Νομοτεχνική Βελτίωση στη διάταξη για την παράταση θητείας προέδρων ΤΕΙ και Πρυτάνεων

25/05/2017

Άκουσε το άρθρο

Μετά τη νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σήμερα στη Βουλή   για την παράταση  της θητείας των Προ΄ρδρων ΤΕΙ και Πρυτάνεων, η τελική διάταξη έχει ως εξής:

1. Η θητεία των μονομελών και συλλογικών οργάνων διοίκησης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), που λήγει την 31η Αυγούστου 2017, παρατείνεται έως την 30η Νοεμβρίου 2017.

2. Στην περίπτωση αποχώρησης μονομελών οργάνων διοίκησης, για οποιονδήποτε λόγο, συμπεριλαμβανομένων της παραίτησης ή της συνταξιοδότησης, η Σύγκλητος του οικείου Ιδρύματος, με απόφασή της που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζει ως αντικαταστάτη, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας της παραγράφου 1, τον αρχαιότερο καθηγητή πρώτης βαθμίδας, του οικείου Τομέα, Τμήματος, Σχολής ή Ιδρύματος αναλόγως με βάση την ημερομηνία διορισμού στην οικεία βαθμίδα, και σε περίπτωση άρνησης ή ελλείψει καθηγητή πρώτης βαθμίδας, με τους αμέσως επόμενους κατά σειρά εξαντλώντας τις βαθμίδες μέχρι και αυτή του αναπληρωτή καθηγητή, και προκειμένου για Διευθυντή Τομέα μέχρι αυτή του μόνιμου επίκουρου. Σε περίπτωση καθηγητών ίδιας αρχαιότητας διενεργείται κλήρωση ενώπιον της Συγκλήτου . Οι κατά τα ανωτέρω θητείες αντικαταστάσεων δεν θεωρούνται πλήρεις θητείες και δεν συνιστούν κώλυμα εκλογιμότητας για επόμενη πλήρη θητεία.

Η Νομοτεχνική

Η Νομοτεχνική Βελτίωση έχει ως εξής:

Στην παρ. 2 του άρθρου 2 του σ/ν, μετά τις λέξεις «τον αρχαιότερο καθηγητή πρώτης βαθμίδας» προστίθενται οι λέξεις «του οικείου Τομέα, Τμήματος, Σχολής ή Ιδρύματος αναλόγως,». Μετά τις λέξεις «σε περίπτωσης άρνησης» προστίθενται οι λέξεις «ή ελλείψει καθηγητή πρώτης βαθμίδας, με». Μετά τις λέξεις «τους αμέσως επόμενους κατά σειρά» προστίθενται οι φράσεις «εξαντλώντας τις βαθμίδες μέχρι και αυτή του αναπληρωτή καθηγητή, και προκειμένου για Διευθυντή Τομέα μέχρι αυτή του μόνιμου επίκουρου. Σε περίπτωση καθηγητών ίδιας αρχαιότητας διενεργείται κλήρωση ενώπιον της Συγκλήτου».

Σε ποια  ΑΕΙ λήγει η θητεία των διοικήσεων

Η θητεία   λήγει στις 31 Αυγούστου  όλων των προέδρων των ΤΕΙ, πλην ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας και των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Πειραιά και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ