Η θέση της ΚΙΠΑΝ για νέο μισθολόγιο των πανεπιστημιακών καθηγητών

27/11/2017

Ενημερώθηκε: 28/11/2017, 07:03

Άκουσε το άρθρο

Ήδη κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ειδικά μισθολόγια τον Μάιο (Νόμος ν.4472/2017, ΦΕΚ Α’ 74) είχαμε επισημάνει ότι ούτε κατ’ ελάχιστον δεν θα αποκαταστήσει τις περικοπές που φτάνουν το 40% και τις στρεβλώσεις των ειδικών μισθολογίων, ενώ αντίθετα θα δούμε μειώσεις στις καθαρές αποδοχές:

«Συνέπεια αυτού του δήθεν «εξορθολογισμού» είναι οι πανεπιστημιακοί να δουν τις καθαρές αποδοχές τους να μειώνονται, αναδρομικά από την πρώτη του έτους, έως και 200 € το μήνα, αντί για πραγματικές αυξήσεις με αποκατάσταση της ανισορροπίας που ξεκίνησε το 2008, και αποκατάσταση των αποδοχών τουλάχιστον στα επίπεδα του 2012.» [1]

Τις ημέρες εκείνες παράγοντες του υπουργείου εμφάνιζαν τις ρυθμίσεις ως πρώτες αυξήσεις με στόχο τη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ (4741/2014), και διαβεβαίωναν για «πραγματική, καθαρή αύξηση».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ:  http://www.posdep.gr/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=…

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ