Στο Παρίσι μεταβαίνει ο Γαβρόγλου για την Υπουργική́ Διάσκεψη για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης

23/05/2018

Άκουσε το άρθρο

Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, για να συμμετάσχει στην Υπουργική́ Διάσκεψη για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΧΑΕ), που πραγματοποιείται στις 24 και 25 Μαΐου.

Στη διάσκεψη συμμετέχουν περισσότεροι από 60 υπουργοί, 48 από τις χώρες του ΕΧΑΕ και αρκετοί άλλοι από χώρες μη μέλη.

Η γαλλική προεδρία πέρα από την προώθηση των στόχων του ΕΧΑΕ θέτει νέες προτεραιότητες. Δίνει ιδιαίτερο βάρος στο άνοιγμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα δικαιώματα των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, τη  φοιτητοκεντρική μάθηση και την αρτιότερη παιδαγωγική κατάρτιση των εκπαιδευτικών.

Ο κ. Γαβρόγλου θα μιλήσει σε δύο συνεδρίες υπουργών, την Παρασκευή 25 Μάιου με θέματα το «διεύρυνση των Πανεπιστημίων και τη διασφάλιση του δικαιώματος των σπουδών σε όλους» και «Θεμελιώδη δικαιώματα και κοινωνική ένταξη».

Τον κ.Γαβρόγλου συνοδεύουν, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος συγκεκριμένων συναντήσεων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιώργος Αγγελόπουλος, η Αναπληρώτρια καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ./ Προέδρος Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Ιφιγένεια Καμτσίδου, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Ερρίκος Χάιμ Βεντούρας, ο Πρόεδρος του Erasmus Student Network Greece Κωστής Γιαννίδης και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Παντελής Κυπριανός.

Τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα λάβουν μέρους σε σειρά από συνεδρίες για ειδικότερα θέματα και θα έχουν συναντήσεις με αντιπροσωπείες άλλων χωρών.

Σχόλια (3)

Γιάννης
|

Θα ήταν πάρα-μα-πάρα πολύ ενδιαφέρον αν ο Υπουργός είχε ως θέμα της ομιλίας του την Αξιολόγηση...

ΚΑΛΌ ΤΑΞΙΔΙ ΥΠΟΥΡΓΕ
|

Κοντά από εκεί που θα πάτε είναι και η ολλανδόφωνη Φλάνδρα.Στην Γάνδη λοιπόν πριν λίγες μέρες 100 καθηγητές και 1000 μαθητές κάναν πορεία ζητώντας να μην καταργηθεί από τα σχολεία τους η διδασκαλία των (ναι καλά θα διαβάσετε ) αρχαίων ελληνικών και των λατινικών.Αρχαία ελληνικά διδάσκονται φέτος 5054 μαθητές και λατινικά 23339 μαθητές.Στην διαμαρτυρία και στην πορεία τους έλεγαν ότι η κατάργηση της κλασσικής παιδείας και των γλωσσών της οδηγεί σε εκβαρβαρισμό τον άνθρωπο.Εδώ αν γίνονταν ένα θαύμα και γίνονταν τέτοια πορεία,πράγμα αδύνατον ,πως θα τους χαρακτηρίζατε;Πατριδοκάπηλους;Οπισθοδρομικούς;Ακροδεξιούς;Εθνικιστές;Θα διέλυαν την πορεία οι αντιεξουσιαστές;Τι είναι λοιπόν οι ολλανδοφωνοι μαθητές της Γάνδης της Φλάνδρας με τους καθηγητές τους;Παρακαλώ να τους χαρακτηρίσετε μαζί με τους ΣΥΝΕΚ και την ΕΡΑ.

Απόφοιτος μηχανικός
|

Για τα επαγγελματικά δικαιώματα θα μιλήσετε κ. Γαβρογλου ; Ναι , αυτά που δεν έχουμε εμείς από ΤΕΙ εδώ και πολλά χρονια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ