Στοιχεία για τις ενστάσεις υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης κατέθεσε ο υπουργός στη Βουλή

Τα έγγραφα ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

01/03/2016

Άκουσε το άρθρο

Αναλυτικά στοιχεία για τις ενστάσεις υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης, στις τελευταίες κρίσεις κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στη Βουλή, επικαλούμενος τα σχετικά έγγραφα των 13 Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα:

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Αττικής

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ηπείρου

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ιονίων Νήσων

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κρήτης

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ν.Β. Αιγαίου

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ν.Ν. Αιγαίου

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδος

Σχόλια (7)

ΘΑΝΑΣΗΣ
|

E ΡΕ ΑΓΧΟΣ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 4(ΝΔ) 2(ΠΑΣΟΚ) 1(ΔΗΜΑΡ)

geo@teos
|

Μην σε ακουσει ο Εκπαιδευτικος να μιλας ετσι, θα στενοχωρηθει αφανταστα!

teos
|

@geo
Μακάρι να γίνει καθώς το γράφεις. Στην Ελλάδα, όμως, βρισκόμαστε. Μην ελπίζουμε και πολλά. Η λύση βρίσκεται στην απομάκρυνση των συριζοανελ από την εξουσία, οι οποίοι έχουν πάρει διαζύγιο από την αξιοκρατία και έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης με την κομματοκρατία και την τακτοποίηση των "ημετέρων".

geo
|

Σωστος ο πρωην. Ειναι αληθεια οτι δεν κουρασα τοσο το μυαλο μου.
Οσο για τον geo vageo, το αυτονοητη θα πει αυτονοητη. Αλλιως να διεκδικησουμε και την παγκοσμια πατεντα, μιας και δεν συμβαινει πουθενα αλλου στον κοσμο...

ageo
|

Αυτονόητη;;;;

πρωην
|

@geo
Ευκολάκι!!!
Να τελειώσει η χρονιά και βλέπουμε, να το περιμένετε μετά το τέλος του Μάρτη, ήρθε και η απεργία των δικηγόρων και έδεσε το πράγμα. Εξηγούμαι αν είχε βγει η απόφαση ( αν όπως λένε οι περισσότεροι ακυρωτική για τον 4327) τέλη Γενάρη θα δημιουργούνταν πολλά κενά - πλεονάσματα ειδικά στη Β/θμια εκπ/ση αφού όλοι οι Δ/ντες θα ήταν στον αέρα αφού η εκλογή τους θα είναι άκυρη θα ήταν και παράνομο να βρίσκονται στην θέση τους. Άρα με το που καθαρογράφεται η απόφαση χάνουν αυτόματα την θέση τους.
Τι γίνεται τότε ?
α) Συνεχίζουν οι υπάρχοντες Δ/ντες σαν υπηρεσιακοί μέχρι να εκλεγούν νέοι. Παράνομο αφού η εκλογή τους ήταν άκυρη.
β) Αναλαμβάνουν οι πρώην Δ/ντες. Δεν είναι δυνατόν αφού η θητεία τους έχει λήξη 31/7/15.
γ) Αναλαμβάνει προσωρινά ο αρχαιότερος* εκπαιδευτικός μέχρι να γίνουν κρίσεις. (Πιθανότερο σενάριο).
Τί γίνεται στην περίπτωση αυτή ?
1) Ο νυν Δ/ντης αν ανήκει οργανικά στο σχολείο και είναι ο αρχαιότερος συνεχίζει κανονικά 0 προβλήματα.
2) Ο νυν Δ/ντης ανήκει οργανικά στο σχολείο αλλά δεν είναι ο αρχαιότερος !!!!! τότε λογικά αναλαμβάνει ο αρχαιότερος και ο νυν Δ/ντης κάνει της ώρες του και ο αρχαιότερος τυγχάνει της μείωσης ωραρίου !!!!!!!! Στην Α/μια μικρό πρόβλημα, στη Β/μια έλλειμμα στην ειδικότητα του αρχαιότερου πλεόνασμα στην ειδικότητα του "νυν" Δ/ντη.
3) Ο νυν Δ/ντης δεν ανήκει οργανικά στο σχολείο, άρα γυρίζει στην οργανική του οπότε έχουμε πλεόνασμα στην οργανική, έλλειμμα στην επί θητεία, τόσο στην ειδικότητα του αρχαιότερου όσο και του "νυν".
Το πρόβλημα θα είναι ιδιαίτερο στην Β/θμια αφού σε πολλά σχολεία (ίσως και περισσότερα από τα μισά ) είμαστε στις 2 τελευταίες περιπτώσεις άρα θα μιλάμε για πάνω από 1000 κενά-πλεονάσματα ( παίρνω τις περιπτώσεις που ο νυν και ο αρχαιότερος δεν είναι το ίδιο πρόσωπο και της ίδιας ειδικότητας). Ενώ στην Α/μια που στις περισσότερες περιπτώσεις δάσκαλος θα μπει δάσκαλος θα βγει θα έχουν λιγότερα αλλά όχι μηδενικά προβλήματα.
Οπότε φαντάζεστε 30 Γενάρη με σχεδόν τα περισσότερα κενά πλεονάσματα καλυμμένα να υπάρξουν 1000-2000 κενά και αντίστοιχα πλεονάσματα !!!! Άρα περιμένετε κανένα μήνα τουλάχιστον ακόμα (αν βγει τελικά αντισυνταγματικός ο 4327).
* Ποιός είναι ο αρχαιότερος ? Αυτός που έχει περισσότερα χρόνια Δημόσιας, Εκπαιδευτικής, ή Διδακτικής υπηρεσίας? αυτός που έχει μεγαλύτερο βαθμό ? ή ο πρώτος τοποθετηθείς? Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες!!!

geo
|

Αντε να δουμε πότε θα αποφανθει το Στε για την επιλογη διευθυντων. Ειπαμε να καθυστερει για μεγαλες δίκες οπως του Φυσσα, οπου υπαρχουν δεκαδες μαρτυρες, αλλά για τετοιες υποθεσεις, οπου εδω που τα λεμε η αποφαση ειναι αυτονοητη, τι περιμενουν αληθεια;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ