ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ Κ. Πιερρακάκης: Στις 9 π.μ. θα ξεκινούν τα μαθήματα για τους μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου και και η ώρα διδασκαλίας μειώνεται στα 40 από 45 λεπτά που ισχύει σήμερα

Για τους εκπαιδευτικούς δεν θα υπάρξει πρόσθετη εργασία στο ωράριό τους

01/04/2024

Ενημερώθηκε: 01/04/2024, 14:00

Άκουσε το άρθρο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : To παρακάτω   είναι πρωταπριλιάτικo ρεπορτάζ και δεν ισχύει.

Στις 9 αντί στις 8:15 θα ξεκινούν από τα μαθήματα από το επόμενο σχολικό έτος, ενώ η ώρα διδασκαλίας θα μειωθεί από τα 45 λεπτά της ώρας που είναι σήμερα στα 40, με νομοθετική ρύθμιση την οποία θα φέρει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες του esos.

Για τους εκπαιδευτικούς δεν θα υπάρξει πρόσθετη εργασία στο ωράριό τους, καθώς η μείωση της ωριαίας διδασκαλίας κατά 5 λεπτά, θα οδηγεί στις ίδια με σήμερα ώρα λήξης μαθημάτων το μεσημέρι.

Ο υπουργός Παιδείας στηρίζεται σε διεθνείς έρευνες, προκειμένου να προχωρήσει σε αυτή την απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι και ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε αντίστοιχο μέτρο, αλλά λόγω πολιτικών εξελίξεων δεν πρόλαβε να το υλοποιήσει.

Η Νίκη Κεραμέως, ως τομεάρχης παιδείας της ΝΔ , τότε είχε ασκήσει έντονη κριτική στον Κ. Γαβρόγλου, ενώ κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή  (δείτε εδώ).

Η Νίκη Κεραμέως όταν ανέλαβε υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει "Υπάρχουν πολλές πρακτικές δυσκολίες γι αυτή την εξαγγελία.  Δεν είναι πάντως στις πρώτες προτεραιότητές μας.Έχουμε πάρα πολλά επείγοντα ζητήματα  που αναφέρονται στην παιδεία και σκοπεύουμε να εστιαστούμε σε αυτά" (δείτε εδώ).

Σχόλια (282)

Τυχαίος δέκτης άρθρου
|

Θα ήθελα να σχολιάσω κάτι πάνω στην προσωπική άποψη της κυρίας Τζένη Εμμανουηλ. Κατά αρχήν να μάθετε πως γράφεται το οξύμωρο και μετά σχολιαστε το οτιδηποτε. Δεύτερον ευτυχώς δεν μας νοιάζει η άποψη σας για το πώς βρήκατε το αστείο -κακόγουστο ή καλογουστο. Οι μαθητές αναγκάζονται να πηγαίνουν φροντιστήρια για πολυάριθμους λόγους που δυστυχώς δεν νομίζω να τους καταλάβετε. Επιπλέον όσο αφορά την δουλειά μάλλον συναδέλφων σας επειδή θεωρώ πως για να ξέρετε ότι αποδίδουν σε ικανοποιητικό βαθμό εκτός εξαιρέσεων θα οφείλεται να βρίσκεστε εντός του τομέα αυτου αλλιώς δεν έχετε καμια δουλειά να πιστεύετε κίβδηλα ότι αποδίδουν έστω καλά οι καθηγητές με την υπέρογκη ύλη. Τέλος καλό θα ήταν να αναλογιστείτε ποια είναι τα γενεσιουργά αιτία που έχουν οδηγήσει τους σύγχρονους μαθητές στην απέχθεια τους για το σχολείο! (Αν νομίζετε ότι φταίει μόνο το σύστημα καλή σας συνέχεια δεν έχω κάτι άλλο να πω )

Μαιρη Σασου
|

Ετσι κι αλλιως ουτε τα μισα παιδια δεν παρακολουθου το μαθημα
Οι καθηγητες μιλανε μονοι τους.
Ειτε στις εννια αρχισει το μαθημα
ειτε στις 12 η αδιαφορια για μαθηση θα ειναι η ιδια.
Το κακο αρχιζει απ τις αδιαφορες οικογενειες.

Παπασωτηριου Φλωρεντία
|

Πρωταπριλιά μεν αλλά έτσι είναι το σωστό, οι έφηβοι αποδίδουν μετά τις 9. Επιστημονικώς αποδεδειγμένο. Θα μπορούσε να γίνει πιστεύω με απόφαση συλλόγου, μαντέψτε ποιοι θα γκρινιάζουν, οι γονείς και οι συνάδελφοι. Φιλάκια.

Ματίνα
|

Γιατί όχι οι άλλες χώρες πως το εφαρμόζουν τα περισσότερα παιδιά την πρώτη ώρα νυσταζουν!

Παττας Αθανασιος
|

Το ανέκδοτο με τον Τοτό το ξέρετε??
Και κάτι άλλο και οι μισθοί των εκπαιδευτικών θα πάνε στα 2000€.
Χαχα.χα.
Προταπριλια σήμερα.
Ότι θέλουμε λέμε.
Ενημερώστε και τον υπουργό ότι τα σχολεία ξεκινάνε 08:05 ,όχι και 15'.

Πολίτες
|

Για το Λύκειο είναι απόλυτα σωστό, πιθανόν και για το γυμνάσιο.
Στο κάτω- κάτω θα μπορούσαμε να το δοκιμάσουμε σε κάποια σχολεία και να βλέπαμε τα αποτελέσματα.
Σήμερα ξέρουμε ότι η πρώτη ώρα στα Λύκεια είναι προβληματική....και τα παιδιά απουσιάζουν συχνά η απλά φέρνουν το σώμα τους......

Χρήστος
|

Θα μπορούσε να εφαρμοστεί το εξάωρο, αρκεί να το εφάρμοζαν όπως πρέπει. Στην Ελλάδα όμως το εκπαιδευτικό σύστημα δεν θα φτιάξει ούτε σε 50 χρόνια. Ο κάθε υπουργός είναι στα χρόνια που ήταν μαθητής, για αυτό δεν αλλάζει

ΜΑΓΙΑ
|

Πρωταπριλιατικο αστείο? 😀

ASP
|

Ας έκανε το esos το 6ωρο που είχα σήμερα και τώρα δουλεύω την εσωτερική αξιολόγηση, γιατί είμαι συντονίστρια δράσης, και τα λέμε 🤣🤣🤣 ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ να έχουμε και καλό κουράγιο. 💞💞💞

Βασιλική
|

Νά τό εφαρμόσετε κ.Πιερρακάκη.

Τζένη Εμμανουήλ
|

Αν είχαν την προσοχή τους στο σχολείο οι μαθητές-τριες, θα μάθαιναν! Οι καθηγητές - τριες κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους με μικρές εξαιρέσεις που σε όλες τις δουλειές υπάρχουν!
Ενδιαφέρον και αγάπη για το μάθημα χρειάζεται από όλους.
Οι μαθητές έχουν την καραμέλα ότι πάνε φροντιστήριο και τα ξέρουν!
Συμμετοχή και επίδοση μηδέν, πράγμα οξύμορο! Μικρές οι εξαιρέσεις!
Όσο για την ώρα έναρξης των μαθημάτων, προσωπικά θα ήθελα να μην είναι πρωταπριλιάτικο αστείο! Επίσης το βρήκα κακόγουστο να γράφεται αυτό το αστείο στο esos!

Καθηγητης
|

Δηλαδη σε αλλες χωρες που εφαρμοζεται ειναι κοροιδα αυτοι δεν ξερουν??? Αλλωστε οι μισοι η δεν ερχοντσι η κοιμουνται ορθιοι δοκιμαστε το και βλεπουμε

ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ
|

Όλα τα "πρωταπριλιάτικα" είναι ένα άτυπο γκάλοπ για να βολιδοσκοπήσει το Υπουργείο τις αντιδράσεις μας για πιθανές ''μεταρρυθμίσεις".

ΕF
|

Έτσι κι αλλιώς τα μισά την 2η ώρα ερχονται

Ρεαλιστής
|

Λάθος κάνει. Κανονικά θα έπρεπε να ξεκινάει σις 12 το μεσημέρι μέχρι τις5 μμ γιατί τα παιδιά βγαίνουν στα νυχτερινα clubs στις12 τη νύχτα και γυρνάνε στις 6 πμ. Έξω από τα clubs τα νυχτερινα περιμένουν οι γονείς για να τα πάρουν μεσα στα αυτοκινητα χωρίς ύπνο και αυτοί δε μπορουν να δουλεψουν. Επιτέλους να γίνουμε Ευρωπη σε όλα. Να κλεινουν στις 10μμ τα νυχτερινα clubs όπως σε ολη τη Ευρωπη.

Κι όμως
|

θα εφαρμοστεί, ας είναι πρωταπριλιατικο

11
|

ΑΛΛΟ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΓΑΖΑΤΕ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΕΠΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ !!!!!!!!

Γιάννης
|

Δλδ του χρόνου δεν θα νομοθετήσουν την ιδέα τους;

Και του χρονου!
|

Να ειστε ολοι καλα,esos μας

Αντωνης
|

Χαχα παρα πολυ γελασαμε σας πιστεψαμε κιολας μα και παλυ τοσο βλακας ειναι

μακάρι ν'αλήθευε
|

γιατί πρέπει να ξυπνάνε χαράματα τα εφηβάκια;;; αν πήγαιναν αργότερα θα είχαν καλύτερες επιδόσεις και καλύτερη ψυχολογία... δεν θα προλαβαίνανε τα φροντιστήρια θα που πεις... άρα;;; είσαι με τα φροντιστήρια κι όχι με τα παιδιά...

Βασιλικότερος
|

Ο κ. ΣΕ. Με πόσο πάθος υπερασπίζεται ένα πρωταπριλιάτικο δημοσίευμα!

Πλατάρος Γιάννης
|

Με συγκινούσε ανέκαθεν η υπεράσπιση εξόφθαλμων ελαττωμάτων γιατί γελούσα πάρα πολύ. Ο Νίκος Δήμου έγραψε το «καράφλας εγκώμιο» την παράδοση του Έρασμου για το «Μωρίας εγκώμιο»
Εμένα με επέκριναν σοβαρά- σοβαρά.
Έκανα ό,τι μπορούσα να υπερασπιστώ το ψέμα.
Οι επισημαίνοντες ότι σήμερα είναι πρωταπριλιά είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Αντί να παίξουν κι αυτοί το παιγνίδι, έγραψαν «ψεύτρα η μάνα!...»

Τάσος
|

Πρωταπριλιάτικη είναι η διάψευση...

Α.Π. ( ξανά)
|

Από τις 00:20 που δημοσιεύθηκε το πρώτο σχόλιο έως τις 12:35 που έγραψα ότι δεν μπορεί παρά να είναι πρωταπριλιάτικο , μεσολάβησαν άπειρα σχόλια κυρίως επικριτικού χαρακτήρα !
Άρα , το πρωταπριλιάτικο αστειάκι ήταν μια καλή αφορμή για να εκφραστούν και κάποιες απόψεις με ουσία, χρήσιμες.
Χαλάλι λοιπόν !
Καλό μήνα σε όλους !🤪🤣🥴

εντάξει
|

Πρωταπριλιά

Γιωργος
|

πρωταπριλιά!

KATERINA
|

ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ!! ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ !!

Ζίγκφριντ
|

Καλό μήνα!! Πρωταπριλιά ε?

T34
|

Υπενθυμίζω ότι το esos δεν περιορίζεται σε ένα μόνο πρωταπριλιατικο .....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ