Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Uganda Christian University της Ουγκάντα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

02/05/2024

Άκουσε το άρθρο

Αντιπροσωπεία διδακτικού και διοικητικού προσωπικού από το  Uganda Christian University της Ουγκάντα επισκέφθηκε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατά το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 15 έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης της Διεθνούς Κινητικότητας του Προγράμματος ERASMUS+.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, καθηγητές από το εν λόγω Πανεπιστήμιο έδωσαν διαλέξεις στο Κτήριο Παπαδάκη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση διαδικτυακά.

 

 Ειδικότερα, η Καθηγήτρια Elizabeth Balyejusa Kizito έδωσε διάλεξη με θέμα «Ανθεκτικότητα υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής: Solanum aethiopicum» και ο Dr. John Livingstone Mutyaba έδωσε διάλεξη με θέμα «Αφρικάνικη Μελιτζάνα (S. aethiopicum) στην Ουγκάντα: Η παραγωγή της από μικροκαλλιεργητές και η εφοδιαστική αλυσίδα».

Η Διευθύντρια του Εργαστήριου  Βελτίωσης  των Φυτών και Γεωργικού Πειραματισμού κ. Πηνελόπη Μπεμπέλη, Καθηγήτρια, από το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής διοργάνωσε τη συγκεκριμένη επίσκεψη, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας του Εργαστήριου  Βελτίωσης  των Φυτών και Γεωργικού Πειραματισμού σε θέματα Φυτογενετικών Πόρων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η τετραμελής αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής κ. Επαμεινώνδα Παπλωματά, Καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας, στην οποία συζήτησαν θέματα φυτοπροστασίας που απασχολούν την Ουγκάντα και την Ελλάδα. Επίσης, μέλη Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης είχαν εκτενή συζήτηση με τον  Dr. John Livingstone Mutyaba και αποφάσισαν την υποβολή από κοινού πρόταση συνεργασίας με το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι κ.κ. Θάνεια Αναστοπούλου και Βίκυ Γρίβα από το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές σε θέματα διεθνοποίησης με την Dr. Angella Napakol από το Directorate of Research, Partnerships and Innovation και την κ.  Florence Jessika Nakiyingi από το Directorate of Human Resources and Administration του Uganda Christian University της Ουγκάντα. Τέλος,  αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη δύο φοιτητές από το εν λόγω Πανεπιστήμιο πραγματοποιούν τρίμηνη πρακτική άσκηση στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σχόλια (1)

ουάου
|

...μόνο αυτό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ