Όλες οι δηλώσεις που “σημάδεψαν” τον Κ. Ζουράρι ως υφυπουργό Παιδείας

Στην αρχή, όταν μου έκαναν την πρόταση -για τη θέση του υφυπουργού Παιδείας- τους είπα δεν θέλω. Πρώτα απ όλα λόγω ηλικίας.

14/01/2018

Ενημερώθηκε: 14/01/2018, 20:39

Άκουσε το άρθρο

Ο Κώστας Ζουράρις με χαρτοφυλάκιο την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, στη διάρκεια της θητείας του στο Μαρούσι, προέβη σε δηλώσεις που προκάλεσαν πολλά σχόλια, αλλά και αρνητικές αντιδράσεις.

Το esos με αφορμή τη νέα δήλωση "Ποιος τον γ…ει τον Άρη;”, κάνει μια ανασκόπηση όλων αυτών των δηλώσεων:

Το να χάσεις 16 νησιά δεν είναι σπουδαίο. Τα ξαναπαίρνεις.

Εσείς οι δημοσιογράφοι κι οι υπόλοιποι, πρέπει να καταλάβετε το εξής: Ενδεχομένως λόγω της ευδίας του ότι είμαστε μεταξύ μας κτλ., νομίζετε  ότι γενικώς δεν απειλούμεθα εκτός  από κάποια 16 νησιά που ζητά ο Ερντογάν, αυτό είναι άνευ σημασίας. Το να χάσεις νησιά δεν είναι σπουδαίο. Τα ξαναπαίρνεις.
Τα παραπάνω είπε σήμερα στους εκπαιδευτικούς συντάκτες ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις και πρόσθεσε:  «Τί λέει ο Σολωμός: «Μήγαρις έχω άλλο τί στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα». Τσάτρα πάτρα την ελευθερία εδώ στο Υπουργείο θα προσπαθήσουμε να τη διακονίσουμε».

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Επειδή ενδεχομένως να μη γνωρίζετε ότι με τον Κώστα γνωριζόμαστε πάνω από 35 χρόνια και άρα έχω έναν ειδικό τρόπο ν’ αποκωδικοποιώ αυτό που λέει, αυτά που είπε για τα νησιά δεν αφορούν τα νησιά, αφορούν τα υλικά πράγματα σε σχέση….

Παρέμβαση esos:   Να μας το  διευκρινίσετε  κε υφπουργέ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τι να διευκρινίσει σας παρακλώ.

esos: Μα κύριε υπουργέ αυτό που είπε ο κ. Ζουράρις είναι πάραπολύ σοβαρό.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ποιο είναι το θέμα...σας παρακαλώ

Κ. ΖΟΥΡΑΡΙΣ: Πρώτον, διότι τα παίρνουν πάντοτε τα 3.000 χρόνια. Δεύτερον να μη λέτε ποτέ ότι μερικοί είμαστε εδώ για να φυλάμε Θερμοπύλες διότι πάντα περάσανε οι Μήδοι, είναι το χρέος χειρότερο παράδειγμα που μπορείτε να φέρετε, «εμείς φυλάμε Θερμοπύλες». Χειρότερο παράδειγμα δε μπορείτε να βρείτε;  Αφού πέρασαν οι Μήδοι από τις Θερμοπύλες. Οι Μήδοι επιτέλους θα διαβούν λέει ο Καβάφης.

Επομένως τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Και αν τα πάρουν τα πήραν. Νομίζω ότι ξέρω όσο ξέρεις κι εσύ πόσες φορές έχουν πάρει τα νησιά. Τη γλώσσα να μας πάρουν οριστικά τελείωσε. Τελείωσε διότι τελείωσε. Μιλούσε κωνσταντινοπολίτικα ελληνικά του Κώστα τα οποία ήταν και της γιαγιάς μου και της μαμάς μου με γερές εκπληκτικές ιδιωματικές ιδιογλωσσίες οι οποίες ήταν λαμπρές αλλά δεν είναι διδακτέες.

Τα ελληνικά του Καβάφη είναι μόνο για τον Καβάφη. Πρέπει να είσαι Καβάφης. Αλλιώς διδάσκεται για τον μέσο όρο των μαθητών μια γλώσσα, όχι με τα ελληνικά, τα μαγευτικά ελληνικά του Καβάφη. Είναι ανεπανάληπτα, διότι η ελληνική γλώσσα είναι υπερεκχυλής, δαιμονιώσα και ατάσθαλος.

Κι επειδή ξέρω κι εγώ ν’ αποκωδικοποιώ τον Κώστα Γαβρόγλου, όπως καταλάβατε, ή δεν καταλάβατε, μου απηγόρευσε να ξαναμιλήσω.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΙΝΤΕΟ 1

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΙΝΤΕΟ 2

Οι μισοί συμμαθητές μου πήραν διαγωγή “Κοσμία”

Εγώ πήρα διαγωγή “Κοσμιωτάτη”, αλλά οι μισοί συμμαθητές τους πήραν “Κοσμία”, επειδή του συνέλαβε ο Διευθυντής σε στρατιωτικό μπορντέλο του Μεσολογγίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Κ. Ζουράρις: “Σκεφτείτε τώρα -τι τόλμη ήταν 3.000 χρόνια πριν,-στον σημερινό Α. Τσίπρα και τον Πρ. Παυλόπουλο να έλεγες είσαι “σκυλομούρης”, είσαι “καιροσκόπος”

Μάθημα δημοκρατίας παρέδωσε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, σε σχετική ημερίδα  για εκπαιδευτικούς που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας.

Οταν  πήρε το λόγο να απευθύνει χαιρετισμό ο υφ. Παιδείας  είπε ότι χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας είναι η ασέβεια απέναντι στον ισχυρό και αναφέρθηκε σε ένα απλό στρατιώτη που αποκάλεσε τον Αγαμέμνονα   “σκυλομούρη” και  “καιροσκόπο” ,παραλληλίζοντας τον με τη σημερινή ηγεσία της χώρας.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις:  “ Σκεφτείτε τώρα ακριβώς τι τόλμη ήταν 3.000 χρόνια πριν, στον σημερινό Α. Τσίπρα και τον Πρ. Παυλόπουλο να έλεγες  είσαι “σκυλομούρης”, είσαι “καιροσκόπος”.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ESOS

Χρειάζεται άδεια από την τρόικα για να φτιαχτούν ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό

«Και αν ακόμη οι Γερμανοί δεχθούν τη λύση που προτείνει η Ομοσπονδιακή τους Κυβέρνηση, οι Βαυαροί, ενδεχομένως θα υπάρξει εμπλοκή από την τριαρχία την εδρεύουσα στο Υπουργείο Οικονομικών, την τρόικα».

Τη δήλωση αυτή έκανε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή   της Νέας Δημοκρατίας   Σάββα Αναστασιάδη, σχετικά με την αποπεράτωση του Ελληνικού σχολικού συγκροτήματος Μονάχου

Είμαι βλάκας στα Μαθηματικά και τη Φυσική

Έχω μια ειδική ευφυΐα στα Γράμματα  και στη συναρμογή καταστάσεων μέσα από τις λέξεις. Είμαι όμως εντελώς βλάκας στα Μαθηματικά και τη Φυσική. Δεν καταλαβαίνω τίποτα.

Η δήλωση αυτή ανήκει στον υφυπουργό παιδείας Κώστα Ζουράρι, μέσα από μια απολαυστική για το περιεχόμενο συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Down Town  όταν είπε  ότι στα γεράματά του δεν υπάρχουν συνουσίες η δημοσιογράφος τον ρώτησε:

ΔΗΜ. Οταν λέμε δεν υπάρχουν, το εννοούμε αυτό το “δεν υπάρχουν”;

Κ. Ζουράρις: Το νεαρό της ηλικίας σας σας επιτρέπει να λέτε ανοησίες. Μετά από μια ηλικία δεν υπάρχουν κτηνώδεις ορμές. Υπάρχουν  μόνο κτηνώδεις αναμνήσεις. Το καταλάβατε αυτό;

Ο υφυπουργός Παιδείας, στη συνέντευξη , μεταξύ άλλων, λέει:

ΜΑΥΡΟΣ   ΜΕ ΠΗΓΕ ΜΕ ΡΟΥΦΗΧΤΟ ΦΙΛΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ 700 ΜΕΤΡΑ: Στο Παρίσι, στη δεκαετία του 80, ανέβηκα πάνω στο άρμα μιας gay pride διοργάνωσης και ξαφνικά με σηκώνει στον αέρα ένας τεράστιος  μαύρος 250 κιλών με ύψος 2,10, όπως  αυτούς που βλέπεις στο ΝΒΑ- ένα θηρίο- και με πήγε με ρουφηχτό φιλί στο στόμα από το Σαμαριτέν μέχρι το γαλλικό δημαρχείο (σ.σ. απόσταση 700 μέτρων)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΝΑΒΗ: Δεν έχω καπνίσει στη ζωή μου ούτε τσιγάρο.Μια φορά μου έδωσαν στην Αλγερία- ο υπουργός Εσωτερικών τους- την καλύτερη κάνναβη. Εισέπνευσα τότε, το 1969, στη Σαχάρα, 2 εισπνοές και δεν μου άρεσε. Από μωρό παιδί προτιμώ πάντα τη μαύρη σοκολάτα.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ: Δεν έχω πάει ποτέ σε  ψυχίατρο γιατί έχω και φίλους ψυχιάτρους οι οποίοι μου έχουν πει ότι έχω ένα από τα πιο γερά μυαλά που έχουν δει, και τα γερά μυαλά δεν χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης.

ΠΗΓΑ ΜΕ ΠΟΡΝΗ ΜΙΑΜΙΣΗ ΦΟΡΑ: Πήγα στη Γαλλία με μια καλλονή  πόρνη. Ήταν από τις ωραιότερες γυναίκες που έχω δει στη ζωή μου. Ήταν υπέροχη η εμπειρία του αγοραίου έρωτα. Πήγα μιάμιση φορά μαζί της. Δεν έχει να κάνει με τη διείσδυση. Λέω μιάμιση φορά γιατί από ένα σημείο και μετά ήταν λίγο ανόρεχτα.

Η ΠΙΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: Με απέλυσε κυρία -χωρίς ΙΚΑ, χωρίς ένσημα- διότι κατά σύμπτωσιν κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης- της σαρκώδους αυτής συνεπαφής, εν μέσω περιστροφών και διαφόρων διακινδυνεύσεων- το μάτι μου έπεσε  την εφημερίδα Le Monde που είχα στο πάτωμα. Έμεινε κάτι κλάσματα του δευτερολέπτου το μάτι μου στη Le Monde και αυτό εθεωρήθη προδοσία. Πενήντα χρόνια μετά με πνίγει ακόμη το δίκιο μου.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΠΑ ΌΧΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ: Στην αρχή, όταν μου έκαναν την πρόταση -για τη θέση του υφυπουργού Παιδείας- τους είπα δεν θέλω. Πρώτα απ όλα  λόγω  ηλικίας. Εξαρτάται μπορεί τη μια να πάω εκεί για 15 ώρες και την άλλη καθόλου.

Είναι «μαλ@@@@» όσοι αποκαλούν τον Φ. Κάστρο δικτάτορα

«Μαλ@@@@»  χαρακτήρισε ο υφυπουργός Παιδείας,  όσους αποκαλούν τον Φ. Κάστρο δικτάκτορα  .

 Δεν είμαι Ευρωλιγούρης- Είμαι από τους παλαιότερους υποδειγματικούς Γενιτσάρους

Είμαι από τους παλαιότερους υποδειγματικούς Γενιτσάρους, δηλαδή,  από τον τρόπο της εισαγωγής μου, την οικογενειακή μου κατάσταση, τις σπουδές μου και την επαγγελματική μου, επί τριάντα τόσα χρόνια ενασχόληση, είμαι Δυτικός. Δεν είμαι Ευρωλιγούρης.

Ετσι ξεκίνησε την ομιλία του ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, απευθυνόμενος στους καθηγητές – κατόχους των εδρών Jean Monnet, καθώς και  στους εκπρόσωπους των αντιπροσωπειών Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και συνέχισε:.

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Αυτή τη στιγμή, σε όλη την Ευρώπη, ενισχύεται για αντιφατικούς, ενδεχομένως και αντινομικούς μεταξύ τους λόγους, οι οποίοι συγκλίνουν προς την ίδια κατεύθυνση, σε έναν, όχι απλώς ευρωσκεπτικισμό, αλλά σε μια απόρριψη της Ευρώπης το γε νυν έχων, το ως έχει τώρα.

ΕΥΡΩ-ΡΩΜΙΟΙ: Εσείς, επειδή είστε εδώ, εν πάση περιπτώσει, υποθέτω, ακόμη οι Ευρω-Ρωμιοί, διδάσκετε, ως Έλληνες, σπουδές για το ευρωπαϊκό απόρρημα. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω διαφορετικά την κατάσταση της σημερινής Ευρώπης ή να μη τι βέλτιον είπω.

ΠΝΕΥΑΜΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ: Δεν μπορείτε να αποστείτε της επιστημολογικής και πνευματικής υποχρεώσεώς σας να υπενθυμίζετε το συναμφότερον της σημερινής συνυπάρξεως μιας νικημένης Ελλάδας, ενός μεγάλου ενιαίου Ελληνικού και Βυζαντινού πολιτισμού, στα πλαίσια της Ευρώπης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ:Θυμάμαι τον σεβαστό μου δάσκαλο, τον Λουγκώφ, ο μέγας μεσαιωνιστής και φιλέλλην,  ο οποίος μου έλεγε: Μα δεν καταλαβαίνεις, ότι για να δημιουργηθεί η Ευρώπη, όπως την εννοούμε, εμείς, οι Δυτικοί, έπρεπε να καταστραφεί η Κωνσταντινούπολις; Και την καταστρέψαμε, μου είπε ο Λουγκώφ.

ΜΟΡΦΩΜΑ: Θα έλεγα εδώ το εξής: Μέσα στις σπουδές σας, στην παρακολούθηση της ενυπάρκτου ή και ανυπάρκτου, αυτή τη στιγμή, προσπαθείας να δημιουργηθεί ένα μόρφωμα, αιωρούμενο ελαφρώς - διότι δεν στηρίζεται σε μια αποδοχή των ευρωπαϊκών λαών - να υποδεικνύετε  στους δικούς μας εδώ και στους ξένους, που έρχονται στις σπουδές σας το ποιοι είμαστε.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΕΤΟΒΕΝ: Η Ευρώπη σημαίνει ότι δεν έχει πέσει από τον Ουρανό. Δεν είναι όχι τόσο - διότι υπάρχουν  οι χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης και οι ελληνικές ρίζες και αυτά τα εύκολα και επιπόλαια, τα επιπολάζοντα των πραγμάτων - θα τους λέτε ότι, επί δύο με τρεις χιλιάδες χρόνια, Ευρώπη υπήρξαμε μόνον εμείς, οι Έλληνες. Αυτό συνεπάγεται σειρά ουσιαστικά μεθοδολογικών αποκλίσεων σας,  έναντι αυτών, που σας έτυχε να διδάσκονται από αυτό το φοβερό πράγμα. Π.χ. το ότι αυτή τη στιγμή - το είπε πάλι ο Υπουργός - ότι η κυριαρχούσα, η ηγεμονεύουσα τάση της Ευρωπαϊκής θεσμοποιήσεως και της θεσμοπραξίας δεν είναι βεβαίως ούτε ο Μπετόβεν ούτε ο Saint John Perce.

ΟΒΟΛΟΣΤΑΤΕΣ: Τι είναι; Είναι οι Lehman Brothers και οι άλλοι οι «οβολοστάτες», που λέει ο Αριστοτέλης. Δεν είναι δυνατόν να μην διδάξετε στους Ευρωπαίους ότι ευλογότατα μισείτε, οι «οβολοστατικοί», όπως λέει ο μέγας Σκοπιανός. Δηλαδή,  ανέφερα τον Αριστοτέλη, διότι προς τα εκεί μας πάει η Ευρώπη τους. Γιατί ευλογότατα μισείτε οι οβολοστατικοί; Δηλαδή, διότι νόμισμα, εκ νομίσματος τίκτεται και ουχ εφ’ όπερ επορίσθη. Αυτή είναι η Ευρώπη, σήμερα, η Ευρώπη, είπαμε, της θεσμοπραξίας, όχι των λαών – ούτε του Μπετόβεν ούτε του Saint John Perce.  Επομένως, επειδή εσείς έχετε μια φυσική τάση στη συναλλαγή, να μιλάτε θεσμοί επί θεσμών και μεταξύ θεσμών, να τους υπενθυμίζετε, τουλάχιστον, ότι είμαστε ο παλαιότερος πολιτισμός της Ευρώπης. Ενδεχομένως, ο παλαιότερος, σε πολλά πράγματα, πολιτισμός του πλανήτη Γη και ότι είμαστε επί οκτώ αιώνες νικημένοι.

Αγαπώ την Θράκη, πολύ πριν από τους νεοεθνοκηφήνες της σήμερον

Επειδή υπηρέτησα στον τότε Αμερικανοβασιλόφρονα στρατό, ως χαρακτηρισμένος ως «εν ενεργεία δρων κομμουνιστής, κατηγορία Γ, λοιπός οπλίτης», εκεί στο Σουφλί, αλλά και στο φυλάκιο του Ερυθροποτάμου, πάλι εκεί, κατά τα χριστεπώνυμα έτη 1963- άνοιξη, και 1964 -χειμώνα και επειδή η συχωρεμένη μητέρα μου είναι Θρακιώτισσα από την πρωτεύουσά της, δηλαδή την Βασιλεύουσα, γι’ αυτό έμαθα ν’ αγαπώ στο πετσί μου την Θράκη, πολύ πριν από τους νεοεθνοκηφήνες της σήμερον.

Την παραπάνω διευκρινιστική  δήλωση έκανε ο υφυπουργός Παιδείας Κ. Ζουράρις απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα , ενώ σημείωσε:” Όσοι ανελλήνιστοι δεν νιώθουν από την Αριστοφάνειον ειρωνεία, ας ξαναδιαβάσουν Αριστοφάνη, Ροΐδη και Ζουράρι. Και να κρατούν σημειώσεις, τις οποίες, εξεχόντως, οφείλω να εγκρίνω”.

Οι πρώτες δηλώσεις του Κ. Ζουράρι μετά την ορκωμοσία

«Να καταλάβετε ότι οτιδήποτε γίνεται τώρα και είναι αυτή η αθλιότητα είναι γιατί η Ελλάς είναι υπό κατοχή», δήλωσε ο νέος υφυπουργός Παιδείας  Κ. Ζουράρις, μετά την ορκωμοσία.

Στην ερώτηση εάν υπάρχει ρήξη με την εκκλησία ο κ. Ζουράρις είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου:

«Να μάθω πρώτα που είναι το υπουργείο μου»  είπε και πρόσθεσε:   “Δεν υπάρχει ρήξη. Είναι διαφορές λεξιλογίου. Η ορθόδοξη παράδοση στην Ελλάδα είναι του ενιαίου ελληνικού πολιτισμού. Για παράδειγμα όταν μιλούσαμε για τον 13ο και 14ο μισθό πως το λέγαμε; Δώρο Πάσχα και δώρο Χριστουγένων. Δεν το λένε ούτε δώρο του Σιντάρτα Γουτάμα, ούτε του Φαράκ ούτε του Σαριά”.

Στην επισήμανση των δημοσιογράφων ότι  δεν υπάρχει πια δώρο, ο υφυπουργός Παιδείας  απάντησε  :

-Υπάρχουν κάποια υπολείμματα τα οποία μπορεί να σας τα αφαιρέσουμε βάσει των εντολών της τρόικας. Να καταλάβετε ότι οτιδήποτε γίνεται τώρα και είναι αυτή η αθλιότητα είναι γιατί η Ελλάς είναι υπό κατοχή».

-Ο Άρης ο Βελουχιώτης ήταν ο αρχηγός του μεγαλύτερου στρατού που είχαμε που απελευθέρωσε την Ελλάδα υπό κατοχή.  

-Είμαστε υπό κατοχή».

Στην ερώτηση τι είναι αυτό που σας ενοχλεί ο κ. Ζουράρις  απάντησε:

-Η κατοχή.

-Πρέπει να μπαλώνουμε τρύπες.

Στο ερώτημα πως η Ελλάδα θα βγει  από αυτή την κατοχή ο νέος υφ. Παιδείας τόνισε:

-Δεν θα βγούμε έτσι.

-Θα βγούμε με αντίσταση.

-Δηλαδή από την στιγμή που στα όλα τα επίπεδα τα υπουργικά και στην συνομιλία με τους δανειστές και με τους τροικανους θα έχουμε μια συνεχή διαπραγμάτευση και διαπραγμάτευση σημαίνει ουσιαστικά συσχετισμό ισχύος και δυνάμεως σημαίνει μαζί με μια αυξημένη ή αύξουσα αγανάκτηση του ελληνικού λαού αυτό θα βοηθήσει τον στόχο».

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (5)

ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ...
|

@ Μπάμπης Αντωνίου .Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος και ο Ζουράρις σπούδασε στην Γαλλία όπου όπως γράφει παραπάνω και το εσος ο δίμετρος μαύρος τον διάλεξε από όλους τους επιβάτες του άρματος και του έδωσε ένα συνεχές ρουφηχτό φιλί απνευστί για 700 ολόκληρα μέτρα με κυκλοφοριακή κίνηση.Ούτε η Αντζολί να ήταν.Τώρα γιατί μεταξύ όλων διάλεξε τον Ζουράρι δεν μας το είπε.Πάντως ο TSIGLIKAS ας μείνει ήσυχος.Δεν κινδυνεύει ούτε και κανείς άλλος αρσενικός γαύρος ή αρειανός.

Μπάμπης Αντωνίου
|

Εκ των τελευταίων επιφανών Ελλην σε τόλμη ανδρεία και αυτογνωσία.

Τόλμη διότι ποτέ δεν κρύφτηκε,

Ανδρεία διότι ενέπνευσε,

Αυτογνωσία διότι ολοκληρώθηκε ως Ελλην,

Υποδείξτε μου εναν που του μοιάζει στους καιρούς μας.

Mr Νίκος
|

Ο ένας υπουργός απολύθηκε γιατί δεν τον ήθελε η εκκλησία, ο υφυπουργός γιατί στεναχώρησε κάποιους ποδοσφαιρόφιλους , κατά τα αλλά δεν χρειαζόμαστε μνημόνια να μας λένε τι νά κάνουμε, έχουμε γερούς θεσμούς εμείς που αποφασίζουν ανεπηρέαστα

@Νίκος
|

Εσένα θα λείψει.Εμένα δεν με αφορούν ούτε οι πόρνες που πήγε,ούτε το ρουφηχτό φιλί με τον μαύρο χωρίς ανάσα για 700 στο Παρίσι ,ούτε οι οίκοι ανοχής του Μεσολογγίου όταν ήταν φαντάρος, ούτε τα όσα γράφει σε αυτήν την στήλη το εσος.Υφυπουργός Παιδείας είναι για παιδιά.Τι παράδειγμα δίνει με όσα γράφονται σε αυτό το δημοσίευμα;.Πάντως το αίτημα απομάκρυνσης του έχει άλλα αίτια.Την θέση του τώρα για το όνομα των Σκοπίων,ενώ πριν 20 χρόνια είχε εντελώς αντίθετη θέση,και τους φιλάθλους του Άρη που είναι χιλιάδες.Λόγω άρνησης του όρου Μακεδονία ο Λεβέντης έχει αποκτήσει μεγάλες συμπάθειες στην Βόρεια Ελλάδα.Μην ξεχνάμε ότι η Θεσσαλονίκη του έδωσε τα ποσοστά για να μπει στην Βουλή.Τις αυτές συμπάθειες αποκτούν και όσοι διαφωνούν με την παράδοση του ονόματος κατόπιν απαίτησης των ΗΠΑ και της Γερμανίας.Άρα με ανοικτό και το μέτωπο των φιλάθλων του Άρη οι ΑΝΕΛ δεν έχουν ελπίδες στην Μακεδονία.Μόνο με την αποπομπή του θα ηρεμήσουν τα πράγματα.Έκανε ,όπως διαβάζεις στο δημοσίευμα του εσος ,ποιο απαράδεκτες δηλώσεις και δεν έγινε τίποτε.Τώρα όμως ήταν λάθος ο χρόνος.Να δούμε όμως θα δεχτεί ο Τσίπρας την παραίτηση ή παίζουν με την νοημοσύνη μας;

Νίκος
|

Θα μας λείψει. Όπως και να έχει, όσα έλεγε ήταν αληθινά, άσχετα αν πείραζαν πολλούς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ