Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών αποχαιρετά την Άννα Σπύρτου

03/12/2023

Ενημερώθηκε: 04/12/2023, 08:01

Άκουσε το άρθρο

Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών σύσσωμη και με μεγάλη ωδίνη αποχαιρετά σήμερα την Αντιπρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Δυτικής  Μακεδονίας, την επιστήμονα, την συναγωνίστρια, την συντρόφισσα, την αγαπημένη φίλη την αγωνίστρια της ζωής Άννα Σπύρτου που σήμερα έφυγε από κοντά μας.

Η Άννα υπηρέτησε εξαιρετικά τη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών τόσο επιστημονικά όσο και ενωτικά. 

Πάνω από όλα ήταν συνεργάτης λένε οι συνάδελφοί της που δούλεψαν μαζί της, την ώρα της  πολύ μεγάλης πίεσης  όταν γονατίζαμε από την ένταση των παραδοτέων μας σήκωνε με γλυκό τρόπο. Στη δουλειά και στην προσφορά ήταν πρώτη.

Δίδαξε στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Αποφάσισε να ζήσει στη Φλώρινα για να προσφέρει περισσότερο στους φοιτητές και στις φοιτήτριές της. Πολλές φορές Σάββατο ή Κυριακή  το δικό της γραφείο ήταν γεμάτο με μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες. Ήξερε πώς να κάνει ομάδα και να πώς να εμπνέει. Ακούραστη και δοτική.

Όταν αποφάσισε να αναλάβει διοικητική θέση στο Πανεπιστήμιο, την στηρίξαμε όλοι και όλες γιατί πιστεύαμε στο όραμα που είχε, στο ήθος και στη δημοκρατική πρακτική της. Πρόσφερε πολλά με τους αγώνες που έδωσε. 

Ένας άνθρωπος που ήθελε με τη ζωή του να κάνει διαφορά στον τόπο που ζούσε και στο Ίδρυμα που υπηρετούσε.

 Η Άννα ήταν ένας άνθρωπος μια επιστήμονας μια συντρόφισσα που όποιος μίλησε μαζί της όποιος την γνώρισε έστω για λίγο δεν θα την ξεχάσει ποτέ. Το μεγαλείο της ψυχής της και η δύναμη που είχε ξεπερνά κάθε ανθρώπινη ιδιότητα.

 Έδωσε μια μάχη και την κέρδισε η Άννα θα τριγυρνάει αθάνατη στις ζωές αυτών που την αγάπησαν, αυτό της άξιζε τίποτα λιγότερο.

Θα τη θυμόμαστε πάντα για το μεγάλο χαμόγελό της, το χιούμορ και το βροντερό της γέλιο, την κριτική και τη δύναμή της.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς, στους συντρόφους της και σε όλους τους συναδέλφους, εργαζόμενους και φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Σχόλια (1)

Μαρια
|

Άλλο ένα φωτεινο αστέρι στο συμπαν να μας φωτίζει στις δύσκολες μερες που ακολουθούν, η Άννα μας. Ελαφρύ το χωμα που θα σε σκεπάσει αετε μας ασυμβίβαστε στην αδικία

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ