Αιτίες καθυστέρησης διδασκαλίας των μαθημάτων που θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές ζητά το υπουργείο Παιδείας

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

19/11/2017

Ενημερώθηκε: 19/11/2017, 22:09

Άκουσε το άρθρο

Λεπτομερή ενημέρωση για την καθυστέρηση -όπου υπάρχει- διδασκαλίας  των μαθημάτων της Γ ́ τάξης Γενικού Λυκείου και της Δ ́ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου, που θα εξεταστούν και πανελλαδικά το έτος 2018,σε πέντε χρονικά στάδια ζητά το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο που απέστειλε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Το υπουργείο ζητά οι Διευθύνσεις, μέσω ισάριθμων Επιτροπών που θα συγκροτηθούν, να αποστείλουν σε πέντε διαφορετικά χρονικά διαστήματα μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους εκθέσεις με   την καταγραφή των σχολείων, στα οποία παρατηρείται καθυστέρηση στην πορεία ολοκλήρωσης της ύλης, αιτίες καθυστέρησης, καθώς και ενέργειες, στις οποίες προέβη   για επίλυση των προβλημάτων των σχολείων και για την ολοκλήρωση της ύλης .

Σύμφωνα με την εγκύκλιο   σε κάθε Διεύθυνση θα συγκροτηθεί  από τον Διευθυντή Δ/θμιας Εκπ/σης επιτροπή παρακολούθησης και συντονισμού της διδασκαλίας της ύλης, που αποτελείται από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης, τον Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης (εφόσον υπάρχει δυνατότητα) και από τους Σχολικούς Συμβούλους που εδρεύουν στο νομό για τα μαθήματα της ειδικότητάς τους, καθώς και τον υπεύθυνο ΠΛΗΝΕΤ που έχει την τεχνική υποστήριξη της ομάδας.

Έργο της επιτροπής είναι να ελέγχει την ορθότητα και την ακρίβεια των στοιχείων που αποστέλλουν οι σχολικές μονάδες και να επιλύει τα προβλήματα που τυχόν επισημαίνονται από τους Διευθυντές των ΓΕ.Λ..

Οι Διευθυντές των ΓΕ.Λ. θα πρέπει να υποβάλλουν στην οικεία Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης (για την ομάδα συντονισμού της ύλης) συμπληρωμένο τον πίνακα (1) με τις ενδείξεις της ύλης που έχει διδαχθεί στο σχολείο τους:

α) μέχρι και 14-12-2017,

β) μέχρι και 25-01-2018,

γ) μέχρι και 23-02-2018,

δ) μέχρι και 27-03-2018 και

ε) μέχρι και 08-05-2018

Η εξεταστέα – διδακτέα ύλη πρέπει σε κάθε περίπτωση να ολοκληρωθεί, τονίζει το υπουργείο και  συνεπώς, σημειώνει οι σχολικές μονάδες οφείλουν να συμπληρώνουν ΟΛΑ τα στοιχεία του πίνακα, ακόμα και εάν κάποιοι μαθητές τους δεν επιθυμούν να εξεταστούν στα σχετικά μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής πρέπει να συνυποβάλλει – μαζί με την αποστολή του συγκεντρωτικού πίνακα – εισηγητική έκθεση για την πορεία ολοκλήρωσης της ύλης (καταγραφή των σχολείων, στα οποία παρατηρείται καθυστέρηση στην πορεία ολοκλήρωσης της ύλης, αιτίες καθυστέρησης, καθώς και ενέργειες, στις οποίες προέβη η επιτροπή για επίλυση των προβλημάτων των σχολείων και για την ολοκλήρωση της ύλης).

Το υπουργείο Παιδείας κάνει σαφές στην εγκύκλιο ότι “η επιτροπή παρακολούθησης είναι υπεύθυνη να ελέγχει, ώστε ο συγκεντρωτικός πίνακας να συμπληρώνεται ορθώς και να αποστέλλεται χωρίς ελλείψεις και ασάφειες”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ