Μπήκαν μέσα στο υπ. Παιδείας οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί και φοιτητές -Μεγάλη η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο υπ. Παιδείας (Βίντεο-Φωτορεπορτάζ)

Συνάντηση υπουργού Παιδείας με εκπαιδευτικούς

16/03/2018

Ενημερώθηκε: 16/03/2018, 18:29

Άκουσε το άρθρο

Μεγάλη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν ο εκπαιδευτικοί,  με βασικό αίτημα να γίνουν μόνιμοι διορισμοί.

15:30: Αυτή την ώρα   περίπου 40 διαδηλωτές εισέβαλαν μέσα στο υπουργείο Παιδείας.

16:00: Στο χώρο του υπ. Παιδείας εισήλθαν από την Κεντρική Πύλη πάνω από 400 εκπαιδευτικοί.

Παράλληλα η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ κήρυξαν για σήμερα   τρίωρη στάση εργασίας.

Ειδικότερα:

Η ΟΛΜΕ

Η ΟΛΜΕ κήρυξε στάση εργασίας για τις τρεις τελευταίες ώρες του ωραρίου (11.00-14.00) και κάλεσε  την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις τρεις πρώτες ώρες του προγράμματος (08.00-11.00).

Ανάλογες στάσεις κήρυξε η Ομοσπονδία  για την απογευματινή και εσπερινή βάρδια από τις 14.00 έως τις 17.00 για τα απογευματινά και από τις 18.00 έως τις 21.00 για τα εσπερινά
         
Η ΟΛΜΕ Θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προκειμένου να τα ενημερώσει για τις θέσεις της Ομοσπονδίας και να προγραμματίσει ειδική συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των διορισμών στην εκπαίδευση

Επίσης έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή  ημερίδας την Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 στο Ηράκλειο με θέμα τους μόνιμους διορισμούς και το εργασιακό καθεστώς των αναπληρωτών

Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (ETUCE) και τη ΔΟΕ σχεδιάζει και πραγματοποιήσει παραστάσεις διαμαρτυρίας στα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγγέλλοντας την πολιτική των «Θεσμών» που θέτουν εμπόδια στην πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στην Εκπαίδευση

 Η ΔΟΕ

Το ΔΣ της ΔΟΕ  κήρυξε  για σήμερα   Παρασκευή,  3ωρη στάση εργασίας (τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος,και των ΔΥΕΠ),  για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα.
 
Η ΔΟΕ διεκδικεί

        μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης,
        14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα,
        στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης,
        εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων,
        μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο,
        αύξηση δαπανών για την παιδεία,υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Η ΟΛΤΕΕ

Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. στηρίζει τους/τις αναπληρωτές/ριες εκπαιδευτικούς και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των Εκπαιδευτικών της Παρασκευής 16 Μαρτίου 2018,  για την Αθήνα στο Υπουργείο Παιδείας στις 13:00  και για τη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 13:00.

Καλούμε τα μέλη μας να εκφράσουν με την παρουσία τους την στήριξη στα αιτήματα των «αόρατων» συναδέλφων μας για:

    Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε Ειδική και Γενική Αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
    Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα.
    Καμία συγχώνευση σχολικών μονάδων, με μόνη εξαίρεση την περίπτωση αυτό να προτείνεται από την ίδια την εκπαιδευτική κοινότητα.
    Την επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα,
    Τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα.
    Την αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία.

Η ΟΙΕΛΕ

 

Την κήρυξη στάσης εργασίας για την Παρασκευή, 16/3, από τις 12 μέχρι τη λήξη των μαθημάτων σε ένδειξη συμπαράστασης στον  αγώνα των αναπληρωτών, αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ

 

Παράλληλα η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει την   ηγεσία του υπουργείου Παιδείας  για απουσία διαλόγου, τη στιγμή που όπως σημειώνει  «η  ανομία οξύνεται και τούτο διαπιστώθηκε από το έγγραφο της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας μετά από αίτημα της ΟΙΕΛΕ ότι μόλις το 15% των ιδιωτικών σχολικών μονάδων έχουν δηλώσει τις δράσεις τους!

 Η ΟΙΕΛΕ, ανακοίνωσε πως  θα ζητήσει με επιστολή συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να θέσει  το πλαίσιο αιτημάτων της Ομοσπονδίας.

Σε περίπτωση μη απάντησης, ή άρνησης συνάντησης, το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε να  μεταβεί σύσσωμο την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργείο Παιδείας για να επιδιώξει τη συνάντηση.  

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Αλέξανδρος
|

Όταν μία εκπαιδευτικός πρέπει να φύγει Νοέμβριο από την υπηρεσία λόγω επαπειλούμενης κύησης προσλαμβάνεις αναπληρωτή στην θέση της. Όταν ένας εκπαιδευτικός αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας και πρέπει να λείψει μεγάλο διάστημα από τα καθήκοντα του προσλαμβάνεις αναπληρωτή για να καλύψεις το κενό. Εδώ όμως κύριε Υπουργέ φτάσαμε στο σημείο 8 χρόνια τώρα να αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης χιλιάδες εκπαιδευτικοί και τα κενά να καλύπτονται με αναπληρωτές. Και φυσικά η απαγόρευση μονίμων διορισμών μόνον στην Παιδεία υφίσταται. Σε όλα τα υπόλοιπα Υπουργεία μια χαρά διορισμοί γίνονται. Φτάσαμε στο σημείο οι αναπληρωτές να ξεκινάνε καριέρα από την Ά Αθήνας ενώ οι μόνιμοι έχουν βαλτώσει 8 χρόνια τώρα στις οργανικές τους γιατί παγώσατε και τις μεταθέσεις...
Υ.Γ... Τον ΣΥΡΙΖΑ οι εκπαιδευτικοί τον ψηφίσανε. Υπομονή μέχρι τις επόμενες εκλογές. Φτάσαμε στο σημείο πλέον να λέμε "που είσαι Διαμαντοπούλου"

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ