Δεκτό το πολυνομοσχέδιο “σκούπα” από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

07/02/2017

Ενημερώθηκε: 08/02/2017, 10:33

Άκουσε το άρθρο

Δεκτό κατ’ άρθρο και στο σύνολο, κατά πλειοψηφία, έγινε από τους Βουλευτές της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής  το πολυνομοσχέδιο “σκούπα” «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις».\

Η συζήτηση και η ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής , 'εχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Πέμπτη.

Ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ειδικός Αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων – Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία, εισηγήθηκαν την ψήφιση του ανωτέρω σχεδίου νόμου, ο Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και ο Ειδικός Αγορητής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας το καταψήφισαν, ενώ η Εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας, ο Ειδικός Αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜ.ΑΡ., η Ειδική Αγορήτρια της Ένωσης Κεντρώων και ο Ειδικός Αγορητής του «Ποταμιού» επιφυλάχθηκαν για την τελική τοποθέτησή τους, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου στη Βουλή.

Το ανωτέρω σχέδιο νόμου χαρακτηρίστηκε από την Κυβέρνηση ως επείγον και η Επιτροπή αποδέχθηκε, κατά πλειοψηφία, τον χαρακτηρισμό του ως επείγοντος, σύμφωνα με το άρθρο 110 του Κανονισμού της Βουλής.

Στις συνεδριάσεις παρέστησαν ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κ. Γαβρόγλου, ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κ.  Φωτάκης, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,   Δημήτριος Μπαξεβανάκης, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τον λόγο έλαβαν ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Μιχελής, η Εισηγή- τρια της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, ο Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Αντώνιος Γρέγος, ο Ειδικός Αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜ.ΑΡ., Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, ο Ειδικός Αγορητής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Ιωάννης Δελής, ο Ειδικός Αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων – Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία, Κωνσταντίνος Κατσίκης, η Ειδική Αγορήτρια της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο Ειδικός Αγορητής του «Ποταμιού»,  Γεώργιος Μαυρωτάς, καθώς και οι Βουλευτές  Δημήτριος Κρεμαστινός, Γιώργος Παντζας, Χαρά Κεφαλίδου, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Μαρία Αντωνίου, Ιωάννης Ανδριανός, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Χρήστος Κέλλας, Χρυσούλα Κατσαβριά, Γιώργος Ακριώτης και Εφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη.

Επίσης, προσήλθαν και εξέθεσαν τις απόψεις τους επί του σχεδίου νόμου, σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κανονισμού της Βουλής, οι κ.κ. Θανάσης Κικινής, Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), Ελένη Ζωγραφάκη-Τελεμέ, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Γεώργιος Χρι- στόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιω- τικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), Γεώργιος Αλεξανδράτος, Πρόεδρος και Παρασκευάς Για- λούρης, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολι- κών Συμβούλων (ΠΕΣΣ), Ιωάννης Λυμβαίος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων καΚηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), Γεωργία Μπάρου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυ- σκολίες, Δήμητρα Αγγελή-Λυκούδη, μέλος του Δ.Σ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (Α- ΣΠΕ), Χριστόδουλος Κακαβιάρης, Αντιπρόεδρος και Πα- ναγιώτης Καράμαλης, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ), Ιωάννης Γκόλιας, Πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων ΑΕΙ, Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλό- γων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣ- ΔΕΠ), Αλκιβιάδης Βατόπουλος, Κοσμήτορας της Εθνι- κής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Βασίλειος Καρδάσης, Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Παναγιώτης Σταμάτης, Πρόεδρος και Δημήτριος Αφουξενίδης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ), Χριστίνα Κοτρώνη, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής (ΣΑΚΕΑ), Σοφία Κουνιά, Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΤΕΠ ΑΕΙ (ΠΟΕ- ΤΕΠ ΑΕΙ), Απόστολος Κοκκόσης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ (Ο- ΣΕΠ ΤΕΙ), Πέτρος Λυμπερίδης, Πρόεδρος και Ευάγγελος Τρυγώνης, Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόε- δρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, Φίλιππος Τσιμπόγλου, Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, Σοφία Γκιόκα, Νομική Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Κολλεγίων, Νικόλαος Σεκεριάδης, Πρόεδρος και Χρήστος Κουτουλάκος, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ), Αυγουστίνος Δημητράς, Γραμματέας του Συλλόγου Διδασκόντων Ανοικτού Πανεπιστημίου, Παναγιώ- της Μακρυγιάννης, Πρόεδρος και Κωνσταντίνος Ανδριανουπολίτης, Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Πέτρος Σφηκάκης, Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Χρύσα Κουλουράκη, εκπρόσωπος του Μουσείου Ελληνι- κής Λαϊκής Τέχνης

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ