Συνάντηση ΜΚΟ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για την Εκπαίδευση των προσφύγων

15/09/2016

Άκουσε το άρθρο

Συνάντηση εκπροσώπων των ΜΚΟ πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να συζητηθεί και να συντονιστεί η δομή που θα συγκροτηθεί για την Εκπαίδευση των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα hotspots.

Ο  Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας   Παναγιώτης   Ανανιάδης  τόνισε ότι η δημιουργία της δομής έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει παιδαγωγικά τη ροή των προσφύγων και των μεταναστών και τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να σχεδιάσουν, να δημιουργήσουν και να διανείμουν το υλικό της γνώσης τους.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  . Γεώργιος Αγγελόπουλος και   Ελένη Χοντολίδου  μίλησαν  για την κατανομή των εκπαιδευτικών αρμοδιοτήτων, ενώ επισήμαναν  την εκπαιδευτική διαδικασία που θα ακολουθηθεί, από το νηπιαγωγείο μέχρι και την εκπαίδευση των ενηλίκων.

Σκοπός από τη μία μεριά, τονίστηκε στη σύσκεψη,  είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών, και στους ενήλικες και στα παιδιά, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα των προσφύγων στις πραγματικές του διαστάσεις, και από την άλλη πλευρά είναι ανθρωπιστικό και παιδαγωγικό καθήκον να ενσωματωθούν, μέσω της εκπαίδευσης στην ελληνική κοινωνία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης   ο   Κων/νος Κεραμιδάς Προϊστάμενος  Παιδαγωγικής και Επιστημονικής καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο κ. Νικόλαος Ακριτίδης Προϊστάμενος Παιδαγωγικής και Επιστημονικής καθοδήγησης Π/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας αντίστοιχα.  

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ