Επεισόδια στη διαδήλωση των εκπαιδευτικών

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ο Βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Δριμάλα Θεοδώρα, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ.

11/01/2019

Ενημερώθηκε: 12/01/2019, 19:15

Άκουσε το άρθρο

Επεισόδια σημειώθηκαν στην σημερινή  διαδήλωση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο σύστημα διορισμού τους, όταν πλησίασαν την Ηρώδου Αττικού για να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ   απέναντι από τη Βουλή. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε η Δριμάλα Θεοδώρα, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ.

Το υπ. Παιδείας

Με αφορμή τη σημερινή επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών διαδηλωτών , το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει  (ορθή επανάληψη):

« Η ¨τυφλή¨ αντίδραση ορισμένων αστυνομικών των ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών εκπαιδευτικών είναι επικίνδυνη και απόλυτα καταδικαστέα. Τέτοιες ενέργειες παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα και τον ρόλο που η σημερινή κυβέρνηση επιθυμεί να έχει η Ελληνική Αστυνομία. Ήδη η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αντέδρασε άμεσα δίνοντας το μήνυμα σε όσους δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι οι σκοτεινές εποχές του παρελθόντος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

Δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη

«Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής δήλωσε στο esos: “Καταδικάζουμε τα φαινόμενα   ρίψης χημικών κατά των απεργών διαδηλωτών που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ.Η βία δεν πρόκειται να κάμψει τον αγώνα των εκπαιδευτικών”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (9)

Ξενάκης
|

Δεν υπάρχει κανενός το δίκαιο, μόνον η παλαιοκομματική αντίληψη ότι οι διορισμοί πρέπει να περνάνε από τον έλεγχο των κομματικών γραφείων και των "συνδικαλοπατέρων". Διάβασε κανένας από τους διαμαρτυρόμενους δασκάλους το σχέδιο νόμου; Από που προκύπτει ότι "κλέβει" την προϋπηρεσία των συναδέλφων; Μα αναγνωρίζει 120 μόρια για 120 μήνες προϋπηρεσία! Δηλαδή πόσο πρέπει να μετράει η προϋπηρεσία; 200 μόρια; 500; Πόσα; Στο ίδιο σχέδιο νόμου το μεταπτυχιακό -εντελώς απαραίτητο προσόν για την ειδική αγωγή που όλοι (;) ξέρουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει- μετράει 20 μόρια και το διδακτορικό 40 μόρια... Δηλαδή οι νέοι δάσκαλοι και δασκάλες με προσόντα να μην διοριστούν ποτέ; Ποιο το κακό να δημιουργηθεί μία νέα λίστα διοριστέων με σαφή εκπαιδευτικά και κοινωνικά κριτήρια; Μήπως το μόνο κακό είναι ότι αυτή η λίστα θα δεσμεύσει τους επίδοξους μελλοντικούς κυβερνήτες να προχωρήσουν στο διορισμό νέων προσοντούχων και έτσι θα πάει πίσω η τακτοποίηση των δικών τους παιδιών;

Thomas Paschalis
|

@ Πητερ
«Απαξιωσαν το βασικό πτυχίο που απονεμήθηκε απο δημόσια ιδρύματα…»
Και γιατί απαξιώνεται το πτυχίο? Απαξίωση είναι όταν έχεις πτυχίο και υποβάλλεσαι σε εξετάσεις για μια θέση στο χώρο της εκπαίδευσης. Τι νόημα έχει να παίρνεις πτυχίο και μετά να δίνεις εξετάσεις σε μαθήματα που ήδη έχεις διδαχθεί? Να αποδείξεις τι? Ότι τα γνωρίζεις? Μήπως με αυτό τον τρόπο ακυρώνεται το πτυχίο για το οποίο μόχθησες?
Εσύ θεωρείς δίκαιο τα παραπάνω τυπικά προσόντα, όπως το μεταπτυχιακό και διδακτορικό να μην προσμετρούνται για μια θέση στο χώρο της εκπαίδευσης?

Πολλά τα λεφτά Άρη
|

Μετά την απόφαση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και παράλληλα να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

maria
|

poly kako gia to tipota!

Δον Κιχώτης
|

Οι γονείς - περίπου 2.000.000 πολίτες - που έχουν παιδιά στην ΠΕ και στη ΔΕ, έχουν το δικαίωμα να πουν τη γνώμη τους για το νέο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών;

Μία δημοκρατική κυβέρνηση και μάλιστα αριστερή - όπως ισχυρίζεται - όφειλε να συντάξει το κατάλληλο ερωτηματολόγιο, να ζητήσει από τους Συλλόγους Γονέων να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις και να καθορίσει έναν αξιόπιστο τρόπο ανάρτησης των τυποποιημένων έντυπων αποφάσεων, σε μία ειδική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, όπου ο καθένας θα είχε το δικαίωμα της αντιγραφής;

Αν οι Σύλλογοι Γονέων ήθελαν - σε πολύ υψηλό ποσοστό – μία συγκεκριμένη διαδι-κασία πρόσληψης, θα είχαμε σήμερα αντιδράσεις;

ΑΝΤΙ-ΤΣΙΠΡΑΖΕΪΣΟΝ
|

@ ενδο συντροφικά χαδάκια
Σίγουρα θα ξαναψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ , να είσαι σίγουρος 100%, δεν το κόβουμε το χέρι μας καλύτερα , τέρμα μέχρι εδώ ήταν. Αν ήξερες πόσοι το μετανιώσαμε ..

Μπέρια
|

@ Πήτερ.Ιστορικά οι αγριότερες συγκρούσεις και εκκαθαρίσεις ήταν μεταξύ ...συντρόφων.Αλλά Πήτερ επειδή χρησιμοποιείς τον όρο νεοφιλελεύθεροι μπορείς να εξηγήσεις ποιά είναι η διαφορά των νεο-φιλελεύθερων που γράφεις από τους σκέτα φιλελεύθερους και από τους παλαιο-φιλελεύθερους;Η λαγνεία των λέξεων είναι αριστερό προνόμιο χωρίς ουσία.Το θέμα που προφανώς παραβλέπεις είναι ότι δεν υπήρχε ποτέ διαφορά στις νομενκλατούρες των σοβιέτ και των δυτικών.Μέσα στην χλιδή και στον πλούτο μια χαρά περνούσαν όλοι τους.Η κομματική νομενκλατούρα της Μόσχας δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει σε χλιδή από την πλουτοκρατία της Νέας Υόρκης.Όταν η πρώτη βαρέθηκε να ζεί στην κρυφή χλιδή έριξε η ίδια το σύστημα.Τα κράτη χωρίς πόλεμο πέφτουν από μέσα, όπως έπεσαν με την θέληση τους στον ανατολικό κόσμο. Τώρα πλέον δεν υπάρχουν δεξιοί ή αριστεροί γιατί δεν διαφέρουν σε τίποτε μεταξύ τους.Υπάρχουν οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης και της νέας ,αμερικανόφιλης ,τάξης πραγμάτων που ανήκουν οι αριστεροδεξιοί και όσοι δεν την αποδέχονται που έχουν άλλες ετερόκλιτες ιδεολογίες.Έτσι απλά είναι τα πράγματα.

ενδο συντροφικά χαδάκια
|

Μην είσαι και τόσο σίγουρος Πητερ. Οι εκπαιδευτικοί που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ έ θα τον ξαναστηρίξουν.
Σιγά μην βάλουν τα χεράκια τους να βγάλουν τα ματάκια τους.
Τα ματάκια μας θα τα βγάλουν όμως σίγουρα και ακόμα δεν είδαμε τίποτα.
Εξάλλου είναι καθεστώς τα ενδο-συντροφικά μαχαιρώματα, δεν χτύπησαν κανά δεξιό, μεγαλοστελέχη του ΚΚΕ εκπαιδευτικών τσάκισαν.
Αλλά μάταια διάβαζαν ΣΤΑΛΙΝ;

Πητερ
|

Οι αριστεροι στο όνομα στην πράξη απεδείχθησαν οι οι μεγαλύτεροι οπαδοί των νεοφιλεύθερων συνταγών στην εκπαιδευση προωθώντας την εμπρευματοποιηση της παιδρίας. Απαξιωσαν το βασικό πτυχίο που απονεμήθηκε απο δημόσια ιδρύματα και σπονσονάρουν την καταφυγή σε πανάκριβα μεταπτυχιακά των 6000 ευρω απο πανεπιστήμια του εξωτερικου . Ο συριζα θα βγει χαμενος απο αυτη την υποθεση αφου οι εκπαιδευτικοί που τον στήριξαν σε μεγάλο βαθμό θα του γυρίσουν τώρα την πλάτη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ