Παράταση ισχύος των πινάκων κατάταξης υποψηφίων εκπαιδευτικών, μελετά ο υπουργός Παιδείας

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης και το επιτελείο του εξετάζουν τον σχεδιασμό, την αναβάθμιση, την επέκταση και την πλήρη διαλειτουργικότητα όλων των πληροφοριακών συστημάτων,

14/03/2024

Ενημερώθηκε: 16/03/2024, 19:58

Άκουσε το άρθρο

Την παράταση ισχύος , για ένα έτος, των πινάκων  κατάταξης υποψηφίων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης καθώς και Ειδικής Αγωγής, μελετά , σύμφωνα με πληροφορίες του esos, ο υπουργός  Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Επίσης αυτό που "βασανίζει" τον υπουργό Παιδείας , σήμερα, είναι ότι ακόμη και σήμερα    εκκρεμεί η ολοκλήρωση εξέτασης των   ενστάσεων από το ΑΣΕΠ   των τελικών αξιολογικών πινάκων κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών.

Επίσης ο Κυριάκος Πιερρακάκης και το επιτελείο του εξετάζουν   τον σχεδιασμό, την αναβάθμιση, την  επέκταση και την  πλήρη  διαλειτουργικότητα όλων των πληροφοριακών συστημάτων, τα οποία λειτουργούν στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Δείτε: Τέσσερα νέα δυναμικά μοριοδοτούμενα επιμορφωτικά προγράμματα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 54 του προαναφερθέντος ν.4589/2019 «Το Α.Σ.Ε.Π. προκηρύσσει και διενεργεί κάθε δύο (2) σχολικά έτη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, των υποψηφίων για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., καθώς και για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η προκήρυξη και η διαδικασία κατάταξης πραγματοποιούνται ύστερα από σχετικό αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το οποίο διατυπώνεται, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες, κατά κλάδο και ειδικότητα. Με την προκήρυξη καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για τη διεξαγωγή της διαδικασίας».

Επίσης, στο άρθρο 55 του ίδιου νόμου ορίζεται ότι «Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για τον διορισμό τους ως μόνιμων ή/ και την πρόσληψή τους ως αναπληρωτών ή ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ή μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., με τον τρόπο που ορίζεται στη σχετική προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π.».

Επισημαίνεται, ακόμη ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 56 του νόμου 4589/2019, οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης ισχύουν «..έως τη λήξη του δεύτερου σχολικού έτους, που έπεται της λήξης του σχολικού έτους κατά το οποίο έλαβε χώρα η δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Σύμφωνα, δε, με την παρ.3 αυτού, «κατά τη διάρκεια ισχύος τους, οι αξιολογικοί πίνακες κατάταξης δεν τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία».
 

Σχόλια (13)

Άννα
|

Τραγικά όλα όσα γίνονται από αυτήν την κυβέρνηση και πόσο μάλλον που ταλαιπωρούν τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουμε και εργαζόμαστε στα δημόσια ελληνικά σχολεία. Ντροπή!!!

Ευη
|

Όταν μιλάνε για υβριδικό σύστημα προσλήψεων και διορισμών τι ακριβώς εννοούν?
Γραπτός ασεπ + προσόντα και προϋπηρεσία η δύο πίνακες δηλ γραπτός ο ένας πίνακας και προϋπηρεσία ο άλλος??

Αναπληρώτρια
|

Είναι πολύ άδικο αν τυχόν γίνει,θα πρέπει να τους δείξουμε με κάποιον τρόπο την απόγνωση που μας φέρνουν παίζοντας με τις ζωές μας

pakis
|

Είναι αξιολύπητο κάποιοι να περιμένουν γραπτό διαγωνισμό για αξιοκρατία στη μπανανία που ζούμε.
«Αριστεία» με κομματικές ταυτότητες σε άλλους και γραπτό διαγωνισμό με copy/παστε ερωτήσεις ε ;
Δεν έχουν την ικανότητα να ελέγξουν τις ενστάσεις 7000 αιτούντων φαντάσου να είχαν και τα γραπτά να διορθώσουν και να βγάλουν αποτελέσματα.

Εκπαιδευτικέ@
|

Γιατί θέλεις τόσο πολύ γραπτό ΑΣΕΠ και για ποιo λόγο θεωρείς σωστό όσοι έχουμε προσόντα και προϋπηρεσία δεκαετιών να μπούμε τώρα σε αυτή τη διαδικασία;

ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΣ 2
|

Υπουργείο παράτασης,παραλογισμού,παράνοιας,προχειρότητας,καθυστέρησης και γραφειοκρατείας.

Εκπαιδευτικός
|

Από τον γραπ΄το ΑΣΕΠ παντού και για όλους...πηγαμε στο υβριδικό συστημα και τώρα στην παράταση ισχύος των πινάκων;;; χαχαχαχ

Johnny
|

Απαράδεκτοι! Περιμένουμε τόσα χρόνια να καταμετρηθούν-οριστικοποιηθούν τα προσόντα μας και το υπουργείο μας εμπαίζει.

@ ???
|

ακριβώς ! νομίζεις ότι έχουν πλάνο, λογική, δικαιοσύνη; αχαχαχαχαα, καλόοοοοοο
γονατογραφίες ανάλογα με κομματικές πιέσεις από δω κι από κει

Αναπληρώτρια/νομάς
|

Για ποια παράταση τολμούν να μιλούν;;;;; Έχουν θράσος έτσι; Αντί να ανοίγουν κάθε χρόνο οι πίνακες τώρα θα ανησυχούμε για ενδεχομένη παράταση; Θα τρελαθούμε εντελώς με αυτά που διαβάζουμε! Ντροπή κάθε λίγο και λιγάκι να μας εμπαίζουν! Η εκπαιδευτική κοινότητα δε θα επιτρέψει άλλη κοροϊδία στις πλάτες μας!!!!!!

???
|

Εδώ λέμε να ανοίγουν κάθε χρόνο για να μπορούν να μπαίνουν και όσοι αποφοιτούν από τις σχολές τους (υποτίθεται σε κάποιες ειδικότητες οι πίνακες είχαν εξαντληθεί, και οι νέοι πτυχιούχοι απλά περίμεναν) και εσείς λέτε για παράταση;;;

pakis
|

Εδώ δεν μπορείτε να βγάλετε άκρη χωρίς γραπτό ΑΣΕΠ ο γραπτός σας μάρανε ;
Δλδ τι θέλει να πει το άρθρο σας, ότι θα κάνει διορισμούς από τους παλιούς πίνακες ;

Αναπληρωτής
|

Αφού έχετε πληροφόρηση για αυτά τα θέματα πείτε μας και ποιο είναι το σχέδιο για τον γραπτό. Εκεί που βγάζατε συνέχεια το σχέδιο για το υβριδικό σύστημα, τώρα μας λέτε για παράταση των πινάκων. Τι σκέφτεται ο υπουργός όμως για τον γραπτό δεν μας το λέτε!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ