ως έπαθλο επιτυχίας;
ΥΓ. Σ' εμένα τέτοιες αμετροεπείς δηλώσεις ακούγονται κάπως σαν κραυγή αγωνίας, σαν να εκλιπαρεί το κοινό λέγοντας: "Μην ακούτε που όλη η κοινωνία με χλευάζει. Είμαι άξια εγώ! Έχω κάνει τόσα πράγματα! Περισσότερα κι απ' όσα περιμένατε. Είμαι πολύ πετυχημένη, πιστέψτε με!"...

Alexandros
|

Αυτό μπορεί να εκληφθεί και ως απειλή......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ