Οι Θέσεις του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας για την πρόταση του ΥΠΕΘ για την απορρόφηση των Τμημάτων

19/07/2018

Ενημερώθηκε: 19/07/2018, 23:24

Άκουσε το άρθρο

Οι προτάσεις του ΥΠΠΕΘ, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για συνέργειες με το Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση όσον αφορά στη διαμόρφωση του ενιαίου χώρου ανώτατης εκπαίδευσης.

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας ανταποκρίνεται θετικά στην προοπτική ένταξης στο Παν. Θεσσαλίας, κάτι που έχει ήδη κάνει γνωστό με παλαιότερη ανακοίνωσή του. Θεωρεί όμως ότι η πρόταση που κατατέθηκε χρήζει βελτιώσεων σε σημεία τα οποία επισημαίνονται παρακάτω:

1. Προτείνεται δημιουργία νέου Τμήματος με τίτλο: «Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών», όπως και στο προτεινόμενο σχέδιο, στο οποίο θα ενταχθούν τα υπάρχοντα Τμήματα, Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας.

2. Τα ιδρυμένα ερευνητικά εργαστήρια του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας να ενταχθούν στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και να μπορούν να ενταχθούν σε αυτά όλα τα μέλη ΔΕΠ.

3. Για τα μέλη του Ε.Τ.Ε.Π και Δ.Π. του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται για τα μέλη Ε.Τ.Ε.Π και Δ.Π. του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου στο νομοσχέδιο απορρόφησης του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

4. Για τους ενεργούς φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας και για αυτούς που θα εισαχθούν το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, να εξασφαλισθεί ότι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Σπουδών που επέλεξαν και να ληφθεί μέριμνα ώστε να τους επιτραπεί, εφόσον το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν συναφή Προγράμματα Σπουδών.

5. Το ΚΤΕ να συνεχίσει τη λειτουργία του στη Λαμία και να ενσωματώσει σκοπούς και λειτουργίες του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας Καινοτομίας και Ανάπτυξης «ΙΑΣΩΝ» στην πόλη της Λαμίας για τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που θα λειτουργούν στην πόλη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

kaldis
|

Αν διαβάζω καλά το σημείο 1, το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας προτείνει να κλείσουν τα δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία. Είναι τραγικό να υιοθετούνται θέσεις που ζητούν την περαιτέρω συρρίκνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λαμία, εξυπηρετώντας ποιους άραγε σκοπούς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ