Ηλεκτρονική παρακολούθηση των εργασιακών σχέσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση

10/11/2017

Ενημερώθηκε: 10/11/2017, 21:02

Άκουσε το άρθρο

Ηλεκτρονική πλατφόρμα ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας , προκειμένου να γίνεται άμεση καταγραφή και παρακολούθηση των εργασιακών σχέσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ειδικότερα  η Διευθύντρια της Αυτόνομης Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης   Π. Τσόκα  ανακοίνωσε στη σημερινή συνάντηση με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ , πως βρίσκεται υπό μελέτη η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας παρακολούθησης φροντιστηρίων και ιδιωτικών σχολείων με τη συμμετοχή και του υπουργείου Εργασίας, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί η  μαύρη εργασία και η φοροδιαφυγή.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι την   ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί εγκύκλιος   για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία/δημοτικά), όπου θα περιλαμβάνεται η υποχρέωση των ιδιωτικών σχολείων να δηλώνουν στο πληροφοριακό σύστημα my school οτι ακριβώς προβλέπεται και για τα δημόσια.

Η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε στην κ. Τσόκα μια (μερική) λίστα κάποιων από τα ιδιωτικά σχολεία στην Αττική που, σύμφωνα με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, φέρεται να παραβιάζουν συστηματικά τη νομοθεσία σε ζητήματα, όπως το ωρολόγιο πρόγραμμα, τη συμπλήρωση ωρών διοριστηρίου για τους «αρχαιότερους» εκπαιδευτικούς, τη δήλωση των απογευματινών δράσεων και τη δήλωση των ωρών των απασχολούμενων συναδέλφων ως ωρών διοριστηρίου, τα μισθολογικά. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανακοίνωσε η ΟΙΕΛΕ, θα κατατεθεί αντίστοιχη λίστα με ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και της επαρχίας.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ συναντήθηκε με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας  Π. Κασσιανό. Ο κ. Κασσιανός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ πως πλέον η δήλωση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα ιδιωτικά σχολεία (όπως προέβλεπε ρύθμιση του άρθρου 71 του Ν. 4485/2017 για την οποία αντέδρασε σφοδρότατα ο Σύνδεσμος των ιδιοκτητών) θα γίνεται μέσω και του πληροφοριακού συστήματος myschool, σύμφωνα με εγκύκλιο που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ