Οι μαθητές εισέβαλαν και πάλι στο υπ. Παιδείας (Φωτό)

“Δεν θα αποχωρήσουμε εάν δεν έρθει ο υπ. Παιδείας”

09/11/2018

Ενημερώθηκε: 09/11/2018, 15:02

Άκουσε το άρθρο

Μέσα στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας εισέβαλαν οι μαθητές Λυκείων της Αττικής , οι οποίοι από τις 12 το μεσημέρι, έκαναν  συγκέντρωση έξω από το υπουργείο.

Οι μαθητές ανέβασαν τα ρολά και εισήλθαν στο εσωτερικό του κτηρίου.

Ανέβηκαν στον 3ο όροφο του υπουργείου και ανήρτησαν πανό

Μαθητές δήλωσαν ότι δεν θα αποχωρήσουν εάν δεν   προσέλθει ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου και ότι το υπουργείο τελεί υπό κατάληψη.

Τονίζεται ότι με εντολή της πολιτικής ηγεσίας  οι υπάλληλοι αποχώρησαν στις 11:30 από το υπουργείο, πριν συγκεντρωθούν οι μαθητές ενώ σε πόρτες  κατέβηκαν ρολά ασφαλείας, για να αποτραπεί η εισβολή.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Χιλιάδες μαθητές στην Αθήνα, χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα βουλιάξαμε κυριολεκτικά πάνω από 50 πόλεις με τις μεγάλες μαθητικές μας πορείες και κάναμε αισθητή την παρουσία μας.

Στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα και στους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση που όλοι μαζί κάνουν χειρότερο το σχολείο και τη ζωή μας.

Ακούστηκε δυνατά παντού πως:

  •     Το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους, που κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό το σχολείο, τους το επιστρέφουμε όπως είναι!
  •     Ρίχνουμε άκυρο στο σημερινό σχολείο και στο ακόμα χειρότερο που ετοιμάζουν!
  •     Οι μαθητές δεν κάνουμε βήμα πίσω από τον αγώνα για ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ!

Οι μαζικές μαθητικές πορείες που κάναμε στις 29 Οκτώβρη δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή ενός μεγάλου δίκαιου αγώνα για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!

Απόδειξη για αυτό είναι πως ήδη με αποφάσεις από Γενικές Συνελεύσεις σχολείων, 15μελών, 5μελών, Συντονιστικών Επιτροπών είναι σε εξέλιξη πολλές αγωνιστικές δράσεις. Πορείες σε δήμους, περιφέρειες, διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συναυλίες, κλεισίματα δρόμων, ραντεβού για συντονιστικά και ίδρυση νέων ακόμα περισσότερων συντονιστικών επιτροπών σε δήμους, γειτονιές και πόλεις είναι κάποια μόνο από όσα οργανώνονται και πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Κάθε μέρα τα δίκαια αιτήματά μας φτάνουν σε ακόμα περισσότερους συμμαθητές μας με στόχο  να γινόμαστε ακόμα περισσότεροι οι μαθητές που αγωνιζόμαστε για το σχολείο που μας αξίζει.

Παρασκευή 9 Νοέμβρη καλούμε τα σχολεία, τα 15μελή, 5μελή, τις Συντονιστικές Επιτροπές όλης της χώρας σε μια νέα συντονισμένη δράση με στόχο να ενωθεί ξανά η φωνή μας και να ακουστούν πιο δυνατά τα δίκαια αιτήματά μας!

Συγκεκριμένα καλούμε:

  •     τα σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά να πάρουν αποφάσεις και να δώσουν δυναμικά το “παρών” στην κινητοποίηση, 12.00, στο υπουργείο Παιδείας.
  •     τα 15μελή, 5μελή και οι Συντονιστικές Επιτροπές της υπόλοιπης Ελλάδας να πάρουν αποφάσεις στήριξης της δράσης στέλνοντας μαθητές – αντιπροσώπους τους στην κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.

Σχόλια (2)

Bakunin
|

Ίσως τελικά υπάρχει σφυγμος στο πτωμα της κοινωνίας

Φιλόλογος
|

Φανταστείτε που φτάσαμε.... Και δεν τους ιδρώνει το αυτί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ