Κλείνουν οριστικά 12 Δημοτικά και 15 Νηπιαγωγεία

Ιδρύονται πέντε Δημοτικά στην Αττική και Γιάννενα και πέντε Νηπιαγωγεία σε Αττική, Ξάνθη και Ροδόπη.

23/05/2018

Ενημερώθηκε: 23/05/2018, 18:12

Άκουσε το άρθρο

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Πατήστε εδώ για το ΦΕΚ), από το επόμενο σχολκό έτος :

Καταργούνται, λόγω έλλειψης μαθητών:

Α.  12 Δημοτικά  στην Αττική, Θεσσαλονίκη, Πρέβεζα (4), Λάρισα, Βοιωτία (3), Αρκαδία και Ρέθυμνο, και

Β. 15 Νηπιαγωγεία  στην Αττική, Εβρο (2), Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Άρτα, Πρέβεζα (2), Λάρισα (2), Εύβοια (3), Βοιωτία και Ρέθυμνο.

Συγχωνεύονται:

Α. Οκτώ Δημοτικά Σχολεία στη Θεσσαλία, τη Δυτική Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο, και,

Β. 26 Νηπιαγωγεία, σε διάφορες περιοχές της χώρας

Ιδρύονται:

Α. Πέντε  Δημοτικά στην Αττική και Γιάννενα

Β. Πέντε Νηπιαγωγεία σε Αττική, Ξάνθη και Ροδόπη.

Προάγονται:

Α. Εβδομήντα Δημοτικά, και,

Β.  28 Νηπιαγωγεία σε διάφορες περιοχές της χώρας

Υποβιβάζονται:

Α. 57 Δημοτικά, και,

Β. 14 Νηπιαγωγεία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (5)

Γιάννης
|

Ας καταλάβουμε επιτέλους, ότι τα σχολεία δεν τα κλείνει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης ή το Υπουργείο από εκδικητικότητα. Τα σχολεία υποβιβάζονται ή κλείνουν επειδή οι νέοι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα χωριά τους και οι αριθμοί των παιδιών είναι απογοητευτικοί.
Παραδείγματα: Σχολείο με 40 παιδιά δεν μπορεί να λειτουργεί ως 6/θέσιο! Ούτε είναι δίκαιο (για τα 12 παιδιά του βεβαίως) να λειτουργεί 1/θέσιο, όταν δύο χιλιόμετρα πιο πέρα υπάρχει 6/θέσιο με ειδικότητες και ολοήμερο.

ΑΠΟΡΙΑ
|

Από όλη την Κεντρική Μακεδονία καταργήθηκε το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Παρθενίου γενέτειρα και βάση του εκλογικού σώματος του Περιφερειάρχη κου Τζιτζικώστα.Τυχαίο;θα απαντήσουν μόλις ανέβει η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία

@GEORGE
|

Κατά πολλούς αριστερής ιδεολογίας το δημογραφικό θα το λύσουν οι στρατιές ασιατών και αφρικανών που μπαίνουν ελεύθερα στη χώρα , ανεμπόδιστα σαν να πηγαίνουν στο χωράφι τους.Σε λίγα χρόνια η χώρα θα είναι μια πολυπολιτισμική χώρα αλλά με μεσανατολικά χαρακτηριστικά.

george
|

εκεινοι φωναζαν να μην κλεισουν σχολεια εκεινοι φωναζαν για εεικοσαρια τμηματα λυκειου δεκαπενταρια κατευθυνσης που ειναι σαν τους αλλους μια απο τα ιδια

GEORGE
|

Δυστυχώς το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πατρίδα μας είναι το δημογραφικό και κανείς δεν ασχολείται με αυτό σοβαρά. Το κράτος αδιαφορεί, οι συνδικαλιστές στον χώρο της εκπ/σης κολλημένοι στις εμμονές τους.
Ακόμα και οι προβιβασμοί που ανακοινώνονται είναι εικονικοί.
Σχολεία στις μεγάλες πόλεις δεν συγχωνεύονται και λειτουργούν τμήματα με 7 μαθητές σε συστεγαζόμενα.... Από την άλλη λείπουν εκπ/κοί στην άγονη γραμμή.
Αυτή είναι η αλήθεια την οποία κάνουμε ότι δεν βλέπουμε, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ