Προτάσεις ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ για τον εξορθολογισμό της υφιστάμενης κατάταξης των σχολικών μονάδων

Κριτήρια: πληθυσμός της έδρας των σχολείων, συνθήκες διαβίωσης εκεί των εκπαιδευτικών, οργανικότητα την απόστασή τους από την έδρα του νομού, τις συγκοινωνιακές συνθήκες, και το υψόμετρο.

13/01/2017

Άκουσε το άρθρο

Μέχρι στις  17 Φεβρουαρίου θα πρέπει τα αρμόδια Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) και τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης να υποβάλουν  τις εισηγήσεις τους τον εξορθολογισμό της υφιστάμενης κατάταξης των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σε κατηγορίες, σε συνεργασία με τα αρμόδια Πρωτοβάθμια Συνδικαλιστικά .

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας:

Α. Με βάση το  θεσμικό πλαίσιο, οι εισηγήσεις τους θα πρέπει να γίνουν λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω κριτήρια:

1. τον πληθυσμό της έδρας των σχολείων,

2. τις συνθήκες διαβίωσης εκεί των εκπαιδευτικών,

3.  την οργανικότητα την απόστασή τους από την έδρα του νομού,

4. τις συγκοινωνιακές συνθήκες, και,

5. το υψόμετρο.

Β. Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους Δ/ντες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν την εποπτεία της διαδικασίας για την κατάταξη των σχολικών μονάδων έτσι ώστε οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν την έδρα τους στην ίδια πόλη ή χωριό να κατατάσσονται στην ίδια κατηγορία.

Γ. Οι προτάσεις των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ για την κατάταξη των σχολικών μονάδων θα υποβάλλονται από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ηλεκτρονικά στο http://forms.minedu.gov.gr/moria2016 και δεν θα λαμβάνονται υπόψη προτάσεις που αποστέλλονται εγγράφως.

Δ. Οι προτάσεις μεταβολής κατάταξης – μοριοδότησης σχολικών μονάδων θα πρέπει να αιτιολογούνται πλήρως συμπληρώνοντας το αντίστοιχο πεδίο στην σχετική φόρμα του http://forms.minedu.gov.gr/moria2016 Οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αποστείλουν μέχρι 17/03/2017 τις πράξεις των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων με τις εισηγήσεις κατάταξης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις διευθύνσεις: spudonpe@minedu.gov.gr (για τις σχολικές μονάδες Π/θμιας Εκπ/σης), t05sded@minedu.gov.gr (για τις σχολικές μονάδες Δ/θμιας Εκπ/σης) και depek@minedu.gov.gr (για τις σχολικές μονάδες Επαγγελματικής Εκπαίδευσης). t08dea1@minedu.gov.gr (για τις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης)

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ