Ο υφ. Παιδείας εξήρε τη στάση και το ύφος Ανδριανού και Γρηγοράκου

22/02/2018

Ενημερώθηκε: 22/02/2018, 23:10

Άκουσε το άρθρο

"Eίπα στην αρχή, ότι προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε χαμηλούς τόνους με όλα τα μέλη της πολιτικής ηγεσίας και νομίζω ότι από την πλειοψηφία των συναδέλφων αυτό εκτιμήθηκε και οι παρεμβάσεις ήταν αντίστοιχου επιπέδου και ύφους. Δυστυχώς, δεν ήταν έτσι απ' όλους τους ομιλητές και δυστυχώς, πολύ δυστυχώς θέλω να πω, από κάποιες ομιλήτριες της Αντιπολίτευσης".

Τα παραπάνω είπε ο υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήγμιο Δυτικής Αττικής, κι εξήγησε:

Α. Θέλω εδώ να επισημάνω το διαφορετικό ύφος, με το οποίο τοποθετήθηκε στις συνεδριάσεις ο κ. Ανδριανός, και επιτρέψτε μου την προσωπική αναφορά, ο κύριος συνάδελφος από τη Ν.Δ., που έχει την ευθύνη για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, με τον οποίο έχουμε μια καλή, μια πολιτισμένη συνεργασία, παρά τις διαφωνίες, που φυσικά υπάρχουν, αλλά το επίπεδο της επικοινωνίας και της αντιπαράθεσης διατηρεί ένα επίπεδο πολιτισμού και ευγενείας. Δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλους εκπροσώπους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο.

Β. Μου έκανε, όμως, εντύπωση η παρέμβαση της κυρίας Κεφαλίδου, η  οποία ήταν σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, επιτρέψτε μου να πω και επίπεδο, από την τοποθέτηση του Εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο οποίος εκφράστηκε με μετριοπάθεια και με τόνους, όχι συναίνεσης, αλλά,  εν πάση περιπτώσει κάποιας συνεννόησης.

Γ. Η κυρία Κεφαλίδου μας κατηγόρησε για παντελή έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμό σε ό,τι αφορά στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση. Δεν ξέρω, εάν εδώ πρέπει κάποιος να κλάψει ή να γελάσει. Δεν έχουμε εμείς στρατηγικό σχεδιασμό και είχε ποιος; Η Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου είχε στρατηγικό σχεδιασμό και την επαγγελματική εκπαίδευση; Ποιος ήταν αυτός ο σχεδιασμός; Η διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικών; Η κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων σε μια νύχτα, που έδιωξε δεκάδες χιλιάδες μαθητές, κυρίως μαθήτριες, από τη δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση;. Αυτός ήταν ο στρατηγικός σχεδιασμός της Συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου; Εάν εννοείτε τέτοιο σχεδιασμό, φυσικά, δεν έχουμε.

 

Σχόλια (1)

εκπαιδευτικός
|

Ο κύριος Ανδριανός που παινεύετε κύριε Μπαξεβανάκη ήταν στενός συνεργάτης του Γραφείου του κ.Καραμανλή και ανήκει στον στενό κύκλο των υποστηρικτών του.Όπως και ο κ.Παυλόπουλος και ο κ.Καμμένος.Για να αντιλαμβάνονται και όσοι λίγοι που δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη τι συμβαίνει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και γιατί αν και είστε η μνημονιακότερη κυβέρνηση όλων των εποχών και η πλέον αμερικανόφιλη και γερμανόφιλη δεν έχετε "πέσει"ακόμα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ