ΟΛΜΕ: Να δοθεί παράταση προθεσμίας για τις αιτήσεις των υποψηφώίων Διευθυντών Σχολείων

22/12/2022

Άκουσε το άρθρο

 Στις 28 Δεκεμβρίου 2022 ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών  των υποψηφίων Διευθυντών/ντριων Σχολικών μονάδων. Με τα σημερινά δεδομένα είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή εντός των προθεσμιών που έχει ορίσει το ΥΠΑΙΘ! Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΣΥΠ, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών όπως το Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών ή και να παρατηρούνται σοβαρά λάθη στην έκδοσή τους.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά  να δοθεί παράταση της προθεσμίας μέχρι και την Παρασκευή 13/1/2023 για να ολοκληρωθεί με ομαλό τρόπο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών.

Παράλληλα το ΥΠΑΙΘ -και ενώ η διαδικασία είναι σε εξέλιξη- συνεχίζει να βγάζει διευκρινιστικές οδηγίες που αλλάζουν τα δεδομένα τη στιγμή που αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν ήδη οριστικοποιήσει την αίτησή τους. Για το ΔΣ της ΟΛΜΕ η διαδικασία αυτή είναι απαράδεκτη! Οι «κανόνες του παιχνιδιού» πρέπει να είναι ξεκάθαροι από την πρώτη στιγμή που ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων!

Πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας είναι η συμμετοχή των αιρετών του κλάδου μας στα συμβούλια επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης. Από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα έχουμε ξανά δημοκρατικά εκλεγμένους αιρετούς σε ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ. Ως εκ τούτου ζητάμε τη συμμετοχή των εκπροσώπων του κλάδου στα Συμβούλια επιλογής διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (12)

Γιάννης
|

Μια χαρά μπορούσαν μέχρι τις 28 να εκδίδουν τα ΠΥΜ . Δε καταλαβαίνω την παράταση.

ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ
|

Όταν το 2018 για την προκήρυξη των ΣΣΕ εκδόθηκαν ΠΥΜ σε εννέα μέρες δεν άνοιξε.... μύτη! Τώρα με είκοσι μέρες προθεσμία.... χαμός. Τυχαίο; Δε νομίζω!

Αχ αυτή η ΟΛΜΕ
|

Μήπως θα έπρεπε η ΟΛΜΕ να αναφερθεί και στο ζήτημα ότι οι μέντορες κτλ μοριοδοτούνται; Όσοι υπάκουσαν στις συνδικαλιστικές επιταγές και απείχαν από τις διαδικασίες είναι καταφανέστατα αδικημένοι έναντι αυτών που αδιαφόρησαν!

Υπουργείο
|

Το αίτημα των καθηγητών θα ληφθεί υπόψη σοβαρά.

Ιφιγένεια Ταύρος
|

Γιατί η ΠΟΣΥΠ κήρυξε απεργια μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει???????? Από 8 Δεκεμβρίου ως 28 αν εργάζονταν 15 υπάλληλοι τη μέρα ( για 20 μερες) θα εβγαιναν ανετότατα. Οποιος δε θέλει να ζυμώσει...

Φανή Αττική
|

Καμία παράταση να μη δοθεί. Αν δουλέψουν όλοι οι υπάλληλοι στις διευθύνσεις...μια χαρά βγαίνουν τα ΠΥΜ. Καμία παράταση

Ελενη
|

ΝΑ ΜΗΝ πάρει παράταση. Αν δουλέψουν κανονικά 8ωρο στις διευθύνσεις μια χαρά προλαβαίνουν..

Εκ των υστέρων
|

Σας πρόλαβε η υπουργός!

Πλατάρος Γιάννης
|

Οριστικοποίηση αίτησης πριν από τα Χριστούγεννα κάνει ένας:
Ή με χωρίς προσόντα ή ένας που δεν ξέρει την λογική των καταληκτικών προθεσμιών.
Ένας εχέφρων, που γνωρίζει «τι παίζει» και τι ισχύει στον κόσμο που ζούμε, επιταγχύνει και οριστικοποιεί την αίτησή του 2 μέρες πριν, ως ασφάλεια μην πάει σε αφασία σε κάποιο νοσοκομειακό ίδρυμα (τοκ-τοκ- τοκ, ξύλου άπτεσθαι!)
Έχουμε φαιδρές ιστορίες με κάποιον που προσπάθησε να οριστικοποιήσει την αίτησή του στο παρα πέντε κυριολεκτικά, κόπηκε το ρεύμα, επανεκκίνησε ο υπολογιστής, χάθηκε το διαδίκτυο και ολοφύρετο στο παρόν φόρουμ...
Βάλτε και τους κωδικούς e-gov στο κινητό μην καθυστερήσετε εκτάκτως να πάτε σπίτι...
Οι μωρές παρθένες του Ευαγγελίου απευθύνθηκαν στην ΟΛΜΕ, επειδή έχουν πρόβλημα διάκρισης αρμοδιότητας και δεν απευθύνθησαν στον αρμόδιο φορέα:
«Παρακαλώ, επειδή εκ λάθους δεν μεταφόρτωσα όλα τα δικαιολογητικά μου, ενώ είμαι ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΟΣ, παρακαλώ να ξεκλειδώσετε την οριστικοποίηση της αίτησής μου ώστε να προβώ στις αναγακαίες προσαρμογές...»
Σαν να πήγαν οι μωρές παρθένες στον γείτονα αντί για τον νοικοκύρη.
Η ολιγοήμερη παράταση, λόγω της λευκής απεργίας της ΠΟΣΥΠ, πρέπει να δοθεί.
Το ξεκλείδωμα των αιτήσεων, δεν έχει σχέση με την παράταση! Να κάνουν αίτημα ΤΩΡΑ και να μην περιμένουν την παράταση!!!

ERT
|

Ξυπνήσατε; Καλά ξυπνητούρια. Πιείτε καφέ....

Takis
|

Περισσότερες μέρες να δοθεί παράταση. Δεν προλαβαίνουμε. Τα ΠΥΜ έχουν πολλά λάθη.

Ανάχωμα
|

Και έτσι αντί να χρεωθεί άλλη μια ήττα το υπουργείο, θα βγει και κερδισμένο αφού θα πει, "ακούμε τα αιτήματα των καθηγητών και διαμέσου της ΟΛΜΕ ικανοποιούμε το αίτημα για παράταση"
Well done dudes, well done

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ