ΔΠΕ Κιλκίς: Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί μετά από συζήτηση, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς

Δήμαρχος: "Αναρωτιόμαστε αν κατ' εφαρμογή του νόμου εκτοξεύατε απειλές στους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων ακόμη και τους ίδιους τους γονείς, ότι θα τους πάτε στον Εισαγγελέα;"

27/01/2019

Άκουσε το άρθρο

«Όλες οι αποφάσεις που πήραμε ως  υπηρεσία,  έχουν ληφθεί μετά από ενημέρωση και συζήτηση, που είχαμε με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς», απαντά ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Κιλκίς  Αριστείδης Παπαδόπουλος στον Δήμαρχο  Παιονίας κ. Χρ. Γκουντενούδη  , ο οποίος έκανε λόγο για «απειλές γονέων με εισαγγελέα»  όταν  αποφάσισε κλείσιμο σχολείων για τη Συμφωνία των Πρεσπών , υπογραμμίζει τα εξής:

Δεν λειτουργούμε με απειλές.

Μας κατηγορείτε ότι απειλήσαμε διευθυντές σχολείων και γονείς. Στον χώρο της εκπαίδευσης,  να ξέρετε,  δεν λειτουργούμε με απειλές, αλλά με συνεργασία και διάλογο, καθώς κάτι τέτοιο δεν συνάδει ούτε με τη φιλοσοφία μας  ούτε και με τις αξιακές αρχές της παιδείας μας.

Να μας αναφέρετε τα ονόματα των διευθυντών των σχολείων

Επειδή όμως το επικαλείσθε, κύριε Δήμαρχε της Παιονίας, καλό είναι να μας αναφέρετε τα ονόματα των διευθυντών των σχολείων, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο απειλήθηκαν. Διαφορετικά διαπράττετε συκοφαντική δυσφήμιση δημόσια. Ακόμη κι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο,  οι εκπαιδευτικοί μας θα μπορούσαν να ζητήσουν  την παρέμβαση των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

Η αντίδρασή μας ουδόλως σχετίζεται με τις κινητοποιήσεις

Θέλω, επίσης,  να καταστήσω σαφές ότι η αντίδρασή μας ουδόλως σχετίζεται με τις κινητοποιήσεις, παρά μόνο συνδέεται  με την προστασία των μικρών  μαθητών από  ενδεχόμενους κινδύνους, που είναι υπαρκτοί σε μια διαδήλωση.

Προστασία του δημόσιου σχολείου

Σεβόμαστε τις απόψεις όλων των συμπολιτών μας της τοπικής αυτοδιοίκησης  και επιζητούμε τη συνεργασία όλων με στόχο την ασφάλεια και την πρόοδο των μαθητών μας. Απώτερος σκοπός της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι η προστασία του δημόσιου σχολείου. Υπηρετούμε τους μαθητές μας, το δικαίωμα τους στη μόρφωση και στη διαμόρφωση σωστής παιδείας και κριτικής σκέψης.

Με καλείτε να πάρω θέση

Χαίρομαι για την αναφορά σας, ότι πρόθεσή σας δεν είναι να αναμιχθείτε στο εκπαιδευτικό  πρόγραμμα των σχολείων μας. Θεωρώ πως είναι άκομψο να με καλείτε να πάρω θέση μέσω ενός συνοπτικού δελτίου τύπου για ένα τόσο σημαντικό και  ιδιαίτερα ευαίσθητο εθνικό θέμα. Βεβαίως, έχω κι εγώ δικαίωμα γνώμης, όπως κάθε πολίτης,  την οποία ωστόσο δεν συνδέω και δεν συγχέω με την υπηρεσιακή μου ιδιότητα.

Να διαφυλάξουμε το δημόσιο σχολείο μακριά από κάθε είδους κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες

Εκείνο που οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε, είναι να διαφυλάξουμε το δημόσιο σχολείο μακριά από κάθε είδους κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες, από οπουδήποτε αυτές κι αν εκπορεύονται, και για το οποίο είμαι πρόθυμος για κάθε συνεργασία μαζί σας.

Ο Δήμαρχος Παιονίας

Η παραπάνω ανακοίνωση του ΔΠΕ Κιλκίς αφορά στην ακόλουθη απάντηση του Δημάρχου Παιονίας:

Κύριε Διευθυντά,

Πραγματικά εκπλήσσομαι για τον τρόπο αντιμετώπισης μιας δημοκρατικής διαδικασίας - απόφασης που ελήφθη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας σε συνεργασία όλων των φορέων του Δήμου, και η οποία πρότεινε μέσω ψηφίσματος το κλείσιμο των υπηρεσιών, δημοτικών – δημόσιων, δείχνοντας έτσι την αντίθεσή μας στην κατάπτυστη συμφωνία που έγινε από την Κυβέρνηση για το ξεπούλημα της Ιστορίας μας και της Μακεδονίας μας.

Κύριε Διευθυντά,

Είστε ένα θεσμικό όργανο και βέβαια οφείλετε να εφαρμόζετε το νόμο. Αναρωτιόμαστε αν κατ' εφαρμογή του νόμου εκτοξεύατε απειλές στους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων ακόμη και τους ίδιους τους γονείς, ότι θα τους πάτε στον Εισαγγελέα; Αυτή είναι η δημοκρατική σας λειτουργία;

Όπως πολύ σωστά λέτε στην «καταγγελία» σας σύμφωνα με το νόμο έχει το δικαίωμα ο γονέας να πάρει το παιδί του με υπεύθυνη δήλωση. Δεν μπορούσατε να ενημερώσετε επ' αυτού και τους γονείς αντί να τους απειλείτε ότι θα τους στείλετε στον Εισαγγελέα;

Εμείς ως Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσαμε και προτείναμε, οι σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων να πάρουν αποφάσεις μαζί με τους διδάσκοντες να σταματήσουν τα μαθήματα και να παραμείνουν είτε στον προαύλιο χώρο των Σχολείων ή να έρθουν μπροστά στο Δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούμε όλοι για την Μακεδονία μας.

Κύριε Διευθυντά,

Δεν είχαμε καμία πρόθεση να αναμειχθούμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Σχολείων. Άλλωστε το έχουμε δείξει τόσα χρόνια με την συνεργασία μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και εσείς μπορείτε να ξεχωρίσετε την ιδιότητά σας ως εκπαιδευτικού από ξένες προς την εκπαίδευση ιδιότητες, όπως π.χ. η πολιτική-κομματική.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε να έχουμε την καλύτερη συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς για το καλό όλων των δημοτών μας. Συγχρόνως βέβαια θα είμαστε δίπλα σε κάθε φορέα του Δήμου για ό,τι δίκαιο διεκδικεί. Στην προκείμενη περίπτωση, κύριε Διευθυντά, παραδίδουν την ταυτότητά μας, την εθνότητά μας και αν θέλετε τα σύμβολά μας. Εσείς ως εκπαιδευτικός και συνολικά η εκπαιδευτική κοινότητα θεωρείτε ότι μπορείτε να παραμείνετε αμέτοχοι;

Ελπίζω στην συνέχιση της συνεργασίας μας δια ζώσης και όχι μέσω κοινωνικών δικτύων, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ
ΧΡΉΣΤΟΣ Π. ΓΚΟΥΝΤΕΝΟΥΔΗΣ

Σχόλια (9)

Πλατάρος Γιάννης
|

Δυστυχώς, έχω διασπιστώσει, ότι ούτε το γράμμα των σημειωμάτων γίνεται κατανοητό, ούτε το πνεύμα, ούτε τα επιχειρήματα, ούτε τα γεγονότα.
Επίσης υπάρχει μέγιστη κακοπιστία, εύλογη κατά τα άλλα αφού είμαστε στην Ελλάδα.
Ο λόγος με επιχειρήματα χειροπιαστά δεν περνά. Αρχές και αξίες, δεν περνούν.
Λέμε για :
Απαγόρευση των καταλήψεων Σχολείων από το 1951. Ποινικός κώδικας, άρθρο 334 παράγραφος 3.
Ουδέποτε αυτό το άρθρο ανεστάλη ή τροποποιήθηκε.
Το 1990-91 που έκανε καριέρα ο Σημερινός Πρωθυπουργός ως καταληψίας και έδινε συνέντευξη στην Παναγιωταρέα απαγορεύονταν οι καταλήψεις. Πάντα ήταν αυτεπάγγελτο αδίκημα και όχι κατ΄έγκληση . Όμως οι καταληψίες όλοι έβρισκαν πρόθυμα ΜΜΕ να τους δώσουν τον λόγο.
Οι καταλήψεις στα Σχολεία τίποτα απολύτως δεν έχουν πετύχει ή ελαχιστότατα και έχουν επιφέρει δεινά με μορφή λεηλασιών και καταστροφών.
Οι ανήλικοι έχουν ένα είδος ασύλου, ακριβώς επειδή είναι ανήλικοι.
Οι ανήλικοι δεν έχουν πολιτικά δικαιώματα και υποχρεώσεις.
δικαιώματα και υποχρεώσεις πολιτικές, έχουν όλοι οι γονείς των ανηλίκων και ΑΥΤΟΙ πρέπει να δράσουν πολιτικά.
Οι καταλήψεις ΔΕΝ είναι μονόδρομος, υπάρχουν χίλιοι δρόμοι νόμιμου αγώνα για να διεκδικήσει κάποιος το δίκιο του και όχι να παραβιάζει τον κοινό ποινικό κώδικα.
Το αξιόποινο των καταλήψεων ουδέποτε ανεστάλη.
Πρέπει να μπει τάξη στην κουλτούρα ανομίας που έχουμε ως κοινωνία σε όλα τα επίπεδα. Αλλιώς θα είμαστε για πάντα Τριτοκοσμικοι.
Και άλλα πολλά......
Τι δεν καταλαβαίνετε, τι γράφω υπερβολικά, που κάνω λάθος;

ΑΛΕΞΜΑΚ
|

Για κύρ.Πλατάρο. Πέρασα το πρωί έξω από Γυμνάσιο στην Θεσσαλονίκη που ξεκινούσε κατάληψη για το σκοπιανό
Στα κάγκελα ελληνικές σημαίες και πανώ με θέμα το ξεπούλημα της Μακεδονίας .Έχετε δει πολλές φορές ελληνικές σημαίες στα κάγκελα των σχολείων;Θυμάμαι μόνο μαυρομωβ σημαίες της αναρχίας ή κόκκινες.Αυτή είναι νεολαία τώρα κυρ.Πλατάρο και η γνώμη σας δεν ενδιαφέρει.Ίσως εκεί στην Καλαμάτα να μην σας διεκδικεί κανείς και να είστε ήσυχοι.Δεν ξέρετε όμως τι θα γίνει στο μέλλον .Πέρασε ο Ιμπραήμ και η Πελλοπόνησος δόθηκε στον πασά της Αιγύπτου.Με την αριστερά που τα δίνει όλα και το ανοίξαμε και σας περιμένουμε μπορεί να ανοίξει και η όρεξη των Αιγυπτίων και να σας διεκδικήσουν.Το ΑΛΕΞΜΑΚ (Αλέξανδρος Μακεδών) είναι σε κάθε ξενοδοχείο των Σκοπίων και της Βουλγαρίας.Σε κάθε σουπερ μάρκετ,αγορά ,ταβέρνα κλπ.Μαζί με τον Γρανικό,τον Φίλιππο κα.Τιμώ λοιπόν αυτούς τους μαθητές που ξέφυγαν από το άγος της γενιάς του Πολυτεχνείου που κατάστρεψε την χώρα.Αγωνίζονται για ένα εθνικό ιδανικό.Και σημειωτέον ο ΔΔΕ δεν πήγε στον Εισαγγελέα.

@ ΔΠΕ Κιλκίς
|

Υπάρχει βάθος στην ενέργεια του κ.Παπαδόπουλου.Με το άρθρο 6 της Πρέσπειας εθνοκτόνου συμφωνίας απαγορεύεται κάθε δημόσια εκδήλωση από φορείς που αφορούν το σκοπιανό.Για αυτόν τον λόγο χθες-όπως κατάγγειλαν διάφοροι φορείς- απαγορεύθηκε και η εκδήλωση για την Μακεδονία από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών στο Πολεμικό Μουσείο.Ο κ.Παπαδόπουλος ήξερε πιθανόν το άρθρο 6 και ήθελε να προστατεύσει την δημόσια εκπαίδευση από τυχόν καταγγελία για την καταπάτηση της συμφωνίας.Εξ άλλου το σύνθημα Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική κατά τον πολιτικό ογκόλιθο κ.Φίλη δεν είναι αληθινό γιατί υπάρχουν τρεις Μακεδονίες,είναι εθνικιστικό,αλυτρωτικό και λοιπές αριστερές ανοησίες.Ως γνωστόν βέβαια ο τέως Υπουργός Παιδείας είναι και απόφοιτος Λυκείου μόνο.Επομένως αν ο κ.Παπαδόπουλος έδρασε γνωρίζοντας το άρθρο 6 της εθνοκτόνου συμφωνίας και αντέδρασε ,σαν συνεπής δημόσιος λειτουργός,στην καταπάτηση του τότε να του αποδωθούν τα εύσημα από την κυβέρνηση .Όσο για αυτό που γράφει ο @ dikaios περί 25 ψήφων θα πρόκειται περί θαύματος.Οι ψήφοι δεν είναι το θαύμα του πολλαπλασιασμού των άρτων .

dikaios
|

1. Ο Δ/ντης Εκπ/σης, έχει πρώτιστη υποχρέωση τη συμβολή του στη δημιουργία κλίματος συνεργασίας κι εμπιστοσύνης με όλους τους τοπικούς φορείς. Ανακοινώσεις σαν κι αυτή που διάβασα εδώ, κινούνται προς την άκρως αντίθετη κατάσταση, η οποία κάτω από συνθήκες, είναι ελεγκτέα πειθαρχικά. Ο δήμαρχος (πείσμα στο πείσμα) μπορεί να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς φορείς κατά του συγκεκριμένου Δ/ντή... να γίνει αναστάτωση διάρκειας. Για πρόκληση τέτοιων καταστάσεων (διαστάσεων με την τοπική κοινότητα) επιλέχτηκε από το αρμόδιο συμβούλιο; Κοινός νους.

2. Διαχρονικά, πάντα οι μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές πρωτοστατούν ή χρησιμοποιούνται σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με εθνικά ζητήματα. Ας θυμηθούμε τις διαδηλώσεις του 1990, όπου καθηγητές παρωθούσαν ή συνόδευαν τους μαθητές τους σε αυτές. Κανένα δικαστήριο ΔΕΝ θα κυνηγήσει το Δήμαρχο, καθώς είναι πλέον σαν κοινωνικονομικό δεδικασμένο.

Είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για υπερβάλλοντα ζήλο!

Εντέλει, ποιος είναι υπέρτερος θεσμικός μηχανισμός;

Υπόψη ότι δεν έχουν καταργηθεί ακόμα κάποιες διατάξεις παλαιότερων νόμων, αυτές που χρησιμοποίησε ένας εκλιπών δικηγόρος-δήμαρχος-βουλευτής του πασοκ στη Βοιωτία, ο Σταμούλης.

Σύμφωνα με αυτές τις ισχύουσες ακόμη διατάξεις, τον Προϊστάμενο εκπαίδευσης και γενικότερα τη διοίκηση στην εκπαίδευση, την ορίζει ο τοπικός άρχοντας. Ελλείψει σήμερα του θεσμού του νομάρχη, οι αρμοδιότητες αυτές μεταφέρονται στον αμέσως αποκάτω, τον δήμαρχο (σήμερα οι δήμοι απλώνονται σε μεγάλη έκταση που μπορεί να καταλάβει ολόκληρο το νομό). Οπότε, αν ο νομικός σύμβουλος τους Δήμαρχου Κιλκίς πληροφορηθεί την ύπαρξη αυτών των "θαμμένων" διατάξεων, μπορεί να στήσει παράλληλο διοικητικό εκπαιδευτικό μηχανισμό! Ο νέος δ/ντής εκπ/σης να εδρεύει μέσα στο δημαρχείο!

Για την ιστορία, όταν λοιπόν ο εκλιπών Σταμούλης ήταν νομάρχης βοιωτίας, οι διευθυντές των σχολείων έδιναν καθημερινά δυο αναφορές (για όποιο θέμα προέκυπτε). και στο διοικητικό μηχανισμό της διεύθυνσης/γραφείου εκπαίδευσης που είχε δημιουργήσει το υπουργείο παιδείας... και στο αντίστοιχο που είχε δημιουργήσει ο Σταμούλης, στο γραφείο του!

Κι ήταν κι αυστηρός ο Σταμούλης! Έκανε καθημερινά ελέγχους για την τήρηση της σωστής ώρας πρωινής άφιξης... τα πειθαρχικά πρόστιμα έπεφταν βροχή!

Επανερχόμενος στα σημερινά, κάπου και πού, παρουσιάζονται πρόσωπα, σκληρά κομματικά.. που διοικούν κάποιο γραφείο/διεύθυνση εκπαίδευσης. αυτοεξιδανικεύονται, αυτοθεοποιούνται! Η φυσιολογική τους πορεία... μπαίνουν και στο τοπικό ψηφοδέλτιο του κόμματος. Μαζεύουν καμιά 25αριά ψήφους (από καμιά σχολική καθαρίστρια, από κανένα κυλικείο σχολείου κ.τ.ό.) και πάει σπίτι του. Έτσι επανέρχεται η αρμονία του συστήματος!

Γιωργος
|

Προς κύριο Πλαταρο Το ότι μεχρι σήμερα οι καταλήψεις που οργανωνονταν κατά κόρον από συγκεκριμενους πολιτικούς χώρους ήταν δημοκρατικό δικαίωμα της νεολαιας και κανένας δεν τολμούσε να το αμφισβητήσει αυτο (δεν εξετάζουμε αν ήταν σωστό ή λαθος) ,να μην ξεχνάμε την συνέντευξη του τωρινού πρωθυπουργου σε κεντρικο κανάλι τηλεόρασης, ως καταληψίας, τότε το να απαιτεί (ο οποιοσδηποτε)αυστηρά να εφαρμοστεί ο νόμος σημερα δεν είναι απλά άλλο πράγμα. Κάποτε οι μαθητές είναι αγωνιστες ,μπροστάρηδες κλπ και άλλοτε είναι υποκινουμενοι ανήλικοι ακροδεξιοί κλπ. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και εν τέλει δεν δικαιολογείται καποιος να επικροτεί αυτους που με καταληψεις έχτισαν πολιτικές καριέρες.

Ερώτηση κρίσης στον κύριο Πλατάρο
|

Στην Κατερίνη σήμερα πολλοί μαθητές πήγαν στο δικαστήριο για συμπαράσταση στους 8 ανήλικους μαθητές που τους συνέλαβαν σε επεισόδια για το Σκοπιανό.Σύνολο συληφθέντων 18.Ταυτόχρονα ταυτοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και σχηματίζονται δικογραφίες σε άτομα που μετείχαν σε επεισόδια για το ίδιο θέμα.Ταυτόχρονα αλγεινή εντύπωση προκαλεί το χθεσινό βίντεο από την Θεσσαλονίκη όπου τα ΜΑΤ έδερναν μετά μανίας νεαρό που τον είχαν ρίξει στο έδαφος.Τι κλωτσιές,τι ροπαλιές στον ξαπλωμένο νεαρό.Η αστυνομία πλέον του σημερινού καθεστώτος προκαλεί τρόμο.Η ίδια αυτή αστυνομία και τα ΜΑΤ που συλλαμβάνουν ότι κινείται σε εκδηλώσεις για το σκοπιανό δεν συλλαμβάνουν κανέναν στα καθιερωμένα πια για χρόνια επεισόδια στα Εξάρχεια.Πετάν όσες μολότωφ θέλουν και αποχωρούν σαν κύριοι χωρίς συλλήψεις.Και αν γίνεται για το θεαθείναι κάποια προσαγωγή τον αφήνουν ελεύθερο.
Επομένως καλά έκαναν οι μαθητές στην Κατερίνη και σκασίλα τους οι απουσίες και καλά έκανε ο Δήμαρχος Παιονίας που εξέφρασε την πρόθεση να κλείσει τα σχολεία.Η δράση γεννά αντίδραση.Στα Δεκεμβριανά του 2008 που κάηκε η Αθήνα συλλήψεις αυτών που λεηλατούσαν και πυρπολούσαν για ένα μήνα δεν έγιναν λόγω της παγκοσμίου πρωτοτυπίας θεωρίας του τότε υπουργού Παυλόπουλου περί ...αμυνόμενης αστυνομίας.Έγινε και ΠΤΔ.Τώρα έχουν σπάσει ρεκόρ συλλήψεων και με ανηλεές ξύλο και χημικά για ψύλλου πήδημα.Επομένως για πια νομιμότητα μιλάτε;Ο Υπουργός απειλούσε προχθές με ΕΔΕ.Ορισμένοι Διευθυντές Εκπαίδευσης δίνουν ΕΔΕ για ψύλλου πήδημα σπάζοντας όλα τα ρεκόρ όλων των εποχών.

Η καλή προαίρεση λύνει προβλήματα και όχι ο Εισαγγελέας.
|

κύριε Παπαδόπουλε.Απαντάτε ότι ότι αποφασίσατε το αποφασίσατε από κοινού με τον Εισαγγελέα. Μιλάμε για Δημοτικά που τους γονείς,μαθητές και Αυτοδιοίκηση πρέπει να τους έχετε συμμάχους και όχι διχαστικά,αντιπάλους.Η δε επίκληση σας περί διαφύλαξης τον σχολείου μακρυά από κομματικές σκοπιμότητες είναι σωστή αλλά τώρα την σκεφτήκατε;Τόσα χρόνια τί άποψη είχατε;Είναι αργά για να γίνει πιστευτή .Επιπλέον ο προϊστάμενος σας Περιφερειακός ενημερώθηκε;Και αν ναι τί θέση πήρε;Αν όχι γιατί δεν ενημερώσατε για τόσο σοβαρό θέμα τον Περιφερειακό;Μιλάτε για νομιμότητα την οποία εσείς εφαρμόσετε επ αυτού;Τιμιότερο θα ήταν να πηγαίνατε 20χλμ πάνω από το Κιλκίς και να ενημερώνετε τον Σκοπιανό Εισαγγελέα ότι δεν τηρεί η πλευρά τους την συνθήκη των Πρεσπών στα σχολεία τους και στις τάξεις υπάρχει ο χάρτης της Μεγάλης Μακεδονίας.Δεν τους κατέβασαν και ούτε θα το κάνουν.Αντ αυτού πήγατε στον Εισαγγελέα Κιλκίς για να ενεργήσετε εναντίον αυτών που διαμαρτύρονταν γιατί οι Σκοπιανοί δεν τηρούν την συμφωνία.

Πλατάρος Γιάννης
|

Ενημερωτικά σας λέω ότι προεξαγγελία να κλείσουν τα Σχολεία από αναρμόδιους φορείς όπως ο Δήμος Κιλκις, αποτελούν αποχρώσεις ενδείξεις για διάπραξη ποινικού αδικήματος, όπως «παρακίνηση σε παράνομες ενέργειες» Ψιλά γράμματα.... Ο Δήμος δεν έπρεπε να ανακατέψει τα Σχολεία. Οι Γονείς, μπορούσαν να πάρουν τα παιδιά τους ήσυχα. Η ανακοίνωση όμως του Δήμου, δεν έλεγε κάτι τέτοιο. Δικαίως θορυβήθηκε ο ΔΔΕ που έχει ΕΥΘΥΝΗ για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων.
Το αν ευαισθητοποιήθηκε τώρα ενώ παλιά είχε άλλη γνώμη ενδεχομένως, είναι άλλο θέμα.
Προσωπικώς, έχω μια σταθερή προσήλωση στο να τηρείται ο νόμος. Όλοι πρέπει να έχουμε.
Επιμένω, ο Δήμος ήρξατο χειρών αδίκων με την ανακοίνωση. ...
Οι ενήλικοι που έχουν πολιτικά δικαιώματα να κινητοποιηθούν για τις Πρέσπες. Τα παιδιά δεν έχουν πολιτικά δικαιώματα. Ούτε υποχρεώσεις. Είναι απλώς ανήλικα. Οι Γονείς τους έχουν την επιτροπεία τους και είναι υπεύθυνοι για πράξεις και παραλήψεις τους. Δεν γίνεται να μην καταλαβαίνουμε τι γράφουμε και πώς το γράφουμε. Προσωπικώς γράφω με ειλικρίνεια . Ο Χώρος μας και η κουλτούρα μας, έχει συνηθίσει στο ψέμα στο θράσος στην ανομία. Καιρός να σταματήσουν αυτά μπας και δεν καταστραφούμε τελικά. Είμαστε στην τρίτη γενιά καταληψιών (Παιδιά, γονείς παππούδες) Έχουμε και Υπουργό με περήφανη δράση. Έχουμε και κάποιους που τις καταλήψεις τις έβαλαν στα βιογραφικά τους για ΠΔΕ. Το ξέρουμε ότι η γελοιότητα σε αυτό τον τόπο είναι στον πάτο του Πλανήτη.
Κατά τα άλλα δεν τους ξέρω τους εμπλεκόμενους κρίνω από το ρεπορτάζ και μόνον.

Εσείς γιατί πήγατε στον Εισαγγελέα;
|

@Πλατάρο @νοτιοελλαδίτη.
Κύριε Παπαδόπουλε ΓΙΑΤΙ πήγατε στον Εισαγγελέα ;Ο ΔΔΕ Κιλκίς δεν πήγε,ούτε και διαμαρτυρήθηκε κάποιος άλλος δημόσιος λειτουργός.Είστε ο ΜΟΝΟΣ σε ολόκληρο νομό που πήγε στον Εισαγγελέα.Ο ΜΟΝΟΣ.Το γιατί το ξέρετε.Οι γονείς πήγαν στα σχολεία να πάρουν τα παιδιά τους,όπως είχαν κάθε νόμιμο δικαίωμα,και εσείς θέλατε να τους εμποδίσετε.Κατάληψη δεν θα έκαναν,ούτε και καμία παράνομη πράξη.Τα παιδιά τους θέλαν να πάρουν ήσυχα και εσείς πήγατε στον Εισαγγελέα .Εισαγγελέας για παιδιά Δημοτικού.Πότε έχει ξαναγίνει αυτή η πράξη σας στη χώρα;Επί των προηγούμενων που κατακρίνετε γίνονταν συνέχεια καταλήψεις σχολείων, Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Περιφερειών.Ούτε ένας Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν σκέφτηκε να πάει στον Εισαγγελέα.Και γίνονταν ποινικά αδικήματα.Εσείς είστε ο μόνος που κατέφυγε στον Εισαγγελέα ΧΩΡΙΣ να διαπράτονται ποινικά αδικήματα.Για αυτό είναι επιτακτικά επίκαιρο οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να είναι ακομμάτιστες.
Ξαναρωτάω λοιπόν κύριε Παπαδόπουλε:Αφού και εσείς παραπάνω παραδέχεστε ότι δεν υπάρχουν ποινικά αδικήματα,,αλλιώς θα τα κατονομάζατε,ΓΙΑΤΙ πήγατε στον Εισαγγελέα ;Η ΔΟΕ δεν έχει άποψη;Αν το έκαναν οι προηγούμενοι φανταστείτε την τύχη του ΔΠΕ που θα το έκανε.Θα ξεσηκώνονταν το σύμπαν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ