ΝΔ: Μεγάλη απήχηση είχε το πρόγραμμα για την παιδεία

Προβληματισμός στη ΝΔ για τις χαμηλές βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

26/11/2018

Ενημερώθηκε: 26/11/2018, 17:14

Άκουσε το άρθρο

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της βάσης, αυτή τη συζήτηση την έχουμε ήδη ανοίξει και είναι προφανές ότι υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισμός για τον πολύ χαμηλό βαθμό εισαγωγής.

Αυτό τόνισε η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας,   Μαρία Σπυράκη, κατά τη σημερινή ενημέρωση των  Πολιτικών Συντακτών, ενώ υπογράμμισε:

Ακαδημαϊκό Ασυλο: Είναι σαφές σε ό,τι αφορά το θέμα του ασύλου, το Πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος και το Πανεπιστήμιο θα επιστρέψει στους καθηγητές, τους φοιτητές και τους ερευνητές.

Το πρόγραμμα είχε   μεγάλη απήχηση: Το πρόγραμμα για την Παιδεία το οποίο παρουσιάσαμε το Σάββατο   είχε ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση στους εκπαιδευτικούς, τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην εκπαίδευση. Αλλά θέλουμε να φτάσει και μέχρι τον τελευταίο γονέα.

Δωρεάν παιδεία:΅Η Παιδεία θα γίνει πραγματικά δωρεάν με τη ΝΔ. Είναι προσωπική δέσμευση του κ. Μητσοτάκη να στηρίξει το δημόσιο σχολείο, να στηρίξει το δημόσιο πανεπιστήμιο να δώσει τον πρώτο λόγο στους εκπαιδευτικούς, να δώσει σε όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες που χρειάζονται.

Πιστοποιητικά γλωσσομάθειας: Ένα παράδειγμα είναι το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, το ανέφερε και ο  κ. Χατζηδάκης. Το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας θα δίνεται από το σχολείο με εξετάσεις και θα δίνεται δωρεάν σε όλα τα παιδιά που μαθαίνουν ξένη γλώσσα.
 

Σχόλια (6)

Μαριος
|

ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΗ ΑΠΗΧΗΣΗ!

Giannis
|

Έτη φωτός μπροστά από το σταλινικού τύπου ισχύον μοντέλο.
Μπράβο στους εμπνευστές του, σίγουρα θα γίνουν κ οι οποίες αναγκαίες βελτιώσεις...

Στέλιος
|

Aρνητικότατη απήχηση!

Θέμα παιδείας
|

Όλοι οι υπουργοί Παιδείας ξεκινούν με αισιόδοξες εξαγγελίες και τελικά τίποτα δεν καταφέρνουν. Να σοβαρευτούν τα κομματικά επιτελεία γιατί τα παχιά λόγια δε συνάδουν με συγκροτημένη η εκπαιδευτική πολιτική.

Δ Κ
|

Όντως είχε μεγάλη απήχηση!
4 χρόνια στην αντιπολίτευση και τίποτα δεν άλλαξε στο πρόγραμμα της ΝΔ....
Το ότι θα στηρίξει δε τη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση μας ξεπερνάει....

Όσες δημοσκοπήσεις και διαφημίσεις και αν πληρώνετε τελικά το πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού σας παραμένει το ίδιο αποκρουστικό όπως ήταν για το λαό και όλες τις δεκαετίες που κυβερνήσατε αυτό τον τόπο.

ΗΡΑ*
|

Έτσι ειναι, αφού έτσι νομίζετε! Πρώτα κάτι"άσχετο": Όταν είχε δημοσιευτεί το Πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την Παιδεία είχα γράψει το ακόλουθο σχόλιο : Μπλα, μπλα, μπλα δημοκρατία, μπλα, μπλα, μπλα σοσιαλισμός(!), ζήτω ο βερμπαλισμός ! Και τώρα κατι "σχετικό" : Μπλα, μπλα, μπλα Δημοκρατία - παρακαλώ, με δέλτα κεφαλαίο εδώ ! - μπλα, μπλα, μπλα "δωρεάν παιδεία" - παρακαλώ, μη γελάτε ! - ζήτω ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός !

Κι όλα αυτά στον καιρό του 4ου Μνημονίου, ήτοι από το 2019 έως το 2060 !!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ