Τροπολογία για το ΓΜΟ βαθμολογίας των μαθητών της Γ Λυκείου

Την κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μιχελής

15/05/2018

Ενημερώθηκε: 16/05/2018, 12:06

Άκουσε το άρθρο

Τροπολογία ,προκειμένου ο υπολογισμός του Μέσου Ορου Βαθμολογίας των μαθητών της Γ Λυκείου, να γίνεται με όλα τα εξεταζόμενα στις εξετάσεις και μη εξεταζόμενα , με εξαίρεση το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μιχελής.

Επίσης η τροπολογία περιλαμβάνει και αλλαγές στις διατάξεις  για τους μετεξεταστέους.

Ο κ. Μιχελής παρουσιάζοντας την τροπολογία στο κοινοβούλιο, και απαντώντας στο ερώτημα  «Γιατί έρχεται αυτή η τροπολογία;» , είπε τα εξής:

Α. Έρχεται γιατί με το ΠΔ 46/2016 ρυθμίζεται ο τρόπος εξαγωγής του γενικού βαθμού των απολυτηρίων της Γ΄ Λυκείου των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων.

Β. Όμως, με τον πρόσφατο ν.4521/2018 τροποποιήθηκε, κατ’ ακρίβεια μειώθηκε ο αριθμός των μαθημάτων που εξετάζονται γραπτώς.

Γ.Άρα, ήταν αναγκαία μία τροπολογία που θα προσαρμόσει το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα στον νέο νόμο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Σχόλια (1)

Εκπαιδευτικός γενικής παιδείας!
|

Δεν καταλαβαίνω γιατί εξαιρείται κάποιο μάθημα, το οποίο διδάσκονται συστηματικά οι μαθητές στο λύκειο, από την εξαγωγή του Μ.Ο. Αναφέρομαι στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Ας μας υποδείξουν μια χώρα όπου ο Μ.Ο. στα απολυτήρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν συμπεριλαμβάνει το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Δηλαδή η συμμετοχή και η προσπάθεια του μαθητή/τριας στην Φυσική Αγωγή είναι αδιάφορη για το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Γενικότερα η εργασία του συναδέλφων του κλάδου και των παιδιών που μοχθούν για το συγκεκριμένο μάθημα δεν πρέπει να αποτυπωθεί στη γενική εκτίμηση της σχολικής επίδοσης; Επιβράβευση της μαθητικής αδιαφορίας, υπονόμευση του συγκεκριμένου κλάδου, προετοιμασία για επικείμενες εξελίξεις στη βαθμίδα του λυκείου ίσως; Μια κατ' αντιπαράθεση απάντηση τόσο από τους "ειδήμονες" - "παιδαγωγούς" του υπουργείου παιδείας, όσο και από τις επιστημονικές ενώσεις Φυσικής αγωγής θα ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική για όλους εμάς τους εκπαιδευτικούς!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ