Ο Σπ. Γεωργάτος στο “τιμόνι” του νέου ΕΣΥΠ

31/03/2017

Άκουσε το άρθρο

Τον Σπύρο  Γεωργάτο  , Καθηγητή  του Τομέα Λειτουργικού Κλινικοεργαστηριακού (στο γνωστικό αντικείμενο της βιολογίας) του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα τοποθετήσει, ο υπουργός παιδείας Κ. Γαβρόγλου, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, στη θέση του προέδρου του νέου  θεσμοθετημένου  Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, με τιτλο  Εθνικό  Συμβούλιο  Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ.)   

Ο Σπύρος Γεωργάτος είναι άμισθος Ειδικός Σύμβουλος- Εμπειρογνώμονας ειδικού αντικειμένου του υπουργού  Παιδείας.

Στόχος του Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ. είναι η παροχή συμβουλών και επιστημονικής καθοδήγησης  για μείζονος σημασίας θέματα που σχετίζονται με το σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής στο πλαίσιο  της προώθησης της γνώσης, της βιώσιμης ανάπτυξης, της αξιοποίησης των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, της προαγωγής της απασχόλησης χωρίς αποκλεισμούς και εν γένει τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και την απασχόληση.  

Μέλη του Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ.  είναι:    

α) Ένας Καθηγητής Α.Ε.Ι. ή άλλη προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους που διαθέτει σχετική κατάρτιση και εμπειρία, ως Πρόεδρος, ο οποίος διορίζεται με απόφαση του Υπουργού  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Πρόεδρος μπορεί να απαλλάσσεται κατά το ήμισυ από τα διδακτικά του καθήκοντα, αν υπηρετεί σε Α.Ε.Ι.

β)  Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

γ)  Ο Πρόεδρος  του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

δ)  Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

ε)  Ο Προεδρεύων στη Σύνοδο Πρυτάνεων.

στ) Ο Προεδρεύων στη Σύνοδο Προέδρων Τ.Ε.Ι.  

ζ)  Ένας (1) εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών από την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.)

η) Ένας (1) εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.).

θ) Ένας (1) εκπρόσωπος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.).

ι) Ένας (1) εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών.

ια) Ένας (1) εκπρόσωπος  του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.   

ιβ) Ένας (1)  εκπρόσωπος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.).

ιγ) Ένας (1)  εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

ιδ) Ένας (1)  εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.).

ιε) Ένας (1)  εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας  (Κ.Ε.Ε.Ε.).

ιστ) Ένας (1)  εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.).

ιζ) Ένας (1)  εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.).

ιη) Ένας (1)  εκπρόσωπος του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.).

ιθ) Μέχρι δύο (2) εμπειρογνώμονες εγνωσμένου κύρους που ορίζονται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τα μέλη του Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ. με του αναπληρωτές τους διορίζονται με απόφαση του Υπουργού  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται  ύστερα από υπόδειξη των κατά περίπτωση αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων.
 

 

Σχόλια (1)

ΗΡΑ*
|

Απ¨το Ε.ΣΥ.Π. στο Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ.. Το πρώτο ο Γαβρόγλου το έβαλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, γιατί, λέει, έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο αναγκάζοντας τον πρόεδρό του Ν. Θεοτοκά σε παραίτηση, διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ. Κι όλα αυτά ... δημοκρατικότατα βεβαίως, βεβαίως με ακόμα μια κωλοτούμπα αλά ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας αρέσει ο πρόεδρος που ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ προτείναμε ( Φίλης) και ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ εγκρίναμε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (με πρόεδρο τον κ. Γαβρόγλου),πάμε γι' άλλα...
Δεν ξέρω ποιος είχε τη φαεινή ιδέα στο νέο Εθνικό Συμβούλιο (Ε.Σ.)να αντικαταστήσει το "Παιδείας"(Π) με το " Εκπαίδευσης" (Ε) και να προσθέσει τα "και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού" (Κ.Α.Α.Δ.). Αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη και τη σύνθεσή του όπως αυτή περιγράφεται παραπάνω είναι βέβαιο πως τίποτα θετικό δεν προοιωνίζεται. Κι αυτό για τον απλούστατο λόγο: Άλλο πράγμα η χάραξη εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για το εκπαιδευτικό μας σύστημα κι άλλο η συνάθροιση εκπροσώπων με τα πλέον αντιφατικά και αλληλοσυγκρουόμενα ενδιαφέροντα και συμφέροντα.... Το βέβαιο πάντως είναι ότι ΚΑΙ σ' αυτό το θεσμικό όργανο την πλειοψηφία θα την έχει η Κυβέρνηση. Αυτός άλλωστε ήταν και βασικός στόχος που απαξιώσαμε το προηγούμενο Ε.ΣΥ.Π. και οδηγήσαμε τον πρόεδρό του σε παραίτηση : Να φτιάξουμε ένα νέο, ευέλικτο όργανο, να έχουμε την πλειοψηφία στο Δ.Σ. για να ελέγχουμε την κατάσταση, με επικεφαλής τον πρόεδρο που θα είναι και μέλος του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ. Απλά πράγματα και η δημοκρατία πάντα στα "μέτρα μας"! ! !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ