Η εγκύκλιος για την επιλογή Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης

Υποβολή αιτήσεων από την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 μέχρι την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

25/04/2024

Ενημερώθηκε: 29/04/2024, 11:20

Άκουσε το άρθρο

Εγκύκλιο  για την επιλογή  Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, που έχουν τα νόμιμα προσόντα και προϋποθέσεις και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για τοποθέτηση στις δεκατρείς (13) κενές θέσεις των Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης, να υποβάλουν σχετική αίτηση,  από την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 μέχρι την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (ΕΨΠ – gov.gr), και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://epoptes.services.gov.gr/.

Η ως άνω αίτηση έχει ισχύ υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α ́75) στην οποία ο υποψήφιος επιβεβαιώνει τα ήδη προσυμπληρωμένα στοιχεία και καταχωρίζει τόσο τα στοιχεία της οργανικής του θέσης όσο και τα στοιχεία επικοινωνίας.

Η αυθεντικοποίηση των υποψηφίων για την εισαγωγή στην πλατφόρμα της αίτησης γίνεται με τη χρήση Κωδικών TAXISnet, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία 3981 ΕΞ 2020 απόφαση του Υπουργού Επικρατείας «Παροχή Υπηρεσίας Αυθεντικοποίησης Χρηστών oAuth2.0 σε Πληροφοριακά Συστήματα τρίτων Φορέων» (Β’ 762).

Επιπλέον, δηλώνει υπεύθυνα, ότι:

α. δεν αποχωρεί υποχρεωτικά από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων.

β. δεν συντρέχουν στο πρόσωπό του τα κωλύματα επιλογής της παρ. 11 του άρθρου 31 του ν. 4823/2021.

γ. επιτρέπει την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων.

Οι αιτήσεις συνοδεύονται από βιογραφικό σημείωμα.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων δεν γίνονται δεκτά συμπληρωματικά δικαιολογητικά.

Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής πρέπει να συντρέχουν κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιοτήτων.

Οι θέσεις των Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης εδρεύουν στην εκάστοτε Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και καταλαμβάνονται από Σύμβουλους Εκπαίδευσης, των οποίων η έδρα βρίσκεται σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) δεν δύνανται να υποβάλουν αίτηση για επιλογή σε θέση Περιφερειακού Επόπτη Ποιότητας της Εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν, με το Τμήμα Δ ́ Στελεχών της Διεύθυνσης Υπηρεσιακής Κατάστασης και Εξέλιξης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Π.Ε. & Δ.Ε. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (τηλ. 210-3442952, 210-3442895, 210-3442333 και mail: stelexi@minedu.gov.gr).

Σχόλια (11)

@ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΕ ΣΟΚ
|

Μάλλον έτσι είναι, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι Διευθύνσεις δεν θα εφαρμόσουν το σχετικό εδάφιο του νόμου.
Σε κάθε περίπτωση για να αποφύγεις εκπλήξεις, πρέπει να απευθυνθείς στην αρμόδια Διεύθυνση Στελεχών του Υπουργείου.

Υποδιευθυντής σε ΣΟΚ
|

Τοποθετήθηκα Υποδιευθυντής σε Λύκειο και ταυτόχρονα είμαι στον πίνακα Διευθυντών.
Ήρθε στα αυτιά μου πως θα διαγραφώ από τον πίνακα των Διευθυντών και δεν θα τοποθετηθώ Διευθυντής στο Σχολείο που υπηρετώ το καλοκαίρι λόγω συνταξιοδότησης του Διευθυντή.
Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό.;;;

Βαμβακάς Ιωάννης
|

Πότε για τα ΚΕΔΑΣΥ?

Μιχαλης
|

Ψάχνετε για είλωτες!

Υποψήφιος
|

Ένας μόνο χρόνος πέρασε... σιγά σιγά...

Ελένη
|

Γιατί δεν αξιοποιουνται οι υπόλοιποι Σύμβουλοι που βρίσκονται σε λίστες επιλογής ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες σε όλους αλλά οι ήδη υπηρετουντες θα αναλάβουν και άλλη υπεύθυνη θεση;

Υποψήφιος/α
|

Εκπαιδευτικών θεμάτων;

Ελένη
|

Θα υπάρξει μοριοδότηση στην επιλογή; Θα εφαρμοστούν τα κριτήρια του νόμου 4823/21 ή θα εφαρμοστούν συνοπτικές διαδικασίες ;

Εκπαιδευτικός ΔΕ
|

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΪΟ;;;;;;

ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
|

Ελπίζουμε η διαδικασία να μην κρατήσει έναν χρόνο όπως έγινε πέρσι με τους συμβούλους.Είχαν καθυστερήσει και τρία χρόνια μέχρι να ετοιμάσουν τον νόμο.

11
|

ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ